You are Singly the best: 10 tips να αφιερώσεις τη μέρα σε σένα

Περίληψη: Όπως γιορτάζεται η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για τους ερωτευμένους, έτσι υπάρχει και Singles’ Day για να γιορτάσεις τον εαυτό σου!

Αν και μπορεί να έχεις υπέροχα άτομα στη ζωή σου, που τα αγαπάς με όλη σου την καρδιά, μην ξεχνάς ένα ακόμα άτομο που πρέπει να αγαπάς και να φροντίζεις. Τον εαυτό σου. Πώς θα γνωρίσεις καλύτερα τι θες από τη ζωή σου, εάν δεν το συζητήσεις με το δικό σου «μέσα»; Σκέψεις όπως «Τι; Να βγω μόνος μου;», «Θα νομίζουν ότι δεν έχω παρέα ή ότι έφαγα στήσιμο σε ραντεβού» ανήκουν στο παρελθόν! Ποιος είπε ότι δε μπορείς να βγεις έξω μόνος σου; Μόνος από επιλογή; Φυσικά!

Η Κίνα, όντας πολύ μπροστά, έχει δημιουργήσει μια μέρα εξαιρετικά αφιερωμένη στις ελεύθερες ψυχές. Το Singles’ Day γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11/11 και όπως μπορείς να καταλάβεις η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία, καθώς οι 4 άσσοι συμβολίζουν την μοναδικότητα και την ανεξαρτησία. Το ξέρουμε, μπορεί να ακούγεται οξύμωρο το να βγεις ραντεβού με τον εαυτό σου, αφού «It takes two to tango». Ή τουλάχιστον έτσι λέει ο κόσμος. Εμείς λέμε ότι μπορείς να βγάλεις τον εαυτό σου έξω και να περάσεις τέλεια. Πάμε να δούμε λοιπόν 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου εκείνη τη μέρα και κάθε μέρα!

1. Περιηγήσου σε μουσεία

Δε χρειάζεσαι κανέναν για να θαυμάσεις την τέχνη κάθε μορφής. Άνοιξε το κινητό, τον υπολογιστή ή κάποιο περιοδικό που σχετίζεται με μουσεία και γκαλερί. Η τέχνη βρίσκεται κρυμμένη σε όλα τα στενάκια της Αθήνας οπότε δε θα είναι και πολύ δύσκολο να βρεις κάτι που να σ’ αρέσει. Στην στήλη μας σχετικά με τη ψυχαγωγία, μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά για τα καλλιτεχνικά δρώμενα που τρέχουν αυτό τον καιρό. Η επίσκεψη στο μουσείο αποτελεί ξεκάθαρα μια πολιτιστική εμπειρία. Η επαφή με έργα τέχνης θα σου ανοίξει μια πόρτα σε άλλους πολιτισμούς, ιδέες, νοοτροπίες, και διαφορετικές αντιλήψεις.

2. Κλείσε ένα μάθημα γυμναστικής

Ως γνωστόν, «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Η άθληση αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα στη διάθεση και την σωματική και ψυχική υγεία. Τι πιο όμορφο λοιπόν από το να αφιερώσεις μια ώρα από τη μέρα σου για σένα; Βρες αρχικά τι σε ευχαριστεί και σε κάνει χαρούμενο. Αυτό μπορεί να είναι το οτιδήποτε! Θες γιόγκα και πιλάτες; Άπλωσε το στρώμα σου, άναψε αρωματικά κεριά, φτιάξε το φωτισμό, φόρα κάτι άνετο και κάνε stretching. Προτιμάς μια πιο έντονη γυμναστική για να εκτονωθείς; Τότε το τρέξιμο ή το kick boxing είναι ιδανικά για σένα. Αθλητικά, ακουστικά, η go-to playlist σου και έφυγες!

3. Πειραματίσου στη κουζίνα

Ναι, ξέρουμε… Η στιγμή που χτυπάει το κουδούνι που τόσο περίμενες, αξία ανεκτίμητη, και ο ντελιβεράς ξαφνικά φαντάζει σαν θεός! Εάν είσαι από αυτούς που έχουν το τηλέφωνο του αγαπημένου τους μαγαζιού στο speed dial, καιρός να ακονίσεις τις δεξιότητές σου στη μαγειρική. Οι συνταγές, άπειρες και οι συνδυασμοί άφθονοι! Φόρεσε την ποδιά σου (έτσι για να μπεις και στο κλίμα), άνοιξε ένα βιβλίο μαγειρικής και δημιούργησε την αγαπημένη σου συνταγή. Έτσι, θα περάσει όμορφα και ευχάριστα η ώρα σου, έχοντας κιόλας φτιάξει κάτι με τα χεράκια σου – δύο σε ένα, νοικοκυρεμένα!

4. Παρακολούθησε μια ταινία στο σινεμά

Κάνε το λίγο εικόνα. Φτάνεις 15 λεπτά πριν ξεκινήσει η ταινία. Κρατάς στα χέρια σου ένα τσαλακωμένο εισιτήριο για την προβολή των 8. Η μυρωδιά από το ποπ κορν σου τρυπάει τα ρουθούνια. Στο ένα χέρι τα ποπ κορν – το μεγάλο μέγεθος φυσικά – και στο άλλο ένα δροσιστικό αναψυκτικό. Η στιγμή που βολεύεσαι στη θέση σου και ξεκινάνε τα προσεχώς, είναι το απόλυτο bliss.

5. Κάνε spoil τον εαυτό σου με ένα δώρο

Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα δώρο; Και ποιος ξέρει τι σου αρέσει, πιο πολύ από τον ίδιο σου τον εαυτό; Με αφορμή το Singles’ Day, σου εξασφαλίσαμε ασυναγώνιστες, μοναδικές προσφορές για να γιορτάσεις τη μέρα! Είναι ευκαιρία, λοιπόν, να αποκτήσεις κάτι που ήθελες καιρό να πάρεις στον εαυτό σου. Δεν χρειάζεσαι ποτέ κάποια δικαιολογία για κάτι τέτοιο, αλλά η 11/11 είναι σίγουρα καλή αφορμή. Από μια οικιακή συσκευή που θα σου λύσει τα χέρια μέχρι ένα καινούργιο σετ ακουστικών για να ακούς την αγαπημένη σου μουσική, ζήσε το Singles’ Day με το δικό σου τρόπο!

6. Κάνε τα beaute σου

Η περιποίηση προσώπου και σώματος αποτελεί βασική συνήθεια της καθημερινότητας, ώστε να διατηρείσαι υγιής και να ακτινοβολείς. Η λύση είναι πολύ πιο απλή από ό,τι πιστεύεις! Beaute στο σπίτι! Άναψε πάλι ένα από τα κεριά του σπιτιού, βάλε μουσική που να αρμόζει με το mood σου, άναψε τον βραστήρα για ζεστό τσαγάκι και περιηγήσου σε site που λένε βήμα – βήμα πως θα φτιάξεις τέλειες μάσκες ομορφιάς με πολύ απλά υλικά που σίγουρα θα έχεις σπίτι.

7. Διάλεξε ένα καινούργιο μαγαζί και πήγαινε

2022 έχουμε, δεν υπάρχει κάτι περίεργο στο να κάθεται κάποιος μόνος του για φαγητό ή ποτό. Βάλε λοιπόν ένα ωραίο oufit, καλλωπίσου (για να νιώσεις όμορφα εσύ) και βγες να περάσεις μια χαλαρή βραδιά με τον εαυτό σου. Στο κάτω κάτω, μπορεί και να έρθει και κάποιος να σου μιλήσει – ναι, δε συμβαίνει μόνο στις χολιγουντιανές ταινίες.

8. Πήγαινε μια βόλτα στη γειτονιά σου

Πολλές φορές, έχουμε δεδομένα τα πιο απλά πράγματα, παραδείγματος χάρη μια βόλτα με τα πόδια στη γειτονιά. Μπορεί να νομίζεις πως ξέρεις απ’ έξω κι ανακατωτά το μέρος που μένεις, αλλά θα εκπλαγείς με το πόσα σοκάκια, στενάκια και μαγαζάκια δε γνώριζες πως είχες μια ανάσα μακριά από το σπίτι σου. 

9. Πιες τον καφέ σου έξω – για αλλαγή

Βρες μια όμορφη καφετέρια, κάτσε σε ένα γωνιακό τραπέζι (για να έχεις ησυχία), πάρε μαζί σου το βιβλίο που διαβάζεις αυτή την περίοδο, το λάπτοπ της δουλειάς ή τις σημειώσεις της εξεταστικής σου, παράγγειλε το αγαπημένο σου ρόφημα και – προφανώς – κι ένα γλυκάκι! Αυτό μπορεί να γίνει και ένα από τα αγαπημένα σου εβδομαδιαία rituals, ποτέ δε ξέρεις.

10. Αφιέρωσε χρόνο για ένα χόμπι

Οι επιλογές για χόμπι… άπλετες, αρκεί να υπάρχει όρεξη! Ζωγραφική, κεραμική, μαθήματα φωτογραφίας, κινηματογράφου, πλέξιμο, εκμάθηση νέου μουσικού οργάνου, κολλάζ, η λίστα δε τελειώνει. Δες το φετινό Singles’ Day ως μια αφορμή να κάνεις κάτι δημιουργικό με τον (και για τον) εαυτό σου!

Κάπου εδώ τελειώνουν οι προτάσεις μας σχετικά με το πώς μπορείς να γιορτάσεις το Singles’ Day αλλά και τη κάθε μέρα της ζωής σου! Ό, τι κι αν επιλέξεις, treat yourself and have fun!