Δωρεάν events: Ακόμα μια εβδομάδα γεμάτη τέχνη, θέατρο & πολιτισμό

Περίληψη: Ξεκαθάρισε λίγο την ατζέντα της εβδομάδας σου και οργάνωσε μια εβδομάδα γεμάτη με μοναδικά events και εκδηλώσεις πολιτισμού!

Μπορεί να έχεις επιστρέψει για τα καλά πλέον στη καθημερινότητα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να διαλέξεις κάποια δημιουργική και ιδιαίτερη εκδήλωση που θα σε ανανεώσει! Εμείς διαλέγουμε τις πιο συναρπαστικές εκδηλώσεις που τρέχουν αυτό τον καιρό και σου τις παραθέτουμε στην ειδικά διαμορφωμένη στήλη με τα events της εβδομάδας. Τι λες, πάμε να τις δούμε παρέα;

Μοναδικές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας

Οι προτάσεις μας ξεκινούν με εκθέσεις κάθε λογής. H Toss Gallery υποδέχεται την ομαδική έκθεση εικονογράφησης «Peace by Peace», ένα σύγχρονο αντιπολεμικό και φιλανθρωπικό project που απεικονίζει την απάντηση της καλλιτεχνικής κοινότητας στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά και το φαινόμενο του πολέμου γενικότερα. Συνθέτοντας ένα πολυδιάστατο πάζλ, οι διαφορετικές εικονογραφήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της συγκριτικής ανάγνωσης του αντιπολεμικού κινήματος και παρουσιάζουν αναλυτικά την επίδρασή του στην κοινωνία και τον πολιτισμό. Αξίζει να την επισκεφθείς από τις 19/01 έως και τις 29/01!

dwrean-events-34-01

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα παρουσιάσει μια έκθεση με έργα του σπουδαιού αρχιτέκτονα/εικαστικού καλλιτέχνη Tάκη Γιαλελή, με τίτλο «Η πιθανότητα του φόβου». Τα έργα της έκθεσης είναι φτιαγμένα με εκφραστική λιτότητα μεγάλης ενσυναίσθησης και συναισθηματικής φόρτισης με πολλαπλές αναγνώσεις. Η ιδιαίτερη σκέψη και κοινωνική ευαισθησία του καλλιτέχνη είναι έκδηλη σε όλα τα έργα που έχει κατά καιρούς υλοποιήσει. Μη το χάσεις έως τις 29/01!

Ακολουθεί η Cube Gallery, η οποία υποδέχεται την καινούργια χρονιά φιλοξενώντας από τις 13/01 έως τις 04/02 το on going art project «Υπό Διαπραγμάτευση | Under Negotiation», της Σοφίας Δαλαμάγκα και της Λιάνας Ζωζά. Η καθεμία από τις συμμετέχουσες φωτογράφους καταθέτει τη δική της άποψη – εικόνα, σχολιάζοντας μέσα από τα έργα της, τη σύγχρονη γυναίκα και τους ρόλους που η ίδια επιλέγει. Το γυναικείο σώμα έχει τον πρώτο ρόλο λειτουργώντας σαν εργαλείο που αλλάζει δυναμικά για να μεταφέρει στον θεατή μηνύματα άμεσα ή υποβόσκοντα, όλα τους όμως ηχηρά.

Ακολουθεί η «Αλέα», μια έκθεση της Νατάσσας Σαρρή, η οποία την Πέμπτη κάνει τα εγκαίνια της, στην gallery genesis! Πρόκειται για μια πρωτότυπη σειρά έργων, φιλοτεχνημένων με μεικτά υλικά, σε ποικίλες διαστάσεις, που απεικονίζουν συμβολικά και αλληγορικά επιλεγμένες όψεις από την χλωρίδα και την πανίδα της φύσης, μέσα από όπου διαφαίνεται απεικονιζόμενος ο διάλογος σχετικά με την ίδια την φιλοσοφία της εικαστικής πράξης, ως μεθόδου αυτεπίγνωσης.

Σειρά έχει η Γκαλερί Σκουφά που υποδέχεται έως και τις 11/02, την καινούργια ατομική έκθεση του Κώστα Ι. Σπυριούνη με τίτλο: «Καί το θέρος ἤδη παρῆλθεν…». Ο καλλιτέχνης εκθέτει μια σειρά από έργα, αντλώντας έμπνευση από τις ημέρες του καλοκαιριού. Μια βουτιά στη θάλασσα, ένα παιχνίδι στην άμμο, ένας σύντομος ύπνος κάτω από τις ακτίνες του ήλιου, είναι μερικά από τα στιγμιότυπα που αιχμαλωτίζει με την τέχνη του.

Τέλος, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την ομαδική έκθεση φωτογραφίας Street Photography. Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε διαφορετικές πόλεις, χώρες, ηπείρους αντιμετωπίζονται πάντα με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι άνθρωποι που τις βλέπουν προσπαθούν να πάρουν την αίσθηση της στιγμής και να αφουγκραστούν την ατμόσφαιρα που κουβαλούν. Έως τις 25/01, στη Blank Wall Gallery.

Ετοιμάσου για σινεμά και Μέγαρο!

Μία νέα κινηματογραφική προσέγγιση, η «Ψυχοθεραπεία & Κινηματογράφος», ήρθε κοντά μας, φέρνοντας μαζί, σκηνοθέτες, κοινό και ψυχολόγους. Την όμορφη αυτή η ιδέα θα εγκαινιάσει η ταινία «Ο τέταρτος χαρακτήρας» της Κατερίνας Πατρώνη. Μαζί μας, εκτός από τη σκηνοθέτιδα, θα είναι και η ψυχολόγος Δήμητρα Σταύρου. Πότε και πού; Την Τετάρτη, στην Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης!

dwrean-events-34-02

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 60 χρόνων από τον θάνατο του Μανώλη Καλομοίρη και την πρόσφατη απόκτηση του αρχείου του, συμμετέχει στη σειρά των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» προς τιμήν του συνθέτη, με έκθεση για τη ζωή και την πολυσχιδή δράση του. Ανοιχτή για το κοινό έως και τις 30/05!

Τέλος, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί στις 18/01, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος τη μουσικοχορευτική παράσταση «Πέτρα που θέλει να κυλά», η οποία είναι αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση!

Και κάπου εδώ σε αφήνουμε. Με μπόλικη τροφή για σκέψη για τα πλάνα της εβδομάδας σου! Ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, σου ευχόμαστε να περάσεις υπέροχα! 😊