Δωρεάν events: Συναρπαστικές εκθέσεις ή προβολές ντοκιμαντέρ;

Περίληψη: Άλλη μια εβδομάδα γεμάτη με δωρεάν εκδηλώσεις! Σε πρώτο πλάνο βρίσκουμε εκθέσεις και ντοκιμαντέρ! Πριν κανονίσεις, ρίξε μια ματιά στις προτάσεις μας!

Σιγά σιγά ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετίσουμε τον Ιανουάριο! Εάν δεν γέμισες την εβδομάδα σου με εξόδους σε όλες τις γωνιές της Αθήνας, και όχι μόνο, δεν είναι αργά! Η τελευταία εβδομάδα του μήνα συνήθως φέρνει μαζί της ακόμα περισσότερες μοναδικές εκδηλώσεις από το χώρο του πολιτισμού. Όπως και κάθε εβδομάδα, εμείς βάζουμε στόχο να συγκεντρώνουμε τις πιο hot προτάσεις εκδηλώσεων που τρέχουν αυτή την περίοδο για να σε διευκολύνουμε! Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις κρυμμένους καλλιτεχνικούς θησαυρούς.

Κάνε την αρχή με δωρεάν εκθέσεις

Αφετηρία των προτάσεών μας, η εικαστική δράση «Πριν τις τελευταίες αλκυονίδες μέρες» από την ομάδα καλλιτεχνών ARC - Art Revisited Collective. Η έκθεση αποτελείται από έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, γλυπτικής, κατασκευές, εικαστικό αντικείμενο και digital art. Που και πότε; Στην Chili Art Gallery έως και τις 28 Ιανουαρίου.

dwrean-events-35-01

Πάμε τώρα σε κάτι πιο contemporary. O Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει στην Αίθουσα Banquet το νέο του video installation με τίτλο «Μέσα». Έως και τις 30 Ιανουαρίου θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις τη δράση σαν να ατενίζεις ένα σαγηνευτικό τοπίο, καθώς ο καλλιτέχνης αντιμετωπίζει το θέατρο ως εκθεσιακό χώρο και το έργο ως έκθεμα. Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να παρακολουθήσουν όση ώρα θέλουν, να καθίσουν όπου θέλουν, να φύγουν και να ξαναγυρίσουν όσες φορές θέλουν.

Σειρά έχει η έκθεση «Atlas of Mediterranean liquidity» - ένας περιπατητικός χάρτης των υδάτινων στοιχείων της Αθήνας από το Goethe-Institut Athen. Καλλιτέχνες και δημιουργοί, σε συνεργασία με επιστήμονες, ανέλαβαν να σχεδιάσουν διαδραστικούς χάρτες μέσα από τους οποίους αναδύεται μια πολυφωνική συλλογή νέων προοπτικών και αφηγήσεων γύρω από τη σχέση μας με το στοιχείο του νερού. Έως και τις 16 Μαρτίου.

Τελευταία μας πρόταση για τους φίλους των εκθέσεων, το εικαστικό δρώμενο «Life After Dark» που διοργανώνει η Pocket Star Gallery. Τί είναι αυτό άραγε που μας γοητεύει περισσότερο στους περιθωριοποιημένους αντιήρωες της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου, του θεάτρου και της μουσικής; Τον προβληματισμό αυτό θίγει με τα έργα της μια ομάδα 5 νέων ανερχόμενων καλλιτεχνών. Έως και τις 27 Ιανουαρίου.

Φύγαμε για ντοκιμαντέρ ή θέατρο;

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Καλαμάτας: 90 ταινίες από 32 χώρες, εργαστήρια, σεμινάρια και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, παρουσιάζονται έως και τις 30 Ιανουαρίου, φέρνοντας στο προσκήνιο το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ και δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό της Καλαμάτας να έρθει σε επαφή με το ξεχωριστό αυτό κινηματογραφικό είδος. Το φεστιβάλ μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι απανταχού σινεφίλ καθώς το πρόγραμμα ταινιών θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

Ακολουθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι μαθητές της Ουμπέρτο Πρίμο», με αφορμή την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος. Στις 25 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και στις 26 Ιανουαρίου στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να δουν ένα ντοκιμαντέρ που προσεγγίζει την ιστορία του Ολοκαυτώματος, με μια νέα σκηνοθετική ματιά. Στόχος να καλλιεργήσει μια κουλτούρα μνήμης ως κοινή συλλογική γνώση, αλλά και να αναπτύξει μια κριτική προσέγγιση στα ζητήματα της εποχής μας.

Ακόμα ένα σπουδαίο φεστιβάλ ετοιμάζεται να υποδεχθεί το κοινό, αυτή τη φορά στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» υπόσχεται μια δυνατή εμπειρία μέσα από ταινίες με ιστορικό και πολυπολιτισμικό περιεχόμενο. Τα ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσουν γνωστά και άγνωστα γεγονότα της ιστορίας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα μεγάλες προσωπικότητες που σφυρηλάτησαν τις χώρες, τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς μας. Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας»

Video Duration
23:30

Τέλος, οι Συνέργειες Πολιτισμού και το Θέατρο VAULT παρουσιάζουν το «OutReach Project 2», μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει καίρια ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και ενθάρρυνσης της ορατότητας και της κοινωνικής αποδοχής μέσα από οκτώ πρωτότυπα θεατρικά έργα. Από τις 23 έως και τις 26 Ιανουαρίου!

Κάπου εδώ σε αφήνουμε λοιπόν, με πολλές και συναρπαστικές προτάσεις εκδηλωσεων που μπορείς αυτή την εβδομάδα να απολαύσεις εντελώς δωρεάν. Have fun!