Ο Lewis Capaldi είναι ένας ταλαντούχος και πολύ cool τύπος!

Περίληψη: Με μια κιθάρα στα χέρια του ο Lewis Capaldi κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο της μουσικής. Ανακάλυψε την ιστορία του νεαρού Σκωτσέζου που έγινε φαινόμενο!

Για τους περισσότερους καλλιτέχνες ο δρόμος προς την επιτυχία είναι μακρύς, γεμάτος εμπόδια και δυσκολίες. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι – λίγοι στον αριθμό – που καταφέρνουν να εκτοξευθούν στην κορυφή κυριολεκτικά από την πρώτη στιγμή. Ένας από αυτούς είναι ο πολυτάλαντος Lewis Capaldi, τον οποίο θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε ζωντανά στις 16 Σεπτεμβρίου στον υπέροχο χώρο του Terra Vibe (κλείνεις εισιτήριο εδώ)! 

Ο 26χρονος Σκωτσέζος, με ιταλικές και ιρλανδικές ρίζες, κατάφερε το 2017 να γίνει ο πρώτος ανεξάρτητος καλλιτέχνης που ξεπέρασε τα 25 εκατομμύρια streams στο Spotify και μάλιστα με το πρώτο του single, το γλυκόπικρο Bruises! Είχε προηγηθεί μια τυχαία συνάντηση με τον manager του, Ryan Walter. Ο 17χρονος τότε Lewis, του έστειλε μέσω link ένα τραγούδι που είχε ηχογραφήσει στο εφηβικό του δωμάτιο, με μοναδικά εργαλεία τη φωνή του, μια κιθάρα και ένα iPhone. Ο Walter διέκρινε το ταλέντο του και αποφάσισε να τον αναλάβει.

Ακολούθησε το ενδιαφέρον μεγάλων δισκογραφικών label, με τον Lewis Capaldi να βρίσκει «στέγη» στην Capitol Records και στην EMI. Έπειτα από την κυκλοφορία του Bloom, ενός EP που περιείχε δυο ακόμη γνωστά τραγούδια του (Lost on You και Fade), ο νεαρός καλλιτέχνης έκανε τα πρώτα του βήματα ως opening act, σε tours καλλιτεχνών όπως ο Jake Bug και ο Rag ‘n’ Bone Man.

public-appreciation-lewis-capaldi-01

Βρέθηκε να παίζει σε Ευρώπη και Αμερική με κάποιους ακόμη πιο γνωστούς καλλιτέχνες, όπως για παράδειγμα ο πρόσφατα βραβευμένος με Grammy, Sam Smith! Το καλοκαίρι του 2018, σειρά είχαν τα μεγάλα φεστιβάλ σε ΗΠΑ και Βρετανία. Μεταξύ άλλων, ο Lewis Capaldi εμφανίστηκε στη σκηνή του Lollapalooza, του Bonnaroo και του Reading Festival. Την ίδια περίοδο, κυκλοφόρησε το δεύτερο EP με τίτλο Bloom.

Σ’ αυτό βρίσκουμε το superhit που ακούει στο όνομα Someone You Loved! Το τραγούδι που τον έκανε τον πρώτο Σκωτσέζο μουσικό που βρέθηκε στην κορυφή του Billboard Hot 100 μετά από τη Sheena Easton, το μακρινό 1981. Βέβαια, αυτό δεν ήταν το πιο τρελό του κατόρθωμα, μιας και το 2019 έγινε και ο πρώτος καλλιτέχνης με sold out arena tour χωρίς καν να έχει κυκλοφορήσει full length δίσκο!

Κάτι που έγινε τελικά τον Μάιο της ίδιας χρονιάς, όταν βγήκε στα δισκοπωλεία το Divinely Uninspired to a Hellish Extent. Ο Lewis Capaldi ήταν πλέον ένας σταρ, ωστόσο, υπήρχε κάποιος που δεν είχε ενθουσιαστεί. Αυτός ήταν ο διαβόητος Noel Gallagher! Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των θρυλικών Oasis μίλησε με κάποια, όχι και τόσο κολακευτικά λόγια για τον Capaldi, αφού είχε αναφέρει νωρίτερα πως δεν γνώριζε καν ποιος είναι.

O Lewis επιστράτευσε το γνωστό του χιούμορ και απάντησε μέσω των social media. «Τώρα ξέρω ότι έχω πιάσει κορυφή», ανέφερε, θέλοντας να τονίσει ότι για να ασχολείται ένα από τα αδέρφια Gallagher μαζί του, μάλλον είχε φτάσει ψηλά. Στη συνέχεια και κλείνοντας το μήνυμά του, έστειλε τις προσωπικές του ευχές στον Βρετανό rockstar.

Λίγους μήνες αργότερα και αφού το ζήτημα είχε σχολιαστεί αρκετά από τον μουσικό - και όχι μόνο - τύπο, ο Gallagher μίλησε ξανά για τον Capaldi, αναφέροντας μάλιστα ότι οι δυο τους είχαν συναντηθεί 2-3 φορές και πως είναι καλός τύπος. «There is no such thing as bad publicity», που λένε και οι φίλοι Αμερικάνοι!  Κάτι που γνωρίζει καλά ο Lewis, αφού οι δημόσιες εμφανίσεις του βγάζουν πάντα κάποια viral στιγμή. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΝΜΕ αφιέρωσε ένα ολόκληρο άρθρο σε κάποιες από τις πιο αστείες συνεντεύξεις που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια.

public-appreciation-lewis-capaldi-02

Μάλιστα, δεν φοβάται να το πάει ένα βήμα παρακάτω. Τελευταίο παράδειγμα, η χιουμοριστική εκπομπή Michael McIntyre’s Big Show. Σε κάποιο σημείο του εν λόγω show, ο παρουσιαστής Michael McIntyre παίρνει το κινητό του καλεσμένου και το συνδέει με την οθόνη του στούντιο, ενώ ψάχνει τις φωτογραφίες και τις επαφές του. Στο κινητό του Lewis, βέβαια, υπήρχαν κάποιες αστείες selfies χωρίς μπλούζα, κάτι που έκανε το κοινό να γελάσει και τα βρετανικά media να ασχοληθούν ξανά μαζί του. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ο Capaldi είναι ένας ωραίος τύπος!

Το 2023 τον βρίσκει με μπόλικα βραβεία στη συλλογή του, εκατομμύρια fans και δισεκατομμύρια streams! Πλέον, έχει ένα δεύτερο album στα σκαριά, το οποίο, θα φέρει τον τίτλο Broken by Desire to Be Heavenly Sent. Η φετινή του περιοδεία είναι τεράστια με τελευταίο προορισμό, τουλάχιστον προς το παρόν, την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα το Terra Vibe!

Εκεί, ο Lewis Capaldi θα αποδείξει γιατί συγκαταλέγεται αναμέσα στους πιο ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες. Οι fans του θα έχουν την ευκαιρία να αποδράσουν απ’ το κέντρο της πόλης και να απολαύσουν ζωντανά έναν καταπληκτικό τραγουδοποιό που μας έχει χαρίσει κάποια πολύ δυνατά hits και από ό,τι φαίνεται, έχει έρθει για να μείνει. Ραντεβού λοιπόν το Σεπτέμβρη, σε μια συναυλία που πρέπει να θεωρείται άχαστη για κάθε μουσικόφιλο!