Οι Αθηνοπεριπέτειες επέστρεψαν δυναμικά με καινούργιες διαδρομές

Περίληψη: Νέα σεζόν, νέες διαδρομές στην Αθήνα με τους μικρούς μας φίλους! Οι Αθηνοπεριπέτειες επανήλθαν και η Σοφία Αλεξίου μας παρουσιάζει τις νέες περιηγήσεις που έρχονται.

Οι Αθηνοπεριπέτειες επέστρεψαν δυναμικά με ολοκαίνουργιες διαδρομές και μας προσκαλούν να εξερευνήσουμε διαδραστικά παρέα την ιστορία του Καλλιμάρμαρου, του Ζάππειου και του Εθνικού Κήπου. Στο νέο αυτό ταξίδι, ανακαλύπτουμε σπουδαίους θησαυρούς καθώς και τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα, περιδιαβαίνοντας σημαντικά μνημεία, αρχαίες εφευρέσεις, σπάνια δέντρα, φυτά, λιμνούλες και ζώα της Μεσογείου!

Για τα σχολεία και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων έχουμε και άλλη μία διαδρομή στην Ακρόπολη, εξερευνώντας τον Ιερό βράχο αυτή τη φορά, τα μνημεία του, αγναντεύοντας Καρυάτιδες και λύνοντας γρίφους με την Έλλη και τον Ερμή! 

Οι εκπαιδευτικές διαδρομές που διοργανώνουμε βασίζονται στο βιβλίο «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα», το πρώτο βιβλίο της σειράς ταξιδιωτικών οδηγών που γράφτηκαν αποκλειστικά για παιδιά και κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Οι περίπατοι συνδυάζουν ευρηματικά την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και την επαφή με τη φύση. Η κάθε εξόρμηση διανθίζεται με αναγνώσεις, μύθους, διαδραστικά παιχνίδια και το πιο διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού γνώσης, με δώρα για όλους τους μικρούς εξερευνητές και εξερευνήτριες από τα Public Stores, την Playmobil και την AS Company, που υποστηρίζουν την δράση.

Athinoperipeteies-06-01

Στόχος των ξεναγήσεών μας και φέτος είναι να εμφυσήσουμε στα παιδιά την αγάπη για την ιστορία. Να νιώσουν μέσα από τα «ταξίδια» αυτά πως η ψυχή γεμίζει όταν εξερευνάς τον κόσμο και παράλληλα να διαπιστώσουν πως «ιστορία» δε σημαίνει να αποστηθίζεις ονόματα και ημερομηνίες αλλά να είσαι δίπλα σε ιστορικά μονοπάτια και σε μνημεία, μαθαίνοντας για τους θησαυρούς του παρελθόντος. 

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

  • Οι «Αθηνοπεριπέτειες» πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11:00. Για τα σχολεία και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων η ημερομηνία ορίζεται κατόπιν συνεννόησης. 
  • Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 2 ώρες με στάσεις.
  • Στον περίπατο μπορούν να συμμετέχουν παιδιά 6-11 ετών, τα οποία πρέπει πάντοτε να συνοδεύονται από γονείς, δασκάλους ή ενήλικες συνοδούς που δεν πρέπει να απομακρύνονται από τον χώρο της δραστηριότητας.
  • Κόστος: €12 τα παιδιά, €3 οι ενήλικες συνοδοί/γονείς.

Κάνε κράτηση θέσης εδώ

Athinoperipeteies-06-02

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείς να επικοινωνήσεις στο sofiaalexiou.gr, ή με email στη διεύθυνση info@sofiaalexiou.gr.

Μπορείς να προμηθευθείς τα βιβλία της Σοφίας Αλεξίου, με βάση τα οποία έχουν σχεδιαστεί οι «Αθηνοπεριπέτειες», σε όλα τα βιβλιοπωλεία μας, στο Public.gr

Προσεχώς επιστρέφουν και οι «Αλιμοπεριπέτειες», οι εκπαιδευτικοί περίπατοι που χρηματοδοτούνται από τον Δήμο Αλίμου και προσφέρονται δωρεάν στα παιδιά του Δήμου. Βρες περισσότερες πληροφορίες εδώ

Επίσης, οι «Αθηνοπεριπέτειες» είναι ευέλικτες και μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε περίσταση, όπως για παράδειγμα ν’ αποτελέσουν τον πυρήνα μιας σχολικής εκδρομής ή ενός παιδικού πάρτι. Αν θέλεις η δράση μας να συντροφεύσει και το δικό σου σχολείο μπορείς να την προτείνεις στη διεύθυνση του Σχολείου καθώς και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων! Το κόστος για τα σχολεία είναι διαφορετικό.

Αναζήτησε όλες τις πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των ημερομηνιών στην επίσημη σελίδα της Σοφίας Αλεξίου και στο προφίλ της στο Instagram.

Who is who

Athinoperipeteies-06-03

Η Σοφία Αλεξίου είναι φιλόλογος και αρθρογράφος στο debop.gr. Τρελαίνεται για ταξίδια και βιβλία, που στο μυαλό της είναι το ίδιο και το αυτό! Στις σπουδές της πήρε γερές δόσεις φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας κι ασχολήθηκε με την εκπαίδευση, όπου γνώρισε πολλά παιδιά και ένιωσε τυχερή. Κάποια χρόνια μετά δοκίμασε και τη δημοσιογραφία. Έγραψε για ταξίδια, για ωραία φαγητά και συνεργάστηκε εθελοντικά με ΜΚΟ για τα παιδιά. Η ζωή τής χάρισε ανθρώπους που την αγαπούν και μία οικογένεια καταφύγιο. To 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της ταξιδιωτικής σειράς «Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Φέτος κυκλοφόρησε και το δεύτερο βιβλίο της ταξιδιωτικής σειράς «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Βόρεια Ελλάδα». Ακολούθησε το τρίτο βιβλίο της «Αποστολή Γαλάζιο Νησί με τον Νηρέα και την Πηγή» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης «Το Νερό Είναι στα Χέρια μας», σε συνεργασία με το Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med). Το βιβλίο ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά και χαρίζεται στα παιδιά! Σχεδίασε και υλοποιεί τις Αθηνοπεριπέτειες και τις Αλιμοπεριπέτειες σε συνεργασία με αρχαιολόγους, ξεναγούς και μουσειολόγους. Προσεχώς σε συνεργασία με δήμους της Αττικής, θα ανακοινωθούν νέες διαδρομές Αθηνοπεριπετειών! Τα εκπαιδευτικά της προγράμματα υλοποιούνται σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα! Πιστεύει πως όλα είναι δυνατά αν κάνεις εκείνο που αγαπάς! Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί της στα site sofiaalexiou.gr, athinoperipeteies.gr και στο blog της Mom And The City στο debop.gr!