Αθηνοπεριπέτειες: οι εξερευνήσεις με τα παιδιά συνεχίζονται!

Περίληψη: Οι Αθηνοπεριπέτειες με τη Publicista Σοφία Αλεξίου συνεχίζονται και έδωσαν για ακόμα μια φορά την ευκαιρία στα παιδιά να γίνουν εξερευνητές στην πόλη τους!

Σε αυτή η πανέμορφη πόλη, κάθε μονοπάτι, δρόμος και στενό μπορεί να σου αποκαλύψει τόσα σπουδαία μυστικά ιστορίας και αρχαιότητας. Στις Αθηνοπεριπέτειες, παρέα με τον αρχαιολόγο Δημήτρη Καραλή από το Αθηνοσκοπείο, κάθε Κυριακή έχεις τη δυνατότητα να γίνεις εξερευνητής και εξερευνήτρια σαν την Έλλη και τον Ερμή του ταξιδιωτικού βιβλίου μου, που δεν χορταίνω να το βλέπω εκεί που ονειρεύτηκα να βρίσκεται μόλις τυπωθεί!

Τι περιμένει τα παιδιά στις Αθηνοπεριπέτειες

Στους δρόμους της Αθήνας και στα μνημεία της, οι διάλογοι της Έλλης και του Ερμή ζωντανεύουν και σε περιμένουν να εξερευνήσεις τους θησαυρούς της πόλης βιωματικά, να γίνεις ένα με την ιστορία που μας διηγούνται και να απολαύσεις την φοβερή, θεατρική εξιστόρηση του αρχαιολόγου και τα παιχνίδια που έχω σκαρώσει για τα παιδιά!

athinoperipeties_02-pic01athinoperipeties02-pic02

Γιατί η μάθηση μπορεί να γίνει παιχνίδι και χαρά με μεράκι και θεατρικότητα και να σε κάνει να αγαπήσεις την ιστορία, τη γεωγραφία, την μυθολογία και πόσο μάλλον αν βρίσκεσαι και μπροστά στα ιστορικά μνημεία και μέρη απολαμβάνοντας το έξω και τη φυσική τους ενέργεια στο σήμερα, πάντα διασκεδαστικά!

Κάθε Κυριακή στις 11:00 και έπειτα ξανά στις 14:30 -προσθέσαμε δύο διαδρομές γιατί είστε πάρα πολλοί και σας ευχαριστούμε τόσο για αυτήν την ανταπόκριση- το ραντεβού μας δίνετε στην Πνύκα και στις φωτογραφίες του άρθρου βλέπεις κάποιες στιγμές των περιπάτων μας από την Κυριακή που πέρασε, για να πάρεις μία γεύση Αθηνοπεριπετειών! Θα χαρούμε πολύ να σε έχουμε στην παρέα μας. Για να δηλώσεις συμμετοχή μην διστάσεις να συμπληρώσεις την φόρμα στο Athenscope για τις Αθηνοπεριπέτειες. Για οποιαδήποτε άλλη απορία θα χαρώ να τα συζητήσουμε όλα στο Facebook και στο Instagram!

athinoperipeties_02-pic03

Κατά τη διάρκεια των 2 ωρών και 30 λεπτών που διαρκεί μία Αθηνοπεριπέτεια τα παιδιά εξερευνούν την καρδιά της αρχαίας Αθήνας, τα αρχαία μνημεία, τους ναούς, τα σπήλαια, ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας των θεών, των ανθρώπων και της ίδιας της πόλης. Περιπλανιούνται επίσης στα μονοπάτια των λόφων μουσών και της Πνύκας, και ανακαλύπτουν φοβερούς ήρωες, όπως τον Σωκράτη, τον Περικλή, τον Πάνα με τις νεράιδες, ακόμα και τον Άγιο Δημήτριο!

Σας ευχαριστούμε όλες και όλους για την αγάπη που έχετε δείξει στις Αθηνοπεριπέτειες και στο βιβλίο μου «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός και είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας γνωρίζουμε μαζί με τα παιδιά κάθε Κυριακή και ακούμε τα καλά σας λόγια που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε με ρυθμό!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στα Public και στην Playmobil που μας στηρίζουν με την ευγενική χορηγία τους και έχουν αγκαλιάσει τόσο εγκάρδια τη βιβλιοδράση μας που προάγει τον πολιτισμό!

athinoperipeties_02-pic04


  
Ραντεβού στην Αθήνα κάθε Κυριακή!

Φιλικά,
Σοφία και Δημήτρης