4+1 φθινοπωρινοί προορισμοί για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Περίληψη: Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου είναι μία τέλεια ευκαιρία για εκδρομή με όλη την οικογένεια! Η @magdazin μας προτείνει πανέμορφους φθινοπωρινούς προορισμούς.

Εσύ που θα πας το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου; Αν ακόμα το σκέφτεσαι και δυσκολεύεσαι να επιλέξεις προορισμό, σου έχουμε ιδέες! Ρωτήσαμε την Μάγδα Ζήνδρου@magdazin στο Instagram – να μας προτείνει φθινοπωρινούς προορισμούς για όλη την οικογένεια. Τα κείμενά της θα τα βρεις συνήθως στο Κάθε Μέρα Γονείς, ενώ στο προφίλ @family_friendly_travel στο Instagram θα βρεις ακόμα περισσότερες ταξιδιωτικές προτάσεις για όλη την οικογένεια. Σήμερα όμως αρθρογραφεί στο Public Blog και μας παρουσιάζει 4+1 προορισμούς που ταιριάζουν στην εποχή!

Ακολουθεί το άρθρο της Μάγδας Ζήνδρου

Μία χαλαρή εξόρμηση για να γεμίσουν οι μπαταρίες, να απολαύσουμε τη φύση, να γνωρίσουμε την Ελλάδα μας και να γελάσουμε όλοι μαζί παρέα. Είτε με αμάξι, είτε με καραβάκι, σου προτείνω 5 ιδανικούς προορισμούς για το προσεχές τριήμερο και φυσικά για κάθε εποχή του χρόνου! Το φθινόπωρο είναι μία υπέροχη εποχή για να ανακαλύψεις και να απολαύσεις χαλαρωτικές διακοπές στο βουνό, αλλά και να βρεθείς και σε αγαπημένα νησάκια χωρίς τον πολύ κόσμο του καλοκαιριού. Άλλωστε, η εποχή αυτή είναι οργασμός χρωμάτων και υπέροχων εικόνων της φύσης και σίγουρα θα απολαύσεις περιπάτους, βόλτες και εξερευνήσεις χωρίς πολύ πολύ κόσμο. 4+1 φθινοπωρινές αποδράσεις για όλη την οικογένεια, που θα σε ξεσηκώσουν για την επόμενη εκδρομή σου.

Χαλαρωτικό τριήμερο στην Αγόριανη Παρνασσού

Αν δεν έχεις βρεθεί ποτέ στην Αγόριανη, τώρα είναι η ευκαιρία. Ένα υπέροχο, παραδοσιακό χωριό στον Παρνασσό, με το δικό του καταρράκτη. Μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά οδήγησης από την Αθήνα, μία εύκολη διαδρομή ακόμα και για μικρά παιδιά, με εικόνες που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Και όταν φτάσεις εκεί, οργάνωσε πεζοπορία στα μονοπάτια του βουνού ή ανακάλυψε το δάσος της περιοχής με τα πολλά μανιτάρια.  Μην ξεχάσεις να απολαύσεις τις μοναδικές γεύσεις στα ταβερνάκια της περιοχής και ειδικά να δοκιμάσεις τη γαλατόπιτα και το γαλακτομπούρεκο. Και επειδή είμαι σίγουρη ότι θα θέλεις να απολαύσεις τη θέα και από ψηλά, να έχεις μαζί σου το αγαπημένο σου drone για τέλειες φωτογραφίες και βίντεο!

Φύγαμε για Δημητσάνα

Πάμε πιο νότια και ξεκινάμε για Πελοπόννησο. Σε ένα από τα πιο γνωστά χωριά της, τη Δημητσάνα, που συνδυάζει την παράδοση με τη φύση και την ιστορία. Στο χωριό μπορείς να περιηγηθείς στα σοκάκια του, να απολαύσεις τέλειο καφεδάκι και γλυκά του κουταλιού στα μαγαζάκια του και να γευτείς πεντανόστιμες γεύσεις όπως χυλοπίτες και κόκορα κοκκινιστό. Μία βόλτα στο Μουσείο Υδροκίνησης θα ενθουσιάσει τα παιδιά, ενώ αν η πεζοπορία πεζοπορία αρέσει σε όλη την οικογένεια, τότε οργάνωσε μικρό περίπατο στο φαράγγι Λούσιου και ανακαλύψτε τα μοναστήρια. Αν όλοι έχουν όρεξη για περισσότερες βόλτες, τότε με το αυτοκίνητό αξίζει να επισκεφτείτε και άλλα χωριά της περιοχής, όπως τη Στεμνίτσα, τη Βυτίνα, την Αλωνίσταινα και πολλά ακόμα. Περίπατος στα σοκάκια και πεζοπορία στο φαράγγι... φόρα πάντα το αγαπημένο σου activity tracker για να μετράς θερμίδες και βήματα!

Τριήμερο στη Θεσσαλονίκη, τη βασίλισσα του βορρά

Πάντα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για μία εκδρομή στην Μακεδονία και ειδικά στην υπέροχη πόλη της Θεσσαλονίκης. Γεμάτη μουσεία και πολλά αξιοθέατα, το πρόγραμμα θα είναι γεμάτο και τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τις βόλτες. Πάρε τα παιδιά και ανεβείτε στον Λευκό Πύργο, περπατήστε στον παραλιακό δρόμο, χαζέψτε το ηλιοβασίλεμα στον Θερμαϊκό, ανεβείτε και περιηγηθείτε στην περιοχή των Κάστρων. Μην χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις μπουγάτσα με κρέμα ή τυρί και φυσικά γεμιστό τσουρέκι και κουλούρι με σουσάμι! Αλήθεια, πόσα ζαχαροπλαστεία μπορείς να επισκεφτείς και να δοκιμάσεις μοναδικές γεύσεις; Γιατί η πόλη είναι απλά γεμάτη με αυτά! Για να απολαύσεις άνετη οδήγηση και τα παιδιά να είναι χαλαρά, τότε χρειάζεται αναπαυτικό μαξιλάρι ταξιδιού και βιβλιαράκια για να περάσει η ώρα ευχάριστα! 

Λίμνη Πλαστήρα, φθινοπωρινός προορισμός για μικρούς και μεγάλους

Ακόμα και αν έχεις βρεθεί στην λίμνη Πλαστήρα, μία ακόμα εκδρομή ποτέ δε θα σε κάνει να βαρεθείς. Υπέροχα χωριουδάκια γύρω από τη λίμνη σε καλούν να τα ανακαλύψεις και να απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης. Μία βόλτα με το αμάξι μέχρι το φράγμα πρέπει να μπει στο πρόγραμμα, φυσικά. Για μεγαλύτερα παιδιά, η βόλτα με τα ποδήλατα μέσα στη λίμνη θα είναι μία εμπειρία πραγματικά αξέχαστη!  Μη διστάσεις να γυρίσεις την περιοχή και να βρεθείς και μέχρι τα Τρίκαλα ή την Ελάτη και το Περτούλι. Οι αποστάσεις είναι κοντινές και το φθινόπωρο οι προορισμοί μοναδικοί. Όταν απολαμβάνεις ποδηλατάδα στο νερό, φρόντισε να έχεις ενεργή την action camera σου για να μη χάσεις ούτε στιγμή!

Πόρος, πάντα αγαπημένος

Φθινόπωρο χωρίς νησάκι φυσικά και δεν λέει. Και πόσο μάλλον για ένα μικρό νησί που είναι προσβάσιμο και μέσω ξηράς. Βάλε πορεία προς Επίδαυρο και μετά μέσω Γαλατά περνάς με καραβάκι στον Πόρο, σε μία διαδρομή 5 λεπτών μόνο. Το νησάκι του Πόρου είναι ιδανικό και για τους μήνες του Φθινοπώρου, αφού κρύβει πολλά πεζοπορικά μονοπάτια είτε μέσα στο πευκοδάσος, είτε και δίπλα στη θάλασσα (επιβάλλεται να επισκεφθείς τον φάρο Ντάνα και να θαυμάσεις το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα). Επίσης, μία βόλτα με ποδήλατα μέχρι το λιμανάκι της Αγάπης ή το Ασκέλι, θα σε αποζημιώσει. Μην ξεχάσεις τη φωτογραφική μηχανή, γιατί η βόλτα στα σοκάκια κρύβει πάρα πολλές εκπλήξεις! Τέλος, πρέπει να απολαύσεις τα περίφημα παραδοσιακά αμυγδαλωτά του νησιού. Ταιριάζουν μούρλια με ελληνικό καφεδάκι! Και με την instant camera σου, θα έχεις στη στιγμή όλες τις όμορφες εικόνες σαν σε καρτ ποστάλ!

Είτε είσαι λάτρης του βουνού είτε της θάλασσας, υπάρχουν πολλά υπέροχα μέρη να επισκεφτείς και να απολαύσεις χαλάρωση, ηρεμία αλλά και το χόμπι σου! Μην ξεχάσεις φυσικά τα απαραίτητα, οργανωμένα στη βαλίτσα σου για να μη σου λείψει τίποτα. Καλές μας εξορμήσεις!