Καθαρά Δευτέρα: Προτάσεις για το τριήμερο από τις Publicistas moms

Περίληψη: Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και πρέπει να οργανωθείς καλά για να την γιορτάσεις. Οι Publicistas δίνουν ιδέες για το μενού αλλά και προτάσεις εκδρομών για το τριήμερο!

Η Καθαρά Δευτέρα, η γιορτή που σηματοδοτεί την έλευση της άνοιξης, βρίσκεται προ των πυλών. Αυτή η γιορτή παρότι θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι low profile, έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, καθώς μας κάνει να νιώθουμε χαρά, ανεμελιά και μας προκαλεί και λίγη νοσταλγία. Αυτή την ημέρα, όλοι αναβιώνουμε τις υπέροχες αναμνήσεις μας και γινόμαστε ξανά για λίγο παιδιά. Πρωταγωνιστής αυτής της ημέρας είναι ο χαρταετός. Είτε σε κάποιον λόφο της Αθήνας, είτε στο χωριό, είτε σε κάποια κοντινή παραλία, όλοι μας, οικογένεια, φίλοι και γνωστοί ψάχνουμε το κατάλληλο μέρος για να πετάξουμε χαρταετό. Έπειτα είτε σε πικνίκ, είτε σπίτι είτε σε κάποιο ταβερνάκι, ακολουθεί το οικογενειακό τραπέζι, γεμάτο με νηστίσιμα φαγητά. Λαγάνα, θαλασσινά, ντολμαδάκια γιαλαντζί, ελιές, όσπρια και φυσικά χαλβάς είναι τα βασικά που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε τραπέζι.

Για να μη χάσεις λοιπόν καμία ευκαιρία να ξεφύγεις και να περάσεις όμορφα αυτό το τριήμερο, οι Publicistas moms ξαναχτυπάνε, και είναι γεμάτες όμορφες προτάσεις όπως ιδέες για mini trip, πεντανόστιμες συνταγές και άλλα πολλά. Για πάμε να μάθουμε τι μας έχουν ετοιμάσει!

Καθαρά Δευτέρα 2022 – Νηστίσιμες Συνταγές

Ξεκινάμε με μερικές εύκολες νηστίσιμες συνταγές που μπορείς να φτιάξεις για το τραπέζι και να λατρέψει όλη η οικογένεια. Η @constantina_craftingcooking μας δείχνει πως να ετοιμάσουμε πεντανόστιμο χαλβά με σιμιγδάλι σε μία πιο υγιεινή έκδοση που περιλαμβάνει  ελαιόλαδο και ζάχαρη καρύδας.

Όπως γνωρίζουμε, την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά και η Σαρακοστή. Αφού ετοιμάσαμε το χαλβά μας, γιατί να μην υποδεχτούμε τη νηστεία και με γευστικότατα κουλουράκια πορτοκαλιού; Ειδικά τα παιδάκια που συνήθως δεν είναι μεγάλοι fun του χαλβά, θα τα λατρέψουν! Η @magic_of_motherhood μας ετοιμάζει νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού, συνταγή της μαμάς της!

Για να ολοκληρωθεί το μενού των γλυκών της Σαρακοστής, μία ακόμη πρωτότυπη ιδέα μας δίνει η @cookiesbite_by_alexandra. Κάτι ακόμη λοιπόν που μπορεί να μην είχες σκεφτεί, είναι να φτιάξεις ένα νηστίσιμο κέικ με σταφίδες, καρύδια, αρωματισμένο με κονιάκ και πορτοκάλι! Γιάμι!

Ιδέες για εκδρομές

Δεν υπάρχει καλύτερο από το να υποδεχθείς την άνοιξη, κανονίζοντας μία μικρή απόδραση στην εξοχή. Η @paschalina_atmatzidou μας προτείνει την τέλεια λύση, για όσους βρίσκονται Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τη λίμνη του Ωραιοκάστρου, ένας θαυμάσιος προορισμός έκτασης 60 στρεμμάτων, με καταπράσινο πάρκο και πανέμορφη τεχνητή λίμνη. Βρίσκεται μόλις 15 λεπτά από την Θεσσαλονίκη!

Σε περίπτωση που δεν έχεις κανονίσει κάτι για το 3ημερο, η @ant_zou είναι εδώ να μας προτείνει μερικές ιδέες, για το πως να περάσεις όμορφες στιγμές στην πόλη σου!

Επίσης για την Καθαρά Δευτέρα, μία εξαιρετική ιδέα είναι να κανονίσεις για πικνίκ. Παρακάτω θα μάθεις όσα χρειάζεσαι ώστε να είσαι κατάλληλα εξοπλισμένος στο πικνίκ σου από τη @mamamouse_gr!

 

Φτιάξε τον δικό σου χαρταετό

Είπαμε την Καθαρά Δευτέρα την πρωτιά την έχει ο χαρταετός. Η @crafts_by_stavy μας δείχνει πως μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι γρήγορα και εύκολα τον δικό σου χαρταετό. Σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέρον και τα παιδάκια θα ξετρελαθούν με την ιδέα. Αυτά που χρειάζεσαι λοιπόν είναι: Χαρτόνια γκλιτερ, κόλλα, γλώσοπιεστρα, αυτοκόλλητα ματάκια, φτερά, κόρδελες, χρώματα stabilo woody. Φυσικά όλα αυτά και ακόμη περισσότερα είδη χειροτεχνίας, μπορείς να τα βρεις στο Public.

Τώρα χάρη στις Publicistas moms, είσαι έτοιμος να περάσεις ένα τριήμερο γεμάτο ευχάριστες δραστηριότητες! Είτε πας εκδρομή, είτε μείνεις σπίτι, το μόνο που έχει σημασία είναι η καλή παρέα, μπόλικο φαγητό, ένας χαρταετός και θα περάσεις υπέροχα!