Ιδέες για το το πικνικ της Καθαράς Δευτέρας!

Περίληψη: Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και η Ιωάννα Λυμπεροπούλου δίνει ιδέες για ένα πικνικ που θα σου μείνει αξέχαστο!

Την αργία της Καθαράς Δευτέρας, παίρνουμε το καλαθάκι μας και ξεκινάμε για την εξοχή, να απολαύσουμε τον καθαρό αέρα και την φύση. Κοντά ή πιο μακριά από την πόλη δεν έχει σημασία, σημασία έχει η καλή παρέα και το καλό φαγητό. Όμως, όπως όλες οι εκδηλώσεις, έτσι και το πικνικ της φετινής Καθαράς Δευτέρας θέλει την απαραίτητη οργάνωση για να είναι επιτυχημένο. Το μόνο αρνητικό είναι ότι θα χρειαστεί να μεταφέρεις τα πάντα εκτός σπιτιού, από εκεί και πέρα, όμως, το πικνικ είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν εξοπλιστείς με καλή διάθεση και τα tips που θα βρεις παρακάτω.

Διάλεξε την κατάλληλη τοποθεσία

Πρώτα από όλα πρέπει να επιλέξεις την κατάλληλη τοποθεσία. Μπορεί να είναι ένα πάρκο, το οποίο θα διαθέτει ξύλινα τραπεζάκια και καθίσματα, όπως το Αισθητικό Δάσος Καισαριανής ή τα πρώην Βασιλικά Κτήματα Τατοϊου, το Πάρκο Στρατού κλπ. ή γιατί όχι κάποια παραλία, εάν το επιτρέπει ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας.

Καλάθι: το απαραίτητο αξεσουάρ

Πικνικ χωρίς καλάθι δεν γίνεται. Επίλεξε ένα μεγάλο καλάθι πικνικ όπου θα βάλεις μέσα όλα τα απαραίτητα. Πετσέτες, μαχαιροπήρουνα, φαγητό, ποτά. Μην ξεχάσεις τα πιατικά αλλά και τα ποτήρια. Άφησε στην άκρη τα πλαστικά που δεν κρατούν την θερμοκρασία και αλλοιώνουν τη γεύση και προμηθεύσου κούπες και μπουκάλια-θερμός που θα μπορείς να χρησιμοποιείς ξανά και ξανά.

Φυσικά, όσο μεγάλο καλάθι και να επιλέξεις, καλό είναι να προμηθευτείς και ένα φορητό ψυγείο ή μια μεγάλη ισοθερμική τσάντα για να χωρέσουν όλα τα σαρακοστιανά της ημέρας.

Μην ξεχάσεις την κουβέρτα!

Πικνικ χωρίς κουβέρτα δεν γίνεται. Επομένως, μια μεγάλη κουβέρτα πικνικ με αδιάβροχη ενίσχυση στο κάτω μέρος, είναι η ιδανική επιλογή καθώς θα παραμείνει στεγνή από τυχόν υγρασία στο έδαφος.

Ποτήρια, μαχαιροπήρουνα, πιάτα κλπ.

Η φροντίδα του περιβάλλοντος πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό απέφυγε τα πλαστικά ποτήρια, μαχαιροπήρουνα και πιάτα μιας χρήσεως που και σκουπίδια κάνουν και μη φιλικά είναι. Προμηθεύσου πολλαπλών χρήσεων τα οποία θα τα πλένεις και θα τα έχεις στο καλάθι σου κάθε φορά. Εάν πάλι επιμείνεις στα μιας χρήσεως, η καλύτερη επιλογή είναι είτε τα βιοδιασπώμενα ή από μπαμπού. Το ίδιο ισχύει και για τις πετσέτες και το τραπεζομάντηλο, προτίμησε υφασμάτινα και όχι μιας χρήσεως. Μπορεί να θέλουν πλύσιμο μετά από κάθε χρήση αλλά και οικονομία θα κάνεις και το περιβάλλον θα φροντίσεις.

kathara-deytera-01

Παιχνίδια για όλους

Το πικνικ δεν είναι, βέβαια, μόνο φαγητό! Με τα αγαπημένα σου πρόσωπα θα περάσετε όμορφα την ώρα σας, παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια όπως σκάκι, ντάμα, dople, Uno και τόσα άλλα αγαπημένα με κάρτες και χαρτιά. Για τα παιδιά (μικρά και μεγάλα) μην ξεχάσεις την μπάλα και φυσικά το πατροπαράδοτο χαρταετό. Καλό θα είναι να έχεις μαζί σου έξτρα σκοινί αλλά και μπαλώματα για πιθανά ατυχήματα.

Φτιάξε ατμόσφαιρα & τράβα πολλές φωτογραφίες!

Για να φτιάξεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα, ένα φορητό ηχείο είναι απαραίτητο. Για προσωπική χρήση ή μικρές παρέες μια πολύ καλή επιλογή είναι το ηχείο SRS-XB13 απο την Sony. Για μεγαλύτερες παρέες και χώρους, το JBL Xtreme, που είναι πανίσχυρο, αδιάβροχο και φορητό, θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.

Απαραίτητο αξεσουάρ φυσικά και η φωτογραφική μηχανή ώστε να απαθανατίσεις κάθε στιγμή και να κρατήσεις ζωντανές τις αναμνήσεις. Μια πολύ καλή επιλογή είναι η DSLR Nikon D5600 με το εξαιρετικό κιτ φακού 18-55mm και με λειτουργία απόσβεσης κραδασμών για μείωση των επιπτώσεων από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής. Εάν προτιμάς να εκτυπώνεις τις φωτογραφίες σου και να τις μοιράζεσαι με τους φίλους σου, τότε η instant camera Canon Zoemini S2 είναι ιδανική, καθώς μπορείς εκτυπώνει άμεσα τις φωτογραφίες σε χαρτί μέσω της εφαρμογής Canon Mini Print!

Φαγητό και ποτά για το τέλειο πικνικ της Καθαράς Δευτέρας

Μπορεί να είμαστε στο 2022, αλλά από το καλάθι της Καθαράς Δευτέρας δεν πρέπει να λείπουν ούτε φέτος τα παραδοσιακά, σαρακοστιανά εδέσματα. Λαγάνα, ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια, χαλβάς και ό,τι άλλο προστάζει η παράδοση για την ημέρα αυτή. Εάν η παρέα είναι μεγάλη, μια καλή λύση είναι να συνεννοηθείτε ώστε να φέρει ο καθένας από κάτι. Με αυτό τον τρόπο, θα υπάρχει ποικιλία και δεν θα είστε αναγκασμένοι να ετοιμάσετε μεγάλες ποσότητες.

Για το σερβίρισμα αλλά και την μεταφορά, σκέψου δημιουργικά και outside of the box. Αξιοποίησε γυάλινα βαζάκια, ποτήρια, μπουκάλια κλπ. Τι καλύτερο από νόστιμες σαλάτες και μεζεδάκια σερβιρισμένα σε γυάλινα βαζάκια;

Προμηθεύσου ποτά και περισσότερα μπουκάλια νερό από αυτά που πιστεύεις ότι θα χρειαστούν. Εάν θέλεις τα ποτά σου παγωμένα, ένα έξυπνο κόλπο είναι να παγώσεις τα μισά μπουκάλια με νερό και να τα διατηρήσεις στο φορητό ψυγείο. Με αυτό τον τρόπο, τα παγωμένα μπουκάλια θα λειτουργήσουν ως επιπλέον παγοκύστες, διατηρώντας τα πάντα δροσερά αλλά θα υπάρχει και δροσερό νερό όσο περνά η ώρα.

Μικρά που κάνουν την διαφορά

Φρόντισε να έχεις μαζί σου, καπέλο, γυαλιά ηλίου, μωρομάντηλα (καθαρίζουν τα πάντα), αντισηπτικό αλλά και αμμωνία για τυχόν τσιμπήματα και ένα κουτάκι με πρώτες βοήθειες, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Επίσης μην ξεχάσεις μερικές σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες αφού γεμίσεις, θα πετάξεις στους ειδικούς κάδους!

Who is who:

Η Ιωάννα Λυμπεροπούλου είναι lifestyle blogger, μαμά και μέλος των #Publicistas. Ακολούθησέ τη στο Instagram @ioanna_limberopoulou  για να παρακολουθείς τα ενδιαφέροντα post της – ειδικά αν σου αρέσει η μόδα, η ομορφιά και τα βιβλία!