Kαθαρά Δευτέρα: Ιδέες για κοντινές αποδράσεις από την Αθήνα!

Περίληψη: Η Publicista Δήμητρα Τσιγγενέ μας δίνει ιδέες για να κοντινές αποδράσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Ποιες είναι αυτές; Συνέχισε να διαβάζεις!

H αργία της Καθαράς Δευτέρας πλησιάζει και αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που θέλουν διακαώς να εκμεταλλευτούν τον καλό καιρό και να φύγουν από την Αθήνα για ένα τριημεράκι, αλλά δεν έχουν κανονίσει ακόμη τίποτα, εγώ είμαι εδώ για εσένα. Ναι, είναι τελευταία στιγμή, αλλά αυτά τα ταξίδια της τελευταίας στιγμής καμιά φορά είναι και τα καλύτερα.

Παρακάτω συγκέντρωσα 4 προορισμούς κάτω των τριών ωρών από την Αθήνα για να πας με τους φίλους σου, την οικογένειά σου, τον/ην σύντροφό σου, όποιον θέλεις βρε αδερφέ. Το πολύ βασικό είναι ότι δεν θα ταλαιπωρηθείς, μιας και σε λίγες μόλις ώρες θα έχεις κάνει check in στο ξενοδοχείο που θα σε φιλοξενήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Είσαι τύπος του βουνού, της θάλασσας, της λίμνης ή της πόλης; Σε όποιο κουτάκι κι αν κάνεις τικ, έχουμε πρόταση. Μαζί με το μέρος, φυσικά σου έχω και τα must have που θα σου χαρίσουν ένα ήρεμο και καλά οργανωμένο ταξίδι. Γιατί ποιος θέλει να ταλαιπωρηθεί στην εκδρομή του; Ρητορική η ερώτηση.

Στο Ναύπλιο, αν είσαι τύπος που αγαπά την πόλη και τη ζωή της

Κοντινός αλλά αγαπημένος προορισμός που καλύπτει όλα τα γούστα. Το Ναύπλιο τα έχει όλα. Είτε θέλεις να χαλαρώσεις, είτε να βγεις και να διασκεδάσεις μέχρι το πρωί, το πανέμορφο Ναύπλιο δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο. Τα must visit που έχουμε να σου προτείνω είναι τα εξής: χαλαρό περπάτημα ή ποδηλατάδα στην Αρβανιτιά (αξίζει να συνεχίσεις και μέχρι την Καραθώνα), βόλτα στο Παλαμήδι και χάζι την υπέροχη θέα, παγωτάκι σε απίθανες γεύσεις στου Κουστένη και επικά σουβλάκια στο Σμυρνέικο του Φάνη, στον δρόμο προς Νέα Κίο. Λίγα μόλις λεπτά μακριά από το κέντρο, θα φας τα πιο νόστιμα σουβλάκια, με αξεπέραστη sauce. Εμπιστέψου με. Φυσικά για το τέλος άφησα τις βόλτες που πρέπει να κάνεις στην παλιά πόλη και τα γραφικά σοκάκια της. Εδώ οι φωτογραφίες επιβάλλονται. Κι επειδή ο εξοπλισμός είναι το Α και το Ω, η DSLR Nikon D5600 υπόσχεται πως δεν θα έχεις ούτε μία κουνημένη φωτογραφία στο αρχείο σου. Αν πάλι είσαι φαν των instant cameras, με την Canon Zoemini S2 θα έχεις στα χέρια σου τυπωμένες φωτογραφίες, λίγα μόλις λεπτά αφού τις τραβήξεις.

kathara-deutera-01

Στις Σπέτσες, αν διακοπές για εσένα σημαίνουν νησί

Το μεγάλο ατού των Σπετσών είναι ότι μπορείς να τις προσεγγίσεις τόσο με δελφίνι ή συμβατικό πλοίο, όσο και με το αυτοκίνητό σου. Σε λίγες μόλις ώρες θα κάνεις βόλτες στο γραφικό νησάκι του Αργοσαρωνικού. Φόρα τα ασύρματα JBL Tune 570BT ακουστικά σου και απόλαυσε τη χαλαρωτική διαδρομή από την Ντάπια προς το Παλιό Λιμάνι. Ιδανική ώρα της ημέρας, κοντά στο ηλιοβασίλεμα. Αποκλείεται να μην σε χαλαρώσει αυτή η βόλτα. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου και παγωτό μηχανής από το Il Posto. Αγαπημένο! Για ολόφρεσκα θαλασσινά και τηγανιτά κολοκυθάκια-όνειρο, επίλεξε το εστιατόριο Ακρογιάλι. Θα φας πάνω στο κύμα. Αν πάλι θελήσεις να αράξεις σε κάποια παραλία μαζί με την παρέα σου, τότε βάλε στη λίστα σου τον Άγιο Μάμα, την Αγία Μαρίνα, τους Αγίους Αναργύρους, τον Βρέλλο ή τη Ζωγεριά. Ποτά στο χέρι και με το φορητό ηχείο SRS-XB13 απο την Sony θα περάσετε εγγυημένα καλά. Ο ήχος καμπάνα!

Στα Τρίκαλα Κορινθίας αν είσαι του βουνού και του χιονιού

Αν αγαπάς τη φύση, τα χωριουδάκια και τα βουνά, τότε τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ο ιδανικός προορισμός για εσένα. Είναι φωλιασμένα στις πλαγιές του οροπεδίου της Ζήρειας και αποτελούνται από τρεις συνοικίες, τα Κάτω, τα Μεσαία και τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας. Αν αποζητάς την ηρεμία σου, προτίμησε να μείνεις στα Κάτω Τρίκαλα που είναι πιο low profile. Αν πάλι είσαι λάτρης της ορειβασίας, τότε σημείωσε πως τα Μεσαία Τρίκαλα αποτελούν σημείο αφετηρίας των ωραιότερων ορειβατικών μονοπατιών της Ζήρειας. Σε μόλις 10 χλμ. από τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας μπορείς να κάνεις σκι ή snowboard στο χιονοδρομικό κέντρο Ζήρεια.

kathara-deutera-02

Με την οικονομική Action Camera X'Τrem θα μπορέσεις να καταγράψεις τα σλάλομ σου για να τα βλέπεις και να τα χαίρεσαι ακόμη κι όταν τα χιόνια λιώσουν. Από την άλλη, αν δεν είσαι λάτρης των σπορ, μπορείς απλώς να πας να βγάλεις τις φωτογραφίες σου και να πιεις έναν ζεστό καφέ ή μια σοκολάτα στο πέτρινο σαλέ. Μία μέρα στα χιόνια, άλλωστε, είναι πάντα καλή ιδέα. Γέμισε το stylish και άνετο Doughnut σακίδιο πλάτης σου από τη σειρά Macaroon, με όλα τα απαραίτητα και πέρνα ανέμελες στιγμές στο χιονοδρομικό. Το ανθεκτικό, αδιάβροχο υλικό του εγγυάται πως όλα σου τα προσωπικά αντικείμενα θα είναι ασφαλή.

Στη λίμνη Τσιβλού για ήρεμες οικογενειακές διακοπές

Αν αποφεύγεις την πολυκοσμία, θα εκτιμήσεις τη λίμνη Τσιβλού. Σε περίπου δυόμιση ώρες από την Αθήνα, λοιπόν, θα χορτάσεις καθαρό αέρα και άφθονο πράσινο. Η όμορφη αυτή λίμνη της Πελοποννήσου είναι φωλιασμένη ανάμεσα σε καταπράσινες βουνοπλαγιές. Το τοπίο είναι μοναδικό, μιας και το πυκνό πευκοδάσος ξεκινά από τις κορφές και φτάνει μέχρι τα νερά της λίμνης, κυριολεκτικά. Το αλπικό αυτό τοπίο αξίζει όχι μία, ούτε δύο αλλά πολλές φωτογραφίες. Αν είσαι λάτρης της κωπηλασίας, του ποδηλάτου ή της πεζοπορίας εδώ είναι ο παράδεισός σου. Εξίσου παραδεισένιο θα βρουν το μέρος αυτά και τα παιδιά, μιας κι εκεί μπορούν να παίζουν ξέγνοιαστα. Αν ο καιρός το επιτρέπει, δοκίμασε να κάνεις πικ νικ με την οικογένειά σου δίπλα στη λίμνη. Ο θερμός φαγητού από την Chilly’s θα διατηρήσει εγγυημένα ζεστά τα σαρακοστιανά της Καθαράς Δευτέρας για 12 ώρες, ενώ αν πάλι πάρεις μαζί σου κρύα πιάτα (γούστα είναι αυτά!), θα τα διατηρήσει για πάνω από 24 ώρες. Κι επειδή το πικ νικ θέλει και την οργάνωσή του, τα τσαντάκια φαγητού The Lunchbags είναι η τέλεια λύση για όλη την οικογένεια. Σε πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων, θα βρεις τόσο εσύ, όσο και τα παιδιά σου το προσωπικό σας τσαντάκι για το πικ νικ και αργότερα για το γραφείο ή το σχολείο. Το νερό ή το ρόφημά θα διατηρηθεί άψογα σε ένα από τα Chilly’s μπουκάλια θερμός. Εγώ έχω το Series 2 Pine Green, που διατηρεί τα ροφήματά μου παγωμένα έως και 24 ώρες και καυτά έως 12 ώρες. Δεν πάω πουθενά χωρίς αυτό. Όσο για τη διαμονή, μπορείς να επιλέξεις το γραφικό χωριό Ζαρούχλα που απέχει 11 χλμ. από τη λίμνη.

Τα must have για κάθε τύπο ταξιδιού

kathara-deutera-03

Όποιον προορισμό κι αν επιλέξεις, υπάρχουν κάποια items που δεν πρέπει ποτέ να λείπουν από τη βαλίτσα ή το backpack σου. Έχουμε και λέμε:

Καλό τριήμερο!

Who is who:

Η Δήμητρα Τσιγγενέ είναι δημοσιογράφος και μέλος των #Publicistas. Ακολούθησέ τη στο Instagram @dimitratsingene για να παρακολουθείς τα ενδιαφέροντα post της – ειδικά αν είσαι λάτρης των ταξιδιών!