Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Αναγνωστικές προτάσεις Publicistas

Περίληψη: Έφτασε η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και ακόμα δεν ξέρεις τι να διαβάσεις; Οι Publicistas είναι εδώ και σου προτείνουν το επόμενο βιβλίο σου!

Σήμερα γιορτάζεται σε όλο τον πλανήτη η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου! Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από την UNESCO και από το 1995 μέχρι σήμερα αναδεικνύει την διαχρονική αξία των βιβλίων. Αν αγαπάς το διάβασμα, αυτή η μέρα είναι σίγουρα μία από τις αγαπημένες σου! Το ίδιο ισχύει και για τις Publicistas, που με αφορμή της World Book and Copyright Day προτείνουν τα αγαπημένα τους βιβλία! Δες τα posts τους παρακάτω και πάρε αναγνωστικές ιδέες!

Οι Publicistas προτείνουν!

Πρώτα μπήκαμε στο προφίλ της Μαρίας Σταμάτη και διαβάσαμε όλα τα ενδιαφέροντα που έγραψε για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και την ημερομηνία που επιλέχθηκε για τον εορτασμός της. Το κείμενο συνοδεύει και μία πολύ ωραία εικόνα φυσικά. Η @stamati23, μέσα από το Instagram της μάς παρουσιάζει το μυθιστόρημα του Damon Galgut «Η υπόσχεση». Το βιβλίο αυτό βραβεύτηκε με το Booker Prize του 2021 και τώρα κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Διόπτρα. Στο post που ανέβασε η Publicistas @stamati23 διαβάζουμε τις εντυπώσεις της από την ανάγνωση του βιβλίου, το οποίο θα γίνει μία τέλεια προσθήκη στη βιβλιοθήκη σου για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.
 

Επόμενη στάση το προφίλ της Ευγενίας, ή @my_bookstories όπως είναι γνωστή σε όλους στο Instagram. Το βιβλίο που κρατά στα χέρια της είναι «Το νήμα» από την πολυαγαπημένη στο ελληνικό κοινό Victoria Hislop. Το μυθιστόρημα αυτό είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 2011 και στις αρχές Μαΐου επανέρχεται στο Public καθώς θα κυκλοφορήσει ξανά στα βιβλιοπωλεία, από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Όπως μας λέει και η Ευγενία στο post της: «Να διαβάζετε, μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή!», οπότε ίσως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις το διάβασμα ενός βιβλίου! Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου είναι η καλύτερη ευκαιρία να το κάνεις.

Τη δική της αναγνωστική πρόταση για την World Book and Copyright Day 2022 μας επιφύλαξε και η Publicistas @mariannareads_. Ο φετινός της αναγνωστικός στόχος είναι να διαβάσει 90 βιβλία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 34 διαβασμένα! Μέσα σε αυτά τα 90 θα είναι και το «Πληγωμένες καρδιές» της Colleen Hoover από ότι φαίνεται, καθώς στο Instagram προφίλ της ανέβασε πρόσφατα μία φωτογραφία του βιβλίου και μέσω του post εκφράζει τον ενθουσιασμό για το νέο βιβλίο που έλαβε! Για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου λοιπόν, μήπως αυτό το μυθιστόρημα να γίνει η αναγνωστική σου επιλογή;

Τελευταία βιβλιοπρόταση από τους Publicistas, έρχεται από το προφίλ του αγαπημένου @giorgos.chatzikonstantinou. Ο Γιώργος αυτές τις ημέρες διαβάζει το «Αραπιάν Τσαρσί - Αθήνα» του Πάρι Μηλίτση, ένα βιβλίο που δένει όμορφα τα μυστικά του παρελθόντος με τα γεγονότα του σήμερα, όπως αναφέρει στο post του. Η ιστορία ξεκινά από καταστροφή της Σμύρνης και μας μεταφέρει 100 χρόνια μετά. Φέτος, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, επομένως η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου είναι μια καλή ευκαιρία να διαβάσεις και να μάθεις περισσότερα για εκείνη την εποχή.

Αυτές ήταν οι αναγνωστικές προτάσεις των Publicistas για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2022. Θα τις βρεις όλες στα καταστήματα Public και στο Public.gr, μαζί με χιλιάδες ακόμα βιβλία!