Φανταστικές προτάσεις παιδικών βιβλίων από τους Publicistas!

Περίληψη: Οκτώ Publicistas δίνουν τις δικές της αγαπημένες επιλογές σε βιβλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Είσαι σε αναζήτηση κάποιου κινήτρου για να ενθαρρύνεις τα παιδιά σου να διαβάσουν ένα βιβλίο και να διευρύνουν το μυαλό και τη φαντασία τους; Τότε διαβάζεις το κατάλληλο άρθρο! Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που έλαβε χώρα μόλις 3 μέρες πριν, έχουμε να σου προτείνουμε πολλά βιβλία που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους και θα ενισχύσουν την αγάπη τους για την ανάγνωση βιβλίων.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου – Σύντομη ιστορική αναδρομή

Από το 1967 και κάθε χρόνο έκτοτε, ο οργανισμός International Board on Books for Young People (IBBY) αποφασίζει για τη θεματολογία της συγκεκριμένης ημέρας και επιλέγει μία χώρα η οποία θέλει να γίνει χορηγός της εκδήλωσης. Στη συνέχεια η διοργανώτρια χώρα επιλέγει έναν τοπικό συγγραφέα, ο οποίος γράφει ένα μήνυμα προς τα παιδιά όλου του κόσμου, αλλά και έναν εικονογράφο, ο οποίος θα σχεδιάσει μία αφίσα, που θα ταιριάζει με το θέμα της εκδήλωσης. Τα υλικά αυτά χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους για την προώθηση των βιβλίων και της ανάγνωσης. Σε όλον τον κόσμο, τη συγκεκριμένη ημέρα, οργανώνονται δραστηριότητες όπως το κυνήγι θησαυρού σε βιβλιοθήκες, διαγωνισμοί συγγραφής, ανακοινώσεις για βραβεία βιβλίων, αλλά και εκδηλώσεις με συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας. Με απώτερο σκοπό την ενθάρρυνση για ανάγνωση βιβλίων, κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν, υπενθυμίζοντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους τη σημασία της ανάγνωσης και τον εσωτερικό πλούτο που προσφέρουν τα βιβλία στον άνθρωπο. Φέτος, η διοργανώτρια χώρα ήταν ο Καναδάς και η ημέρα είχε ως θέμα το “Stories are wings that help you soar every day”.

Προτάσεις βιβλίων από την ομάδα των Publicistas

Ακόμη και αν δε γιόρτασες την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, μπορείς να τη γιορτάσεις σήμερα, αύριο, μεθαύριο και κάθε μέρα. Κάθε μέρα είναι η ιδανική για την ανάγνωση ενός βιβλίου. Με όσα περισσότερα βιβλία έρθει το παιδί σου σε επαφή, τόσο μεγαλύτερος ο εσωτερικός πλούτος και η διεύρυνση της σκέψης που θα κερδίσει. Η ομάδα των Publicistas μας προτείνει τα αγαπημένα βιβλία τόσο των παιδιών τους, όσο και των ίδιων. Θέλεις να τα ανακαλύψουμε παρέα;

Η mom_of_lydia μας προτείνει το βιβλίο με τίτλο «Ο παππούς μου και εγώ», της Rocio Bonilla. Το συγκεκριμένο βιβλίο, χάρη στην εικονογράφηση και τα κείμενα καταφέρνει να δείξει τον ισχυρό δεσμό που υπάρχει ανάμεσα σε έναν παππού και το εγγόνι του.

Η elpida_touve μας προτείνει το αγαπημένο της βιβλίο «Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ» της Pauline Oud. Μέσα από αυτό το βιβλίο, τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να προστατεύουν το σώμα τους και γενικότερα τον εαυτό τους, έχοντας οι ίδιοι τον έλεγχο της κάθε πράξης.

Η vasoumama από την πλευρά της έχει το δικό της αγαπημένο βιβλίο, το οποίο είναι το «Θα σ' αγαπώ ότι κι αν γίνει» της Debi Gliori. Η υπόθεση του βιβλίου αναφέρεται σε ένα μικρό αλεπουδάκι που νιώθει διαφορετικό από τα άλλα. Η μαμά του όμως με την αγάπη και τη στοργή της το βοηθάει να νιώσει όμορφα και να αντιμετωπίσει τους φόβους του.

Η stergy.mommy μας προτείνει το βιβλίο με τίτλο «Πώς να πιάσεις ένα αστέρι» του Oliver Jeffers. Μέσα από την ιστορία ενός αγοριού που έχει βάλει στόχο να αποκτήσει το δικό του αστέρι στον ουρανό, τα παιδιά μαθαίνουν πως όλα είναι δυνατά αν προσπαθήσουμε.

Η mamas_n_papas.gr έχει βρει για το παιδί της ένα ιδιαίτερο βιβλίο, το «Η μαγεία της όρασης», των Andriy Lesiv - Romana Romanyshyn, το οποίο θα το βοηθήσει να δει τη ζωή με άλλα μάτια και να εκτιμά κάθε τι καλό συμβαίνει μέσα στη μέρα, όσο μικρό και ασήμαντο και αν φαίνεται.

Η salina_wondermommy με τη σειρά της μας προτείνει το βιβλίο «Κρακ», της Seou Lee. Μπορεί να είναι ένα βιβλίο χωρίς λόγια, παρά μόνο με εικόνες. Αυτό όμως δεν αποτρέπει κανέναν από τη διαδραστική ανάγνωσή του. Πρόκειται για έναν πιγκουίνο, ο οποίος ψάχνοντας την οικογένειά του, το κομμάτι πάγου του μικραίνει. Πόσο μας επηρεάζει άραγε η κλιματική αλλαγή;

Από την άλλη μεριά ο a.stephanos μας προτείνει το βιβλίο με τίτλο «Μια πραγματικά μικρή ιστορία περί των πάντων (σχεδόν)», του Bill Bryson. Απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους, αφού βοηθάει στην ανακάλυψη των μυστηρίων του χρόνου, του χώρου και της ζωής στη Γη από την απαρχή του κόσμου έως σήμερα.

Ταυτόχρονα, η kids_cloud μας προτείνει ένα βιβλίο για μεγάλους, για να απασχολείς τον εαυτό σου, όσο το παιδί σου διαβάζει το δικό του βιβλίο και έτσι να περνάτε ποιοτικό χρόνο παρέα. Το βιβλίο δεν είναι άλλο πέρα από το «Οι απαρηγόρητοι», του Ishiguro Kazuo. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό μυστήριο το οποίο περιγράφει τη ζωή ενός ανθρώπου που έχει ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχό του.

Βρες τα παραπάνω βιβλία σε giveaways που δημιουργήθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στα αντίστοιχα προφίλ των Publicistas και μπες και εσύ στην κλήρωση να διεκδικήσεις ένα η περισσότερα από αυτά! Για οποιοδήποτε άλλο βιβλίο αναζητάς, ρίξε μία ματιά στο public.gr! Θα τα βρεις όλα εκεί.