Η Samsung φέρνει την κάμερα του S22 σε παλαιότερα Galaxy S!

Περίληψη: Με το νέο update του One UI 4.1 η Samsung φέρνει νέες δυνατότητες στην κάμερα των παλαιότερων flagships της σειράς Galaxy S!

Σε μια κίνηση που δεν μας έχει συνηθίσει κανένας κατασκευαστής κινητών, η Samsung αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο και φέρνει λειτουργίες της κάμερας τις οποίες είδαμε στο άρτι αφιχθέν Samsung Galaxy S22, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες, και σε παλαιότερες συσκευές. Το νέο λειτουργικό σύστημα της Samsung, το One UI 4.1 – το οποίο προφανώς βασίζεται στο Android και αποτελεί επέκταση αυτού – θα κυκλοφορήσει και για άλλα, παλαιότερα, μοντέλα, τα οποία περιλαμβάνουν τα Galaxy S10, Galaxy S20, Galaxy S21, Note 20 και κάποια από τα Galaxy Z Fold και Galaxy Z Flip.

Σε ανάρτηση της ίδιας της Samsung στο επίσημο κορεάτικο forum υποστήριξης, το οποίο εντόπισαν χρήστες, αναφέρεται πως δεν θα είναι όλες οι λειτουργίες ενεργές για όλα τα παλαιότερα μοντέλα, αλλά θα εξαρτάται και από το μοντέλο και την παλαιότητα. Οι περισσότερες λειτουργίες θα ενεργοποιηθούν στα μοντέλα της προηγούμενης γενιάς, όπως το Galaxy S21, αλλά και τρέχουσας γενιάς όπως τα Z Fold 3 και Z Flip 3.

Οι κάτοχοι των μοντέλων που θα υποστηρίζονται στο update θα δουν αρκετές νέες λειτουργίες, όπως η αναγνώριση κατοικιδίου, η ικανότητα να αλλάξουν τη θέση του φωτισμού, υποστήριξη του φακού tele για βίντεο σε portrait mode, βελτιωμένο Director's View για βίντεο, ενοποίηση της κάμερας της Samsung με το Snapchat, αλλά και το app της Samsung ονόματι Expert RAW για εξαγωγή φωτογραφιών σε RAW format. Εκτός αυτών, το update θα προσθέσει υποστήριξη για τον φακό tele στα Pro photo και video modes, μια λειτουργία η οποία βελτιστοποιεί αυτομάτως τις φωτογραφίες προτού τις κάνεις share, ένα εργαλείο το οποίο αφαιρεί αντικείμενα, σκιές και αντανακλάσεις, αλλά και ένα ειδικό night portrait mode.

Στην παρακάτω λίστα μπορείς να δεις τα χαρακτηριστικά και ποια μοντέλα θα τα πάρουν:

Night portrait: Galaxy S21, Z Fold 3, Z Flip 3, S20, Note 20, Z Fold 2, Z Flip 5G

Pet recognition: Galaxy S21, Z Fold 3, Z Flip 3, S21 FE, S20, Note 20, Z Fold 2, Z Flip 5G, S20 FE

Lighting position: Galaxy S21, Z Fold 3, Z Flip 3, S21 FE, Note 20, Z Fold 2, Z Flip 5G, S20 FE

Portrait video telephoto lens: Galaxy S21, Z Fold 3, S21 FE

Director's View: Galaxy S21, Z Fold 3, Z Flip 3

Telephoto lens for Pro photo and video modes: Galaxy S21 Ultra, Z Fold 3, S20 Ultra, Note 20 Ultra, Z Fold 2

Expert RAW app: Galaxy S21 Ultra, Z Fold 3, Note 20 Ultra, S20 Ultra, Z Fold 2

Snapchat integration: Galaxy S21

Εκτός από τις λειτουργίες της κάμερας, υπάρχουν και άλλες βελτιώσεις οι οποίες έρχονται με το νέο update, όπως μια λειτουργία screen-sharing για το Google Duo, αλλά και ένα πληκτρολόγιο με ενσωματωμένη διόρθωση γραμματικής από το Grammarly.

Στο κορεατικό forum η Samsung αναφέρει πως το νέο update έχει ήδη κυκλοφορήσει για τα Galaxy S21, ενώ άλλοι χρήστες αναφέρουν πως έχει φτάσει και για τα Galaxy Z Fold 3 και Z Flip 3. Πληροφορίες για άλλα μοντέλα δεν υπάρχουν μέχρις στιγμής.