iOS 13.5 / Τι φέρνει στις Apple συσκευές το τελευταίο update;

Περίληψη: Η νεότερη έκδοση του iOS φέρνει σημαντικές αλλαγές, διορθώσεις αλλά και ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό για τη μετά-Covid εποχή. Κρατήστε σημειώσεις!

Η πιο πρόσφατη έκδοση του iOS 13 εγινε και επίσημα διαθέσιμη από την Apple πριν από λίγες ημέρες. Το iOS 13.5 έφτασε σε iPhone και άλλες συμβατές συσκευές φέρνοντας μαζί του σημαντικές αλλαγές, μερικές διορθώσεις και ένα ξεχωριστό νέο χαρακτηριστικό. Διάβασε παρακάτω ό,τι νέο υπάρχει στην τελευταία αναβάθμιση του iOS!

Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά το ξεκλείδωμα της οθόνης μέσω PIN, το οποίο γίνεται πλέον αρκετά πιο γρήγορα. Η Apple προχώρησε σε αυτή την αλλαγή λόγω της αυξημένης χρήσης μασκών προσώπου, οι οποίες εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του Face ID. Η αλλαγή αυτή υπήρχε από τη beta version και ήταν κάτι που περιμέναμε εδώ και μέρες.

Μια ακόμα σημαντική αλλαγή που φέρνει το iOS 13.5 συναντάται στο FaceTime. Κατά τη διάρκεια ενός group chat, τα παράθυρα των συνομιλητών δεν θα αλλάζουν αυτόματα μέγεθος. Πολλοί χρήστες έβρισκαν αυτό το χαρακτηριστικό αρκετά ενοχλητικό, οπότε η Apple, μετά το update, σου δίνει τη δυνατότητα να το απενεργοποιήσεις.

Από το update δεν λείπουν φυσικά και οι διορθώσεις κάποιων bugs ενώ, αντιθέτως, δεν υπάρχει κάποιο κενό ασφαλείας, που να καλύπτεται από την τελευταία έκδοση. Παρόλα αυτά, ακόμα κι αν δεν σε ενδιαφέρει κανένα νέο χαρακτηριστικό, η αναβάθμιση στη νεότερη έκδοση είναι η σωστή πρακτική από πλευράς ασφαλείας.

Τέλος, η σημαντικότερη αλλαγή που φέρνει το iOS 13.5 είναι η προσθήκη των ειδοποιήσεων έκθεσης στον κορονοϊό. Apple και Google δημιούργησαν από κοινού ένα σύστημα μέσα από το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να ειδοποιούνται αν ήρθαν σε επαφή με ασθενή που αργότερα διαγνώστηκε με κορονοϊό. Το σύστημα αυτό έγινε επίσημα διαθέσιμο πριν από λίγες μέρες και στο iPhone έρχεται με το iOS 13.5. Αν θες να ενημερωθείς περαιτέρω για το σύστημα ιχνηλάτησης του κορονοϊού από Google και Apple, δες το αναλυτικό άρθρο που έχουμε ετοιμάσει για αυτό.

Για ακόμα περισσότερα iOS νέα, μείνε συντονισμένος στο Public Blog. Σε λιγότερο από ένα μήνα θα διεξαχθεί το WWDC 2020 όπου κατά πάσα πιθανότητα θα αποκαλυφθεί το iOS 14. Μη το χάσεις!