Samsung Galaxy S21 Series / Quick review στις κάμερες των νέων flagship

Περίληψη: Η κάμερα είναι ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά των νέων Galaxy S21 smartphones. Πάμε να την γνωρίσουμε καλύτερα!

Το Unpacked ολοκληρώθηκε, τα Samsung Galaxy 21 Series smartphones ανακοινώθηκαν και οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει! Οι λόγοι για να τα αποκτήσεις πολλοί. Ο κορυφαίος επεξεργαστής 5nm, η super smooth οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 120Hz ή η εμπειρία του S Pen στο Galaxy S21 Ultra είναι μερικοί από αυτούς. Ακόμα σημαντικότερο κριτήριο για πολλούς χρήστες είναι η κάμερα, εκεί όπου τα νέα Samsung flagship κερδίζουν -για μια ακόμα χρονιά- τις εντυπώσεις. Και οι τρεις συσκευές διαθέτουν ένα πολύπλευρο σύστημα με πολλούς αισθητήρες, οπότε σε αυτό το άρθρο θα δούμε αναλυτικά τις δυνατότητες που προσφέρουν όλες οι κάμερες των νέων smartphone.

Samsung Galaxy S21 και Galaxy S21+


Για τα Samsung Galaxy S21 και S21+ θα μιλήσουμε μαζί, καθώς το σύστημα κάμερας με το οποίο εξοπλίζονται είναι το ίδιο. Οι δύο νέες συσκευές διαθέτουν τρεις αισθητήρες στην «πλάτη» τους, οι οποίοι αναλαμβάνουν διαφορετικά modes φωτογράφισης.

Ο κύριος αισθητήρας είναι ανάλυσης 12MP, με το μέγεθος του πίξελ να είναι 1.8µm και το διάφραγμα f/1.8. Οι δύο αυτοί παράγοντες εγγυώνται πως ο αισθητήρας λαμβάνει πολύ φως και έτσι αποδίδει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα ανά πάσα στιγμή. Η κύρια κάμερα διαθέτει επίσης Dual Pixel Auto Focus και OIS.

Για εντυπωσιακές ευρυγώνιες λήψεις το σύστημα κάμερας των Galaxy S21 και Galaxy S21+ διαθέτει έναν αισθητήρα 12MP με οπτικό πεδίο 120°, ο οποίος έχει διάφραγμα f/2.2. Ο τρίτος αισθητήρας του συστήματος είναι ένας telephoto με ανάλυση 64MP, ο οποίος θα φωτογραφήσει ότι βρίσκεται πιο μακριά, με το μέγιστο zoom να είναι 30X.

Στο κομμάτι του βίντεο, οι νέες ναυαρχίδες της Samsung μπορούν να καταγράψουν πλάνα μέχρι και σε 8K ανάλυση. Η τελευταία κάμερα των Galaxy S21 και Galaxy S21+ βρίσκεται στην οθόνη και μπορεί να βγάλει selfie στα 10MP ή βίντεο σε ανάλυση .

Samsung Galaxy S21 Ultra


Στην κορυφή της γκάμας βρίσκουμε το Galaxy S21 Ultra, το οποίο διαθέτει 4 κάμερες στο βασικό σύστημα φωτογράφισης και μία 5η για τις selfies. Οι αλλαγές σε σχέση με τα δύο παραπάνω μοντέλα είναι αρκετές, γι’ αυτό και χρειάζεται ξεχωριστή ανάλυση εδώ.

Η εντυπωσιακότερη διαφορά είναι ο κύριος αισθητήρας. Όπως και στο περσινό μοντέλο, αυτός έχει ανάλυση 108MP. Δεν είναι όμως ο ίδιος αισθητήρας αλλά ο νεότερος ISOCELL HM3, ο οποίος προσφέρει μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και περισσότερα χρώματα. Πώς γίνεται αυτό; Χάρη στη δυνατότητα που έχει να τραβά RAW φωτογραφίες σε 12-bit χρώμα. Τα χρώματα των 12-bit εικόνων είναι περισσότερα από 68 δισεκατομμύρια, 64 φορές περισσότερα δηλαδή από μία 10-bit εικόνα. Ένα επίσης εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του κύριου αισθητήρα είναι ο συνδυασμός 9 πίξελ σε ένα, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολύ φωτεινές εικόνες όταν αυτό χρειάζεται.

Πέρα από τον κύριο αισθητήρα των 108MP, η κάμερα του Samsung Galaxy S21 Ultra ξεχωρίζει και για τις ικανότητές της στο zoom. Αυτό επιτυγχάνεται με δύο αισθητήρες. Και οι δύο έχουν ανάλυση 10MP, με τον ένα να προσφέρει οπτικό ζουμ 3X και τον δεύτερο να φτάνει μέχρι και 10X. Αν χρειάζεσαι κι άλλη μεγέθυνση, τότε μπορείς να βασιστείς στο Space Zoom 100X, το οποίο, όμως, δεν είναι οπτικό.

Η τέταρτη κάμερα του συστήματος αναλαμβάνει τις υπερευρυγώνιες λήψεις, οι οποίες γίνονται σε ανάλυση 12MP. Η ultra-wide κάμερα διαθέτει οπτικό πεδίο 120° και Dual Pixel Auto Focus για σωστή εστίαση. Η πέμπτη οπή που υπάρχει στο σύστημα δεν είναι κάποια κάμερα αλλά ένας αισθητήρας laser. Ο αισθητήρας αυτός βοηθά την κύρια κάμερα των 108MP να εστιάσει πολύ γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια.

Η τελευταία κάμερα είναι η selfie, η οποία είναι εντός της οθόνης, όπως και σε όλα τα μοντέλα της γκάμας. Η ανάλυση της είναι 4 φορές μεγαλύτερη από τα άλλα δύο μοντέλα και φτάνει τα 40MP. Το βίντεο από αυτή την κάμερα μπορεί να είναι μέχρι 4K 60fps ενώ η μέγιστη ανάλυση βίντεο που μπορεί να καταγράψει κανείς με το βασικό σύστημα κάμερας του Samsung Galaxy S21 Ultra είναι 8K.

Αν είσαι κι εσύ λάτρης της mobile φωτογραφίας έχεις, όπως βλέπεις, πολλούς λόγους για να επιλέξεις ένα από τα νέα Samsung Galaxy S21 smartphones!