Xiaomi και Qualcomm φέρνουν δυνατότητες desktop στο Game Turbo του Mi 10 Pro+

Περίληψη: Xiaomi και Qualcomm συνεργάζονται για να φέρουν σε smartphones δυνατότητες ελέγχου γραφικών που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μόνο σε desktop ή κονσόλες! Πώς θα το καταφέρουν;

Το Game Turbo είναι μια λειτουργία που συνοδεύει πολλά Xiaomi smartphone των τελευταίων ετών και δίνει στους χρήστες μερικές επιλογές για βελτίωση του gaming στο κινητό. Η επόμενη έκδοσή του θα είναι η πιο αναλυτική που έχει υπάρξει, χάρη στη συνεργασία Xiaomi και Qualcomm. Οι δύο εταιρίες συνεργάζονται για να προσφέρουν δυνατότητες ελέγχου των γραφικών, τις οποίες έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μόνο σε desktop υπολογιστές ή κονσόλες.

Η Xiaomi προετοιμάζει μια πιο ισχυρή έκδοση του Xiaomi Mi 10 Pro, η οποία θα εξοπλίζεται με τον καινούργιο Snapdragon 865+ της Qualcomm. Το Game Turbo του νέου smartphone θα δώσει στους χρήστες των έλεγχο χαρακτηριστικών όπως anti-aliasing, anisotropic filtering και texture filtering. Τροποποιώντας αυτές τις παραμέτρους, οι χρήστες θα μπορούν να ελέγξουν καλύτερα την ποιότητα εικόνας των παιχνιδιών και την επίπτωση που έχουν τα γραφικά στην απόδοση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα προσφέρεται ακόμα και απευθείας έλεγχος της συχνότητας της Adreno GPU. Επιπλέον το αναβαθμισμένο Game Turbo θα έχει και μερικά έτοιμα προφίλ ρυθμίσεων. Μέσω αυτών θα μπορείς να δώσεις προτεραιότητα σε τομείς όπως η μπαταρία ή η μέγιστη ποιότητα γραφικών, χωρίς να πειράξεις μία-μία τις ρυθμίσεις.

Η κίνηση αυτή δεν είναι εντελώς αναπάντεχη από την Qualcomm, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που φέρνει desktop χαρακτηριστικά στα smartphone. Πρόσφατα ξεκίνησε να αναβαθμίζει τους drivers των Adreno GPU σε επιλεγμένα smartphone, ξεκινώντας και πάλι με τη Xiaomi ως συνεργάτη. Τώρα τα τμήματα GPU των δύο εταιριών συνεργάζονται ξανά, για να βελτιώσουν την εμπειρία gaming στα κινητά με διαφορετικό τρόπο.

Για να δούμε το αναβαθμισμένο Game Turbo εν δράσει περιμένουμε τώρα την κυκλοφορία του Xiaomi Mi 10 Pro+. Επίσης μένει να μάθουμε αν οι αναλυτικές ρυθμίσεις του Game Turbo θα γίνουν διαθέσιμες και σε συσκευές άλλων κατασκευαστών, που χρησιμοποιούν Snapdragon επεξεργαστές, ή αν υπάρχει κάποια αποκλειστικότητα στη συνεργασία Xiaomi/Qualcomm.

Για όλα τα νεότερα μείνε συντονισμένος στο Public Blog!