Μαγειρεύουμε με τη Funky Cook: Μαμαδίστικο γιουβέτσι με μανιτάρια

Περίληψη: Για τους νέους ή τους χρόνια φοιτητές, για τους εργένηδες και για όσους βαριούνται τη μαγειρική. Αυτή η συνταγή είναι για όλους!

Η ευκολία στην φοιτητική ζωή είναι το ζητούμενο. Tο ίδιο και τα νόστιμα, εύκολα φαγητά. Σε αυτό το post σου δίνουμε ιδέες και tips για να φτιάξεις εξίσου υγιεινά και γρήγορα όλα τα αγαπημένα μαμαδίστικα φαγητά!

Μια καλή αντικολλητική κατσαρόλα είναι απαραίτητη γιατί μαζί της θα μαγειρέψεις σε γρήγορο χρόνο φαγητά τα οποία χρειάζονται φούρνο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βγουν το ίδιο νόστιμα και θα γίνουν πολύ πιο γρήγορα. Μαζί με την κατσαρόλα, προτείνω να σκεφτείς και να εξοπλίσεις την κουζίνα σου με έναν βραστήρα. Ο βραστήρας θα σου ζεστάνει το νερό σε χρόνο dt. Όμως εκτός από χρόνο εξοικονομείς και ενέργεια!

Τα μαμαδίστικα φαγητά που μπορείς να φτιάξεις στην κατσαρόλα είναι πολλά! Εμείς σήμερα σου προτείνουμε το γιουβέτσι, και μάλιστα αλλιώς - με μανιτάρια που είναι τέλειο! Μεταξύ μας είναι το αγαπημένο μου φαγητό και εύχομαι να μπορούσα να το τρώω κάθε μέρα!

Αν δε σ’ αρέσουν τα μανιτάρια ή θες μία εναλλακτική επιλογή για να εντυπωσιάζεις τους φίλους σου κάθε φορά με το πόσες διαφορετικές συνταγές γνωρίζεις για το γιουβέτσι, μπορείς να αντικαταστήσεις τα μανιτάρια με κοτόπουλο, λαχανικά αλλά και θαλασσινά π.χ. γαρίδες, που θα τα προσθέσεις 5’ πριν αποσύρεις το γιουβέτσι.

Λεπτομέρειες θα βρεις στην συνταγή παρακάτω.

Τα υπόλοιπα φαγητά που μπορείς να δοκιμάσεις στην κατσαρόλα είναι:

Το κοτόπουλο με τις πατάτες, το οποίο φτιάχνεις κόβοντας σε μέτρια κομμάτια το κοτόπουλο και το μαγειρεύεις με τις πατάτες ως συνήθως αλλά στην κατσαρόλα, όπου προσθέτεις 1-2 φλυτζάνια ζεστό νερό.

Το μπριάμ στην κατσαρόλα το οποίο μπορεί να γίνει εξίσου νόστιμο και μελωμένο. Ακολουθείς την ίδια διαδικασία, δηλαδή στρώνοντας τα λαχανικά που έχεις κόψει σε φέτες και προσθέτεις επιπλέον 1 φλυτζάνι νερό.

Ρολό κοτόπουλο στην κατσαρόλα, το θωρακίζεις σοτάροντάς το με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτεις 2 φλυτζάνια ζεστό νερό, μουστάρδα, λεμόνι και μαγειρεύεις για 45’.

Πατάτες γεμιστές, βράζεις σε άφθονο νερό τις πατάτες, τις γεμίζεις με την αγαπημένη σου γέμιση τις ξαναβάζεις στην κατσαρόλα με ½ φλυτζάνι νερό, μουστάρδα και λάδι και μαγειρεύεις μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Ρεβιθάδα, που είναι ένα φαγητό που μπορεί να γίνει και στην κατσαρόλα, απλά προσθέτοντας περισσότερο κρεμμύδι και σιγομαγειρεύοντας μέχρι να μελώσει.

Ψάρι με πατάτες, όπου βάζουμε στην κατσαρόλα μια στρώση με πατάτες σε φέτες, προσθέτουμε 2 -2 ½ φλυτζάνια ζεστό νερό, λεμόνι και μαγειρεύουμε. Μόλις οι πατάτες αρχίζουν να μαλακώνουν ακουμπάμε το ψάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί χωρίς να το γυρίσουμε.

Σουφλέ ζυμαρικών, όπου ετοιμάζεις τα ζυμαρικά και προσθέτεις τα υλικά που θέλεις να βάλεις στο σουφλέ. Σοτάρεις τα λαχανικά και τα αλλαντικά, προσθέτεις τα ζυμαρικά, τυρί κρέμα, μουστάρδα και στο σερβίρισμα πασπαλίζεις με παξιμάδι και πάπρικα καπνιστή.

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα μπορούμε να ψήσουμε τα πάντα. Τόλμησέ το και απόλαυσε! Ας δούμε όμως τώρα αναλυτικά τη συνταγή που όλοι περιμένατε με ανυπομονησία.

funky-cook-giouvetsi-me-manitaria-01

Γιουβέτσι με μανιτάρια στην κατσαρόλα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Μαγειρέματος: 20’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 2

Υλικά

200 γρ. μανέστρα
250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
2 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. τοματοπελτέ
½  κ.γ. κόκκινο πιπέρι (καπνιστό ή πικάντικο)
3 κόκκους μπαχάρι
40ml ελαιόλαδο
600ml νερό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το καρότο για 5’.
  • Προσθέτουμε το σέλινο και το κριθαράκι συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2’.
  • Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, το κόκκινο πιπέρι, τα μπαχάρια, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό.
  • Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά για 20-22’ και αποσύρουμε.
  • Σερβίρουμε το γιουβέτσι σκέτο ή με τριμμένο τυρί.

Ναι καλά διαβάσατε! Σε 20-22’ λεπτά το γιουβετσάκι με τα μανιτάρια θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Κανένας φοιτητής δε θα χάσει χρόνο από τις βόλτες τους, το διάβασμά του και γενικότερα τον ελεύθερό του χρόνο. Και αν έχει και φίλους που «κατασκηνώνουν» συχνά στο σπίτι του και πεινάνε, θα έχει πάντα τη λύση – την πιο γρήγορη, εύκολη και νόστιμη συνταγή για γιουβέτσι. Κάνε σήμερα τις αγορές σου από τα Public και εξόπλισε το σπίτι σου με όλα τα απαραίτητα σκεύη που θα σου κάνουν τη ζωή ευκολότερη και...καλά μαγειρέματα!