Πεντανόστιμες συνταγές ζυμαρικών για φοιτητές από τη Funky Cook!

Περίληψη: Η Funky Cook κάνει «Back to Uni» με εύκολες, γρήγορες και απολαυστικές συνταγές για τους φοιτητές που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην κουζίνα!

Μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές της ζωής σου έφτασε, πέρασες στη σχολή που τόσο ήθελες και σε λίγο καιρό ετοιμάζεσαι να ζήσεις την φοιτητική ζωή!  Μόνος/η στο σπίτι και ένα από τα πράγματα που καλείσαι να εξοικειωθείς, αν ακόμη δεν το έχεις κάνει είναι το μαγείρεμα.

Πραγματικά δεν έχεις τίποτα να «φοβηθείς» όποιες και να είναι οι δυνατότητές σου, μην ξεχνάς πως όλοι οι μεγάλοι σεφ και μάγειρες έκαναν τα πρώτα βήματα στην φοιτητική τους κουζίνα!

Το πιο βασικό από όλα είναι να οργανωθείς σωστά και να εξοπλίσεις την φοιτητική κουζίνα σου με τα απαραίτητα και χρήσιμα σκεύη και συσκευές. Όμως μην ξεχνάς πως πάντα έχεις και τη βοήθεια της μαμάς, όποτε την χρειαστείς απλά πάρε χαρτί και στυλό ή ακόμη καλύτερα ένα σημειωματάριο συνταγών! Εναλλακτικά βάλε τα ακουστικά σου ή το κινητό σου σε ανοιχτή ακρόαση.. και μόλις απέκτησες μια ακόμη δεξιότητα, να αποστηθίζεις συνταγές!

Αν ξαναγύριζα στη φοιτητική μου κουζίνα, σίγουρα θα διέγραφα τη μισή λίστα με τα χρήσιμα σκεύη, το πιο απαραίτητο σκεύος που θα σου «λύσει» τα χέρια είναι το αντικολλητικό τηγάνι με αποσπώμενη λαβή της Tefal.

Μαζί του θα φτιάξεις τα πάντα!

- Θα μαγειρέψεις χρησιμοποιώντας το ως τηγάνι και ρηχή κατσαρόλα, είναι κατάλληλο για κάθε είδους εστίες

- Θα ψήσεις στον φούρνο και το γκριλ τα πάντα, ακόμη και κέικ

- Θα αποθηκεύσεις το φαγητό σου στο ψυγείο

Εγώ και τα Public είμαστε δίπλα σου δίνοντάς σου ιδέες και tips για να το χρησιμοποιήσεις με τις πιο εύκολες, απλές και νόστιμες συνταγές βασισμένες σε 3 βασικά υλικά: τα ζυμαρικά, τα αυγά και το τυρί.

Ζυμαρικά με σάλτσα καγιανά (1 μερίδα)

Υλικά

150 γρ. κοντά ζυμαρικά (τριβελάκι, πένες, κοφτό μακαρόνι, κοράλι, χυλοπίτες)

200 γρ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας, τριμμένη στον τρίφτη

2-3 αυγά

50 γρ. φέτα

3 κ.σ ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Back-to-Uni-Recipes-1-Funky-Cook-01

Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε ζεστά σε ένα μπολ, περιχύνοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο.

Στο ίδιο σκεύος βάζουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα και μόλις αρχίζουν να πήζουν τα αυγά ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την φέτα ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Μακαρονόπιτα στο τηγάνι

Υλικά

150 γρ. βρασμένα ζυμαρικά πένες ή σπαγγέτι

3 αυγά

2-3 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα

150 γρ. φέτα σκληρή

100 γρ. γάλα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι 28-30 εκ. απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα ζυμαρικά, τη γραβιέρα και τη φέτα θρυμματισμένη.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά, τη γραβιέρα, τη φέτα και περιχύνουμε με το μείγμα αυγών.

Ψήνουμε τη μακαρονόπιτα, σκεπασμένη, σε χαμηλή φωτιά για 10-12’ ή στον φούρνο χωρίς καπάκι για 20-25’ στους 180°C).

Ζυμαρικά με σάλτσα φέτας

Υλικά

200 γρ. ζυμαρικά

100 γρ. γάλα

120 γρ. φέτα

1 αυγό

¼ κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ-πολυμηχάνημα πολτοποιούμε την φέτα, το γάλα, το αυγό και το ελαιόλαδο.

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε στο τηγάνι και περιχύνουμε με τη σάλτσα φέτας.

Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και σερβίρουμε.

Τέλος, αν θέλεις να αποθηκεύσεις τα παραπάνω φαγητά στο ψυγείο θα θυμάσαι:

1. Να τα αφήνεις να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσεις

2. Να τα καταναλώνεις εντός 1 ημέρας

3. Να τα ζεσταίνεις αφού πρώτα τα έχεις αφήσεις 20-30’ εκτός ψυγείου

4. Να αποφεύγεις να αποθηκεύεις ζυμαρικά στην κατάψυξη, η οποία θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμη αλλά όχι για τα ζυμαρικά

Σίγουρα αυτές τις συνταγές θα τις φτιάξεις ξανά και ξανά, καλή σταδιοδρομία.. και στην κουζίνα σου! 😊