Συνταγές ζυμαρικών: Viral προτάσεις από τα trends του TikTok

Περίληψη: Pasta lovers όλου του κόσμου ενωθείτε! Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών έφτασε και εμείς το γιορτάζουμε με viral συνταγές από την πλατφόρμα του TikTok!

Ανάμεσα στα εκατομμύρια βίντεο με memes, challenges και.. γάτες που απολαμβάνουμε όλοι στο TikTok, οι απανταχού pasta lovers φαίνεται πως έχουν βρει επιτέλους το διαδικτυακό τους «σπίτι». Εκτός από τα γνωστά σε όλους #BookTok και #FitTok, το #PastaTok είναι ένα από τα ανερχόμενα subcommunities που trend-άρει όλο και περισσότερο. Αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει σε views τα 38 δις. (!), και δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το γιατί. Εκατοντάδες απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά από όλο τον κόσμο κατακλύζουν καθημερινά την πλατφόρμα. Αν είσαι σαν και εμάς και σου τρέχουν τα σάλια με το που ακούς λέξεις όπως πέστο, καρμπονάρα, λαζάνια και ταλιατέλλες, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Ενόψει και της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Ζυμαρικών, σου έχουμε τρεις viral συνταγές με ζυμαρικά που δε θα χορταίνεις να μαγειρεύεις. Ποιος το λέει; Οι εκατομμύρια πιστοί PastaTokers φυσικά!

tiktok-pasta-recipes-04

Ζυμαρικά με spicy σάλτσα βότκας

Όταν έχεις μια yummy συνταγή ζυμαρικών από τη μία πλευρά και τη Gigi Hadid από την άλλη, τότε το hype είναι αναμενόμενο. Και πέρα για πέρα δικαιολογημένο, μιας και το πιάτο που έγινε viral από το διάσημο supermodel είναι πραγματικά πανεύκολο και απολαυστικό. Δοκίμασε να το φτιάξεις και θα δεις καμιά φορά ότι ο κακός χαμός που έχει γίνει στο #PastaTok με αυτό το πιάτο μόνο τυχαίος δεν είναι.

Υλικά

  • 300 γρ. κοχυλάκι ή κάποιο άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 συσκευασίες ντοματάκι αποφλοιωμένο
  • 4 κρεμμυδάκια εσαλότ ή 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 60 ml βότκα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. chili flakes
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει νερό αφού το έχουμε πρώτα αλατίσει καλά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι γύρω στα 2’ μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις νιφάδες πιπεριάς. Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε τη βότκα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2’. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ντοματάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για άλλα 10’. Αλατοπιπερώνουμε, βάζοντας και λίγη ζάχαρη. Αφού έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας, προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σως την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 2’ με 3’. Προσέχουμε να μην μας παραβράσει το φαγητό και σερβίρουμε μαζί με φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα. Είδες, εύκολο δεν ήταν;

tiktok-pasta-recipes-05

Creamy πένες με ντομάτα και σπανάκι

Το ωραίο με τις συνταγές που «κυκλοφορούν» στο TikTok είναι ότι μπορείς να τις απολαύσεις ακόμα και δεν το «έχεις» και πολύ με τη μαγειρική. Η μεγάλη πλειοψηφία λέει ναι στα πιάτα που δεν είναι μπελαλίδικα και η κοινότητα του #PastaTok δείχνει να συμφωνεί. Ζυμαρικά, ντομάτα, σπανάκι, τυρί. Εδώ φαίνεται η αξία του less is more. Εύκολο, υγιεινό και πεντανόστιμο το πιάτο αυτό είναι η καλύτερη πρόταση για τις μέρες που δε περισσεύει χρόνος για αλχημείες στην κουζίνα.

Υλικά

  • 300 γρ. πένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 συσκευασία ντοματάκι αποφλοιωμένο
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 120 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
  • 50 γρ. τυρί κρέμα
  • 90 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Όσο περιμένουμε να βράσουν τα ζυμαρικά μας, ετοιμάζουμε τη σως. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε το ντοματάκι (μαζί με τους χυμούς), τη ρίγανη, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ μαζί με μισή κούπα χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί η σάλτσα μας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα χαμηλώνοντας τη φωτιά. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως. Το ίδιο κάνουμε έπειτα και για την παρμεζάνα. Στο ίδιο σκεύος βάζουμε το φρέσκο σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά για 2’ με 3’. Όταν οι πένες μας είναι έτοιμες τις προσθέτουμε στο τηγάνι και συμπληρώνουμε σε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα από πάνω. Τόσο απλό!

tiktok-pasta-recipes-03

Ζυμαρικά στο φούρνο με φέτα

Και πάμε τώρα σε μια συνταγή με άρωμα… Ελλάδας. Ω ναι, η φέτα παίζει πολύ δυνατά στο #PastaTok και για αυτό ευθύνεται η παρακάτω φανταστική συνταγή. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αυτό το food trend δεν μας έρχεται από κάποιον Έλληνα TikToker, αλλά από τη μακρινή Φινλανδία! Ένα χορταστικό πιάτο με ψητά ντοματίνια, ελαφρά πικάντικη φέτα, φρέσκα μυρωδικά και ζυμαρικά στο φούρνo. Ό,τι καλύτερο.

Υλικά

  • 300 γρ. κοντά ζυμαρικά
  • 700 γρ. ντοματίνια
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 200 γρ. χοντροκομμένο σπανάκι
  • 85 γρ. φρέσκο βασιλικό
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. chili flakes

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί βάζουμε τη φέτα, τα ντοματίνια και το σκόρδο. Αλατίζουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 30’ στη μεσαία σχάρα. Έπειτα τοποθετούμε το ταψί στην πάνω σχάρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 230°C. Ψήνουμε μέχρι τα ντοματίνια και το τυρί να αρχίσουν ελαφρώς να ροδίζουν, περίπου για άλλα 10’. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, προσεκτικά ώστε να βγουν al dente. Πριν σουρώσουμε τα ζυμαρικά, βάζουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και με μια ξύλινη κουτάλα λιώνουμε τα ντοματίνια, τη φέτα και το σκόρδο, ανακατεύοντας ώστε να αποκτήσει τη σωστή υφή. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά με το σπανάκι, μαζί με φρέσκο βασιλικό και λίγες νιφάδες πιπεριάς. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

tiktok-pasta-recipes-06

Οπότε αν είσαι δηλωμένος pasta lover και ψάχνεις εναγωνίως απολαυστικές και comfort συνταγές για την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, τότε άφησε το νέο trend που λέγεται #PastaTok να σε καθοδηγήσει. Εννοείται πως ακόμα περισσότερα food tips σε περιμένουν και στο Public Blog!

Bon appétit!