Ξεκινάμε γυμναστική με τα κατάλληλα αξεσουάρ!

Περίληψη: Το πήρες απόφαση: ξεκινάς γυμναστική! Φρόντισε να το κάνεις σωστά, με μέτρο, προσέχοντας το σώμα...

Το πήρες απόφαση: ξεκινάς γυμναστική! Φρόντισε να το κάνεις σωστά, με μέτρο, προσέχοντας το σώμα σου και αποφεύγοντας τους τραυματισμούς. Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Πλαισιώνοντας τα όργανα που έχεις επιλέξει με τα κατάλληλα αξεσουάρ.

Ακόμα κι αν σε πρώτη φάση δεν γυμνάζεσαι στο σπίτι αλλά στο γυμναστήριο, θα χρειαστείς τα απαραίτητα… έξτρα προκειμένου να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τον χρόνο σου και να γλιτώσεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Τι θα πρέπει να περιλαμβάνει, λοιπόν, η λίστα σου;

Ξεκινάμε με τα ελατήρια και τους ιμάντες γυμναστικής. Δεν καταλαμβάνουν μεγάλη επιφάνεια, χωράνε παντού και μπορούν να σε γυμνάσουν εύκολα και γρήγορα. Χρησιμοποίησέ τους στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εκγύμνασης και με συχνές επαναλήψεις και δες τους μύες των χεριών, των ποδιών και του υπόλοιπου σώματός σου να δυναμώνουν!

Οι λάτρεις του pilates θα βρουν ιδιαίτερα χρήσιμα τα δαχτυλίδια ή έναν τροχό, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Αμφότερα είναι τέλεια για την εκγύμναση των χεριών και των τετρακέφαλων, των γοφών, του στήθους και όπου αλλού εντοπίζεται τοπικό πρόβλημα.

Επιπλέον, μια ανθεκτική μπάλα γυμναστικής είναι ό,τι πρέπει για ήπια άσκηση και διατάσεις. Ό,τι κι αν επιλέξεις, μην αμελήσεις την αγορά ενός κυλίνδρου ισορροπίας :ιδανικός για ασκήσεις εξισορρόπησης, αποθεραπεία και μασάζ, θα συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Περνώντας στην αερόβια άσκηση, τα σχοινάκια αποτελεί την πλέον δοκιμασμένη λύση. Για κάτι εναλλακτικό, αλλά εξίσου έντονο και αποδοτικό, μπορείς να δοκιμάσεις και λάστιχα γυμναστικής. Οι ασκήσεις με μπάλα κερδίζουν διαρκώς έδαφος - οπότε πώς θα σου φαινόταν να δοκιμάσεις τις ιατρικές μπάλες;

Αν τώρα το πρόγραμμά σου περιλαμβάνει και ασκήσεις που απαιτούν να βρεθείς στο πάτωμα (βλ. έλξεις, κάμψεις κλπ), τότε φρόντισε οπωσδήποτε να βρεις ένα στρώμα που να σε βολεύει –έτσι το σώμα σου θα είναι πιο άνετο κατά την άσκηση κι εσύ θα έχεις την ευχέρεια να εστιάσεις στην προσπάθειά σου, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τον αριθμό των επαναλήψεων. Για τη μέγιστη υγιεινή κατά τη μεταφορά και την αποθήκευσή του, μην ξεχάσεις να αγοράσεις και την κατάλληλη θήκη!

Τέλος, αν προέρχεσαι από τραυματισμό ή νιώθεις κάποιο σημείο του σώματός σου να σε... τραβάει, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο προστατευτικό: μια επιστραγαλίδα, ένα περικάρπιο ή μια περιαγκωνίδα, μπορούν να αποβούν σωτήρια, προλαμβάνοντας δυσάρεστες καταστάσεις.

Να έχεις υπόψιν σου ότι ένα περιβραχιόνιο είναι αρκετά πιο ευέλικτο από οποιαδήποτε πετσέτα και μπορεί να σε ακολουθεί σε κάθε όργανο.

Έχοντας καταλήξει στα αξεσουάρ με τη βοήθεια των οποίων η γυμναστική σου θα γίνει πιο άνετη, αποτελεσματική και βολική, θα χρειαστεί να προσθέσεις μια ευρύχωρη τσάντα ή ένα σακίδιο, για να μεταφέρεις εύκολα όλα τα παραπάνω!