Δωρεάν events της εβδομάδας: Όλη η Αθήνα μια σκηνή & πολύ σινεμά!

Περίληψη: Ο Ιούλιος μπήκε και έφερε μαζί του τα πιο καλοκαιρινά free events για να επισκεφθείς με τους ανθρώπους σου!

Κάθε εβδομάδα ανακαλύπτουμε, ξεχωρίζουμε και σου προτείνουμε τα events που παίζουν σε όλη την χώρα. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικά ενδιαφέροντα free events για αυτήν την εβδομάδα και για όλα τα άλλα, τα Public tickets είναι διαθέσιμα 24/7 για να κλείσεις τα εισιτήρια σου γρήγορα και εύκολα. Το πρόγραμμα που σου προτείνουμε περιλαμβάνει από όλα- πολύ cinema, θέατρο, εκθέσεις και μουσική σε ανοιχτούς χώρους πάρκα, galleries, θέατρα, πλατείες και άλση, αλλά ας τα δούμε αναλυτικότερα παρακάτω.

Δωρεάν events – Τι παίζει στην Αθήνα;

Ξεκινάμε τις προτάσεις με τον Δήμο Αθηναίων να προσφέρει πολιτισμό μέσα από το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μία Σκηνή» το οποίο περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις και χορευτικά δρώμενα σε όλη την Αθήνα. Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, η εβδομάδα ξεκινά με την παράσταση «Θεομύθοι του Ολύμπου» στο Άλσος Παγκρατίου, μία θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο που «παίζει» με 7 μύθους των Θεών του Ολύμπου. Αν είσαι σε swinging mood, την ίδια μέρα στις 9 στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, έχει συναυλία «Swinging with the Athens Big Band» με την Big Band του Δήμου Αθηναίων, ενώ την Τετάρτη 6 του μήνα μην χάσεις τη συναυλία «Easteria Full band Live show» με τον Monsieur Minimal, στο Άλσος Παγκρατίου!

Αυτό τον μήνα οι θερινές προβολές κρατάνε τα ηνία στα δωρεάν events. Ο δήμος του Αγίου Δημητρίου έχει το δικό του open air film festival, πιο συγκεκριμένα έχει το «Stroggylo Open Air Film Festival 2022» και το «Cine Kids Festival 2022». Την Δευτέρα παίζει την εκπληκτική ταινία «Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» και για τα παιδιά παίζει την Κυριακή 10 Ιουλίου το «Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός». Εδώ θα βρεις όλο το πρόγραμμα.

Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εννοείται συνεχίζει αδιάκοπα τα δωρεάν events. Με το «Park your cinema» και το «park your cinema kids», στο ξέφωτο του Σταύρος Νιάρχος, έχεις ακόμη περισσότερες κινηματογραφικές επιλογές. Κάτω από τα αστέρια, τα παιδιά μπορούν να δουν την «Πεντάμορφη και το Τέρας» το Σάββατο 09/07 και εσύ έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις το «Persepolis» την Κυριακή 10/07.

Ο δήμος Καλλιθέας επίσης, έχει φροντίσει να μας εμπλουτίσει με δωρεάν events από το καλοκαίρι μέχρι και το φθινόπωρο με το πρόγραμμα «Πολιτιστικό καλοκαίρι & φθινόπωρο 2022». Την Τρίτη 05/07 οι μικροί μας φίλοι μπορούν να παρακολουθήσουν τον Καραγκιόζη στο θέατρο σκιών του Τάσου Γεωργίου «Το μαγικό μπαούλο» στον πεζόδρομο επί της οδού Σαπφούς κοντά στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Θεοτόκου. Από σινεμά για μεγάλους, παίζει το «Συμπάθεια για το διάβολο» στο Σινέ Θερινόν ή στο Σινέ Τζιζφιές.

Για τα events της Αθήνας, κλείνουμε μία εκπληκτική έκθεση με πολύ καλοκαιρινό άρωμα! Πρόκειται για την έκθεση «Summertime» στην γκαλερί Σκουφά. Στην έκθεση συμμετέχουν τέσσερις σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες, οι Θανάσης Μακρής, Γιάννης Μιχαηλίδης, Παναγιώτης Μπελντέκος και Γιώργος Χαδούλης όπου αποτυπώνουν ο καθένας με τον δικό τρόπο, το αίσθημα του καλοκαιριού.

Δωρεάν events – Τι παίζει στην Θεσσαλονίκη και (κάτι ακούσαμε για) Τήνο;

Τα δωρεάν events δεν περιορίζονται μόνο στην Αθήνα. Μεταφερόμαστε λοιπόν στη Θεσσαλονίκη με πρώτη πρόταση να είναι το 3ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού στη Νέα Παραλία, στον Κήπο των Γλυπτών. Εκεί, τη Δευτέρα 11.07, ο Σταύρος Μπαϊράμης με την μπάντα του, θα συμμετέχουν σε μία ανοιχτή συναυλία με ελληνικά λαϊκά τραγούδια.

Την Τρίτη 05/07, αν θέλεις να απολαύσεις μία καλοκαιρινή νύχτα κάτω από τα αστέρια με ένα μιούζικαλ, ευκαιρία να πας στο Hair, με το οποίο ξεκινούν οι ανοιχτές προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Λιμάνι, προβλήτα Α’.

Δε γίνεται να μην αναφέρουμε, την έκθεση φωτογραφίας που ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου με θέμα «1000 όνειρα - Από τους πρόσφυγες, για τους πρόσφυγες» στο Πρώην Βρεφονηπιακός Σταθμός (προβλήτα Α’, λιμάνι). Αυτή η έκθεση περιλαμβάνει 1000 πορτραίτα και συνεντεύξεις προσφύγων. Οι φωτογραφίες και οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν από 40 πρόσφυγες οι οποίοι παρακολούθησαν τα κατάλληλα σεμινάρια και που ζουν στην Ευρώπη. Η έκθεση περιλαμβάνει και ιστορίες προσφύγων όπου προέρχονται από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, καταδεικνύοντας ότι οι λόγοι για να φύγουν είναι περίπου οι ίδιοι, δηλαδή μια καλύτερη και ελεύθερη ζωή. Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 05/07, όποτε βάλε την άμεσα στο πρόγραμμα.

Αν είσαι Τήνο, ή σκοπεύεις να βρεθείς τις επόμενες μέρες, να σου αναφέρουμε ότι από την Παρασκευή 01/07 ξεκίνησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Tinos World Music Festival. To φεστιβάλ με τίτλο «Μετασχηματισμοί», έχεις ως στόχο την ανάδειξη της καινούριας μουσικής κοινότητας που αναπτύσσεται μέσα από την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου. Ανακάλυψε εδώ όλο το πρόγραμμα.

Τέλος για σήμερα οι προτάσεις των δωρεάν events της εβδομάδας. Για τις επόμενες προτάσεις μας, stay tuned στο Public Blog!