Δωρεάν events: Τέχνες, όπερα, σινεμά & πάρτι στο ΚΠΙΣΝ!

Περίληψη: Η εβδομάδα ξεκινά με ζέστη και τη διάθεση στα ύψη. Τα καλύτερα events με ελεύθερη είσοδο σε περιμένουν για την καθιερωμένη απογευματινή βόλτα στην πόλη!

Φτάνουμε στα μέσα Ιούνη και μετά την κάλπη της Κυριακής, σειρά έχει να ρίξουμε «ψήφο» στα συναρπαστικότερα events που βρίσκουμε στο calendar μας για το υπόλοιπο του μήνα. Release Athens και Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, διεκδικούν με αξιώσεις τον... τίτλο, όπως όμως θα δεις και παρακάτω υπάρχουν πάντα new entries που αξίζει να έχεις στα ραντάρ σου. Όπως κάθε εβδομάδα, τα events της Public ατζέντας καλύπτουν όλο το φάσμα της τέχνης και πολιτισμού. Εννοείται με ελεύθερη είσοδο, για να γεμίσεις άφοβα την εβδομάδα σου με βόλτες και μπόλικη ψυχαγωγία. Τι λες; Πάμε να δούμε μαζί τους πιο hot προορισμούς;

Η περιήγησή μας ξεκινά με δύο εντυπωσιακές εκθέσεις στο κέντρο και τα νότια προάστια. Στο φιλόξενο χώρο του Upperhouse Athens, η γκαλερί Artshot – Sophia Gaitani παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «RED always on my mind». Αντλώντας έμπνευση από το χρώμα της ενέργειας, του πάθους, της δράσης και της αγάπης, 23 καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο εικαστικό μωσαϊκό αφιερωμένο στη μαγεία και τη δύναμη του «κόκκινου». Η έκθεση στο roof του πολυκαταστήματος attica θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 29/6.


dwrean-events-104-01

Κατηφορίζουμε νότια στην περιοχή της Γλυφάδας. Η Blender Gallery σε συνεργασία με τη Varvara Roza Galleries παρουσιάζει την αναδρομική έκθεση του Φίλιππου Τσιάρα με τίτλο «Tsiaras, Poseidon & The Hyperbolic Horse». Αγγίζοντας τις παρυφές της μυθολογίας και του σύγχρονου μοντερνισμού, ο διεθνούς φήμης εικαστικός χρησιμοποιεί ό,τι υλικά και τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης μπορεί να φανταστεί κανείς για να δώσει ζωή στους αγαπημένους του «πρωταγωνιστές». Τα άλογα έχουν τη δική τους ιδιαίτερη θέση στο ελληνικό παρελθόν η οποία και αναδεικνύεται μέσα από τα έργα του με έναν πραγματικά μοναδικό τρόπο.

Φύγαμε με προορισμό τον πανέμορφο Κήπο του Μεγάρου για ένα «οπερατικό» απόγευμα. Για τρίτο καλοκαίρι, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας προσφέρει μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις και συναυλίες με φημισμένες ορχήστρες, κορυφαίους μαέστρους και διάσημους ερμηνευτές στο υπαίθριο μουσικό σινεμά του. Το πρόγραμμα των φετινών προβολών ξεκινά αυτή την Πέμπτη με την «Τουραντότ», η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Κρατική Όπερα της Βιέννης. Τη σκηνοθεσία της δημοφιλέστερης όπερας του Giacomo Puccini υπογράφει ο Claus Guth, με πρωταγωνιστές δύο λαμπερά αστέρια του διεθνούς οπερατικού στερεώματος.

dwrean-events-104-02

Συνεχίζουμε με μια θεατρική παράσταση-αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας. Σήμερα Δευτέρα, ο μύθος της εμβληματικής σοπράνο ζωντανεύει στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία Ανδρέα Νικολαΐδη. Η παράσταση «Πριν το τέλος» έρχεται να παρουσιάσει τους μεγάλους σταθμούς της ζωής της Κάλλας, το μεγάλο της πάθος για το τραγούδι, το αστείρευτο ταλέντο της και πολλά από τα γεγονότα που καθόρισαν την πολυτάραχη ζωή της μεγάλης Ελληνίδας ερμηνεύτριας. Την Μαρία Κάλλας ενσαρκώνει η ταλαντούχα Βαλεντίνα Σοφοκλέους.

Στο πλαίσιο του καλοκαιρινού Park Your Cinema, το θερινό σινεμά του ΚΠΙΣΝ γίνεται και φέτος σημείο συνάντησης για όλους τους φίλους της έβδομης τέχνης. Αυτή την Παρασκευή έχουμε ένα blast from the past και ένα κινηματογραφικό ταξίδι στα 80s. Το Dirty Dancing είναι μια από τις πιο iconic ταινίες της χρυσής δεκαετίας. Μια ταινία με πάθος, γκλίτερ και τραγούδια που έχουν μείνει στην ιστορία του pop culture, όπως το οσκαρικό (I’ve Had the) Τime of my Life. Στην αξέχαστη ταινία του Emile Ardolino πρωταγωνιστεί η Jennifer Grey και ο Patrick Swayze.

Video Duration
2:26

12 Ιουνίου 2004. Μια ημερομηνία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη κάθε ποδοσφαιρόφιλου. Τότε το «πειρατικό» ξεκίνησε το μαγικό του ταξίδι στα γήπεδα της Πορτογαλίας, φτάνοντας μέχρι και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. 20 χρόνια μετά, το «Έπος της Πορτογαλίας» ζωντανεύει και πάλι σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής που φέρνει μαζί μουσική και ποδόσφαιρο. Πρωταγωνιστές που φόρεσαν τη «γαλανόλευκη» συζητούν με διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης και του αθλητισμού, σε μια βραδιά αφιερωμένη στη μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το ΣΚ θα μας βρει και πάλι στο Νιάρχος, αυτή τη φορά για ένα απολαυστικό summer πάρτι. Την Κυριακή, το SNFCC Youth Council επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα, στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ. Γιορτάζοντας το κλείσιμο ενός κύκλου και το «πέρασμα σε κάτι καινούριο», η ομάδα του Youth Council καλωσορίζει το φετινό καλοκαίρι υπό τους ήχος της ανατολικής Μεσογείου. Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Alejjos, ενώ θα ακολουθήσουν οι Οdy Icons και οι Kobrah Habibi, δύο από τα πιο ενδιαφέροντα fusion acts της σύγχρονης ελληνικής σκηνής.

dwrean-events-104-03

Κλείνουμε με δύο events για καλό σκοπό. Ο Ιούνιος είναι ο μήνας του Pride και όλη η Ελλάδα ντύνεται σιγά σιγά στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο EuroPride 2024 που διεξάγεται φέτος στη συμπρωτεύουσα, με την έκθεση Visualbility Vol.2. 80 Έλληνες καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας αλλά και άλλων μορφών τέχνης, τα οποία «μιλούν» για το σώμα, την ελευθερία, τη χειραφέτηση, την ταυτότητα, τη σεξουαλικότητα και την αγάπη.

Τέλος, αξίζει να παρακολουθήσεις ένα από τα πολλά και ενδιαφέροντα events που διοργανώνονται στο πλαίσιο του 3ου Refugee Week Greece. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου, το φεστιβάλ αποτίνει φόρο τιμής στην ανθεκτικότητα, τη διαφορετικότητα και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων που έχουν βιώσει τον βίαιο εκτοπισμό από την πατρίδα τους. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση έναρξης του φετινού Refugee Week στην Αθήνα με την προβολή της ταινίας «The Swimmers», μιας από τις σημαντικότερες ταινίες των τελευταίων ετών με θέμα το προσφυγικό. Η είσοδος είναι ελεύθερη με κράτηση εδώ.

Video Duration
2:26

Κάπου εδώ εμείς θα σε αποχαιρετήσουμε. Οι προτάσεις όπως βλέπεις πολλές οπότε τα υπόλοιπα τα αφήνουμε πάνω σου. Ακόμα περισσότερα events σε περιμένουν στο Public Tickets. Μείνε συντονισμένος στο Public Blog γιατί το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται «μεγάλο»!

Να περάσεις υπέροχα!