Δωρεάν events: Συναυλίες, εκθέσεις και επετειακές εκδηλώσεις

Περίληψη: Ο Σεπτέμβριος μπήκε δυνατά και μαζί του φέρνει συναρπαστικά events που μπορείς να παρακολουθήσεις δωρεάν. Ανακάλυψε εδώ τον επόμενο προορισμό!

Σεπτέμβριος ίσον σχολείο, διάβασμα, δουλειές, υποχρεώσεις και τρέξιμο. Το καλοκαίρι μοιάζει κιόλας μακρινή ανάμνηση, ο καιρός αρχίζει και παίρνει την κάτω βόλτα και γενικά μιλάμε για περίοδο πηξίματος. Μια ωραία έξοδος όμως φτιάχνει πάντα τη διάθεση, ειδικά όταν μιλάμε για events που μπορείς να απολαύσεις δωρεάν. Και αυτή την εβδομάδα συγκεντρώσαμε τις καλύτερες προτάσεις για να γεμίσεις το πρόγραμμα με ψυχαγωγία και διασκέδαση.

Δωρεάν συναυλίες και χορευτικές παραστάσεις

Όσο ο καιρός το επιτρέπει, οι συναυλίες σε ανοικτούς χώρους είναι μία από τις καλύτερες επιλογές εξόδου για να βγεις με την παρέα. Αυτή την εβδομάδα οι φίλοι της ελληνικής μουσικής έχουν την τιμητική τους. Η αγαπημένη Ελένη Τσαλιγοπούλου έρχεται απόψε στο Άλσος Βαρβαρέσου της Πεύκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Βραδιές Πολιτισμού 2022», για μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο ρεμπέτικο και το γνήσιο λαϊκό τραγούδι.

Εκτός από την Πεύκη, από νότες και μελωδίες θα γεμίσει και η περιοχή του Ρουφ. Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» επιστρέφει για 5η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ. Καθημερινά από την Κυριακή (18/9) μέχρι τις 2/10, 14 χορευτικές ομάδες θα «συνομιλήσουν» με το κοινό μέσα από πρωτότυπες performances με θέμα επίκαιρα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

dwrean-events-01

Αν σε πετυχαίνουμε στη Θεσσαλονίκη, σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία να περάσεις από την περιοχή της Περαίας. Ο Κωστής Μαραβέγιας, ο μουσικός που έδωσε με τις επιτυχίες του νέο αέρα στη ελληνική pop μουσική επιστρέφει ανανεωμένος στη συμπρωτεύουσα, για ένα ξεσηκωτικό πάρτι στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Με full καλοκαιρινή διάθεση, ο Κωστής Μαραβέγιας θα τραγουδήσει και θα διασκευάσει όλες τις μεγάλες επιτυχίες που έχουμε αγαπήσει.

Μένουμε στη Βόρεια Ελλάδα και μεταφερόμαστε στην περιοχή των Ιωαννίνων για ένα πραγματικά ξεχωριστό event. Την Τετάρτη (14/9) στο Κάστρο Ιωαννίνων (Μουσείο Αργυροτεχνίας) θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιερωμένη στη γερμανοεβραϊκή (γίντις) παράδοση με πρώιμα έργα από τον θρυλικό συνθέτη Kurt Weill. Στην μουσική παράσταση με τίτλο «A Yiddish Kind» θα συμμετέχει η Μαριάντζελα Χατζησταματίου (σοπράνο) και η Άρτεμις Βαβάτσικα (ακορντεόν).

Δωρεάν events: Εβδομάδα γεμάτη τέχνη

Επιστρέφουμε στην Αθήνα, με προτάσεις αυτή τη φορά για τους φίλους των καλών τεχνών. Πρώτη μας στάση η έκθεση φωτογράφων του πρακτορείου Reuters με τίτλο «Φύση και Περιβάλλον». Σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ, το Athens Photo World θα παρουσιάσει θεαματικά έργα, όπως αυτά αποτυπώθηκαν από το φακό του Γιάννη Μπεχράκη και 33 ακόμα αναγνωρισμένων φωτορεπόρτερ από όλο τον κόσμο. Σκοπός της έκθεσης που επιμελείται ο Άλκης Κωνσταντινίδης, είναι να αναδείξει την αρνητική επίδραση της ανθρώπινης δραστηριότητας στον πλανήτη μας. Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά μέχρι τις 30/9.

Αυτή την εβδομάδα το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γιορτάζει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του εμβληματικού σκηνοθέτη με μια έκθεση αφιερωμένη στο πλούσιο έργο του. Μέσα από την έκθεση που επιμελείται ο σκηνογράφος Κωνσταντίνος Ζαμάνης θα ξεδιπλωθεί η σπουδαία καλλιτεχνική πορεία του Μιχάλη Κακογιάννη. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά κοστούμια, σκηνικά και φωτογραφίες από τις ταινίες που άφησαν εποχή στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Η έκθεση «Μιχάλης Κακογιάννης. Ο Κόσμος του – Ο Κόσμος μας» θα ανοίξει τις πόρτες της την Πέμπτη (15/9) και θα υποδέχεται το κοινό καθημερινά μέχρι τις 30/9.

dwrean-events-02

Ανεβαίνουμε και πάλι στη Θεσσαλονίκη για μια εκδήλωση-φόρο τιμής στην επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της πόλης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Parallaxi παρουσιάζουν το πολυθέαμα «Θεσσαλονίκη η πόλη που υποδεχόταν». Ηθοποιοί, μουσικοί, καλλιτέχνες και φορείς της πόλης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια διαδραστική γιορτή με θέμα την άφιξη και τη ζωή προσφύγων από τη Μικρά Ασία. Η δράση θα παρουσιαστεί την Κυριακή (18/9) στο Κελλάριο Όρμο.

Την προηγούμενη Πέμπτη είχαμε τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Europawerk-Ευρώπης Έργα» του Bernd Schwarzer. Από Τρίτη μέχρι Σάββατο, η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τις σημαντικότερες δημιουργίες του Γερμανού εικαστικού, τα έργα του οποίου κοσμούν σήμερα πολλά από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 8/10.

Κλείνουμε τις προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα, με αρχαίο θέατρο. Το Σάββατο (17/9) έρχεται στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής» του Αιγάλεω η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη. Το σπουδαιότερο ίσως αντιπολεμικό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας, ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα του δήμου σε σκηνοθεσία Γιώργη Βενετούλια και παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

Όπως βλέπεις και αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα είναι γεμάτο. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνεννοηθείς με την παρέα και να κλείσετε ημέρα και ώρα για την επόμενο έξοδο. Για ακόμα περισσότερες επιλογές μην ξεχάσεις να δεις τι παίζει στο Public Tickets, και όπως πάντα stay tuned στο Public Blog.