Πού θα βγεις: ΣΚ με πολύ θέατρο, παιδικές παραστάσεις και… μέταλλο!

Περίληψη: Το εορταστικό τριήμερο θέλει θέατρο, μουσική, αλλά και πολλές παιδικές παραστάσεις, γιατί τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά!

Φτάσαμε αισίως στο εορταστικό τριήμερο! Η Δευτέρα είναι η ημέρα που όλοι περιμέναμε, κι αυτό μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε πράγματα! Ο καιρός είναι ό,τι πρέπει για βόλτες στο φωταγωγημένο κέντρο της πόλης, αλλά και για θεατρικές παραστάσεις, καλή μουσική, και βέβαια, για να πάρουμε τα παιδιά και να τα πάμε να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του θεάτρου! Πάμε να δούμε τα πιο ενδιαφέροντα events!

Θέατρο με κλασικές και σύγχρονες παραστάσεις

Ξεκινάμε τη θεατρική μας περιπλάνηση με κάτι άκρως… κλασικό! «Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας» ανεβαίνει στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με την αγαπημένη Νένα Μεντή στον ομώνυμο ρόλο, πλαισιωμένη από ένα εξαίρετο cast. Η αριστοκρατία της Ζακύνθου κρύβει μυστικά, και το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου αποδίδει αριστουργηματικά το κλίμα των αρχών του προηγούμενου αιώνα!

Περνάμε σε κάτι πολύ πιο βαθύ και σκοτεινό, και βρίσκουμε «Τα τελευταία φεγγάρια» του Furio Bordon, στο θέατρο Coronet, με τον Στέφανο Κυριακίδη, τη Μαρία Παπαφωτίου, και τον Δημήτρη Λιακόπουλο. Η ιστορία εστιάζει στον ηλικιωμένο καθηγητή, άλλοτε γοητευτικό και ελκυστικό, ο οποίος πλέον μετρά τις τελευταίες του ώρες στο σπίτι του γιου του, προτού «μετακομίσει» σε οίκο ευγηρίας, καθώς το σπίτι πλέον δεν τον χωρά.

Video Duration
0:31

Σε έναν διαφορετικό τόνο, το Unfriend του Steven Moffat είναι μια ιδιοφυής μαύρη κωμωδία, σύγχρονη και ανατρεπτική, με την Κατερίνα Διδασκάλου και τη Βάσω Λασκαράκη, να πλαισιώνονται από πολλούς γνωστούς και ταλαντούχους ηθοποιούς. Εν συντομία… πώς αντιδράς αν μάθεις πως φιλοξενείς μια δολοφόνο; Πώς ακριβώς την ξεφορτώνεσαι, χωρίς αυτή να σε… ξεφορτώσει;

Κλείνοντας, περνάμε στο Underground, τη γνωστή ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα, η οποία ανεβαίνει στο θέατρο Ακροπόλ, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, και τον Γιάννη Τσορτέκη. Η βραβευμένη μουσική του Γκόραν Μπρέγκοβιτς και η σκηνοθεσία του Νικίτα Μιλιβόγεβιτς φέρνουν στο σανίδι την επική ιστορία δύο φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, ενώ στο background διαλύεται η Γιουγκοσλαβία! Υποβλητική ατμόσφαιρα στο Underground, το οποίο ενδείκνυται τόσο για τους φαν της ταινίας, όσο και για όσους δεν την έχουν δει καν!

Παιδικό θέατρο… και για μεγάλους

Ποιος δεν έχει διαβάσει το «Νησί των θησαυρών» του Robert Louis Stevenson ως παιδί; Το έργο που καθιέρωσε το lore της «μυθολογίας των πειρατών» συνεχίζει και εξάπτει τη φαντασία μικρών και μεγάλων! Τώρα, στο θέατρο Πόρτα, ανεβαίνει σε θεατρική μορφή, μαζί με την εξαιρετική μουσική υπόκρουση του Κορνήλιου Σελαμσή, κάτι που δεν μπορείς να βιώσεις μόνο από το βιβλίο!

Video Duration
1:14

Περνάμε σε κάτι εξ ίσου κλασικό, αλλά και πιο βαθύ: «Οι άθλιοι» του Βίκτωρ Ουγκώ φέρνουν τη Γαλλία του 19ου αιώνα, μέσα από τη διαχρονική ιστορία του Γιάννη Αγιάννη και του αδίστακτου Ιαβέρη, στη θεατρική σκηνή. Δεν νομίζουμε πως χρειάζεται συστάσεις η ιστορία, ούτε και ανάλυση. Είναι ένα έργο που ανήκει στην παγκόσμια λογοτεχνία, τόσο γνωστό και εμβληματικό, που δεν φθείρεται με την πάροδο του χρόνου. Προτείνεται για μικρούς και μεγάλους!

Κλείνουμε με κάτι μουσικό μα και εμβληματικό: «Εδώ Λιλιπούπολη: Τα Τραγούδια». Για όσους δεν τη γνωρίζουν, η «Λιλιπούπολη» ήταν παιδική ραδιοφωνική σειρά, η οποία έπαιζε στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας από το 1977 έως το 1980. Πρόκειται για μια εμβληματική εκπομπή, η οποία είχε την υποστήριξη του Μάνου Χατζιδάκι, και δημιουργήθηκε από τη Ρεγγίνα Καπετανάκη και την παιδοψυχολόγο Ελένη Βλάχου. Η ιστορική αυτή εκπομπή έπεσε θύμα πολιτικής δυσαρέσκειας της εποχής εκείνης, αλλά οι μουσικές της διαμόρφωσαν την παιδεία και το «αυτί» χιλιάδων παιδιών. Τώρα, μπορείς να τα ξανακούσεις, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!

Jazz και… σκληρό μέταλλο!

Ας ξεκινήσουμε… μεταλλικά! Ο Σάκης Τόλης των Rotting Christ παρουσιάζει τον προσωπικό του δίσκο «Among the Fires of Hell», σε συνδυασμό με τα 39 χρόνια του Metal Hammer, για πρώτη φορά στην Αθήνα! Opening acts οι Meden Agan και Euphrosyne, σε μια άκρως μεταλλική βραδιά στο Fuzz Club, το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου (Σάββατο, ντε!) στο κέντρο της Αθήνας.

Αλλάζουμε εντελώς – μα εντελώς όμως – κλίμα και πάμε στο Half Note, στο οποίο από 21 έως και 27 Δεκεμβρίου έρχεται η Denise King για να μας φέρει μαγευτικούς ήχους jazz, για ένα άκρως Χριστουγεννιάτικο και βροχερό mood! Οι μαγευτικοί ήχοι του πιάνου, του μπάσου, και των ντραμς συνδυάζονται μαγευτικά με την φωνή της Denise για να μας φέρουν… a merry little Christmas!

pou-tha-vgeis-83-01

Κάπου εδώ οι προτάσεις μας φτάνουν στο τέλος, αλλά τα events σε περιμένουν να κλείσεις εισιτήριο και να τα απολαύσεις! Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, καλές γιορτές σε όλους, με υγεία και πολλή πολλή αγάπη! Ευτυχισμένα και ειρηνικά Χριστούγεννα!