Ετοιμαζόμαστε για Χριστούγεννα με τα πιο γιορτινά δωρεάν events!

Περίληψη: Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε! Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και σε προσκαλούν και φέτος να γιορτάσεις δωρεάν με φανταστικά δωρεάν events!

Μ’ αυτά και με αυτά, φίλε αναγνώστη, βρισκόμαστε στο παρά ένα των φετινών Χριστουγέννων. Αγοράσαμε δώρα, στολίσαμε και μετράμε μέρες για τις πολυπόθητες διακοπές. Λίγο πριν την πιο φαντασμαγορική γιορτή του χρόνου, μικροί και μεγάλοι ετοιμάζουν τα σχέδιά τους για το mini-διάλειμμα από τους ρυθμούς της καθημερινότητας. Οι υποχρεώσεις σταματούν όχι όμως και τα δωρεάν events. Η πορτοκαλί μας ατζέντα φοράει και αυτή τα γιορτινά της και σου προτείνει τις καλύτερες προτάσεις με ελεύθερη είσοδο για εσένα και την παρέα σου. Πάμε να τις δούμε μαζί;

Παραμυθένια events σε όλη την Αθήνα!

Όπως φαντάζεσαι, (σχεδόν) όλες οι εκδηλώσεις έχουν άρωμα Χριστουγέννων. Αρχίζουμε με μια βόλτα από το Μέγαρο Μουσικής. Το Σάββατο, η ειδική σκηνή του Φουαγέ Μουσών θα γεμίσει με γιορτινές μελωδίες και παιδικές φωνές. Το Παραδοσιακό Μουσικό Σύνολο «Οι δρόμοι της θάλασσας» του Μουσικού Σχολείου Πειραιά θα παρουσιάσουν ένα γιορτινό μουσικό πρόγραμμα απ’ όλη την Ελλάδα, με φόντο το ολόφωτο παγοδρόμιο του Μεγάρου.

dwrean-events-82-05

Επόμενη στάση η περιοχή της Νίκαιας. Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα με ένα event για όσους αγαπάνε να διαβάζουν και να μοιράζονται. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη υποδέχεται τα Χριστούγεννα παρέα με αγαπημένους φίλους, μαθητές και παιδιά. Όσοι βρεθούν στην βιβλιοθήκη αυτή την Πέμπτη, μπορούν να ανταλλάξουν ευχές και να κερδίσουν φανταστικά δώρα. Παράλληλα μπορούν και οι ίδιοι να χαρίσουν βιβλία, παρακολουθώντας μέσω GPS τη διαδρομή που θα ακολουθήσει, μένοντας πιστοί στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος γίνεται αυτά τα Χριστούγεννα ένας από τους πιο φαντασμαγορικούς προορισμούς της Αθήνας. Από τις 23/12, η Βεράντα του Φάρου μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό σημείο συνάντησης μέσα στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ. Με μια πανοραμική θέα της πόλης και φόντο τις φωτιστικές εγκαταστάσεις του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, το 360° Christmas Pop-Up Bar προσκαλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν την πόλη όπως ποτέ άλλοτε. Αγαπημένοι DJs και μουσικοί παραγωγοί στα decks, και μια μεγάλη λίστα κοκτέιλ συνθέτουν το τέλειο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

dwrean-events-82-01

Αυτή την Πέμπτη στο Ρομάντσο θα παρουσιαστεί σε πρώτη δημόσια προβολή «Το Καταφύγιο στην Ομόνοια». Το ντοκιμαντέρ της Φένιας Παπαδοδήμα ρίχνει φως στο τοπίο της σύγχρονης Αθήνας και στη μορφή ενός ερημίτη που άφησε το Άγιο Όρος και βρέθηκε ασκητής στο κέντρο της πρωτεύουσας. «Το Καταφύγιο στην Ομόνοια» έχει κερδίσει τις εντυπώσεις σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, ενώ για πρώτη φορά προβλήθηκε πέρυσι στους Ανοιχτούς Ορίζοντες του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Οι επισκέπτες θα μπορούν να συνεισφέρουν εθελοντικά για την οικονομική ενίσχυση της συλλογικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Για τους φίλους των εικαστικών τεχνών, η πολυθεματική έκθεση CHEAPARTWEEK2023 θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως και το ερχόμενο Σάββατο. 86 καλλιτέχνες, 9 επιμελητές, 33 performance artists δίνουν ραντεβού στους επτά ορόφους του νέου κτηρίου της CHEAPART στα Εξάρχεια, προσφέροντας σε καλλιτέχνες και επισκέπτες την ευκαιρία να συναντήσουν και να γνωρίσουν ένα σημαντικό μέρος της νέας σύγχρονης αθηναϊκής σκηνής. Η φετινή θεματική με τίτλο «Curious Worlds» μελετά την περιέργεια και την αναζήτηση των καλλιτεχνών ως κινητήρια δύναμη της τέχνης.

dwrean-events-82-02

Για αυτή την εβδομάδα έχουμε επίσης στην ατζέντα μας την ατομική έκθεση του Τάκη Βερέμη «AFTER LOVE Surfing to Cambodia.». Η νέα δουλειά του αυτοπροσδιοριζόμενου «φωτορεπόρτερ» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του Νοέμβρη και θα διαρκέσει έως και το τέλος του έτους. Μέσα από εντυπωσιακές ακατέργαστες ψηφιακές αποτυπώσεις σε καμβά, η φωτογραφική έκθεση εξετάζει τις έννοιες του χρόνου, της θνητότητας και της αγάπης.  

Γιορτινές μέρες στη Θεσσαλονίκη

Ανηφορίζουμε προς την αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη, εκεί όπου μας περιμένουν για άλλη μια εβδομάδα εντυπωσιακά γιορτινά δρώμενα. Το Metropolitan Theater σου δίνει την ευκαιρία φέτος τα Χριστούγεννα να γίνεις και εσύ ήρωας! Αυτό το Σάββατο το θέατρο Metropolitan και ο θίασος της παράστασης «Η Παναγία των Παρισίων» προ(σ)καλούν μικρούς και μεγάλους να γίνουν ένα με το πνεύμα των Χριστουγέννων, χαρίζοντας ένα παιχνίδι στα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS.

Video Duration
0:57

Αν υπάρχει ένας χορός που θυμίζει, όσο κανένας άλλος, γιορτές αυτός είναι σίγουρα το βαλς. Την Τετάρτη το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα γεμίσει με τις γλυκές, ονειρικές μελωδίες των σπουδαιότερων βαλς που έχουν γραφτεί ποτέ! Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία της υπό τη διεύθυνση του Χάρη Ηλιάδη. Ετοιμάσου να ζήσεις τη θεαματική εμπειρία του «Βαλς in Red»!

Τελευταίος προορισμός για αυτή την εβδομάδα, η Govedarou Art Gallery και η 4η ArtExpo: Opportunity4all. Η ομαδική έκθεση φέρνει μαζί 25 ταλαντούχους Έλληνες εικαστικούς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα έργα τους στο χώρο της ιστορικής γκαλερί. Την έκθεση επιμελείται η ιδρύτρια και curator της γκαλερί, Νατάσσα Γκοβεδάρου. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων θα δοθεί για την ενίσχυση του κέντρου Α.με.Α «Ο Σωτήρ».

dwrean-events-82-06

Κάπου εδώ κλείνουμε τα events που θα σου κρατήσουν «συντροφιά» έως και τη μεγάλη μέρα των Χριστουγέννων. Ραντεβού την άλλη εβδομάδα, με τις καλύτερες δωρεάν εκδηλώσεις που έρχονται για να κλείσουν ακόμα μια συναρπαστική χρονιά.

Να περάσεις υπέροχα! 😊