Ιδέες & trends για το πιο μοντέρνο χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Περίληψη: Η πιο γιορτινή μέρα του χρόνου πλησιάζει και είναι καιρός να στολίσουμε στο σαλόνι το πιο funky και στιλάτο χριστουγεννιάτικο δέντρο!

«O Christmas tree, o Christmas tree! How lovely are your branches»! Τι λέει παρακάτω; Χμμ, μάλλον θα σε γελάσουμε. Βέβαια αυτό μικρή σημασία έχει. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σε κάθε γωνιά του κόσμου και αν κοιτάξεις αυτές τις μέρες, είναι σίγουρο πως θα βρεις και ένα στολισμένο δέντρο. Το δέντρο των Χριστουγέννων γεμίζει, ως δια μαγείας, κάθε σπίτι με το πνεύμα των εορτών και ο στολισμός του είναι μια από τις αγαπημένες μας X-mas παραδόσεις. Ευχόμαστε να είναι και δική σου γιατί σου έχουμε ήδη έτοιμα τα tips για να στήσεις φέτος το πιο εντυπωσιακό δέντρο.

Xmas στολισμός: Keep it simple!

Ξεκινάμε με το πρώτο και σημαντικότερο tip για κάθε μικρό και μεγάλο δέντρο. Μη το παρακάνεις! Οκ, μπορεί η φράση «the more the merrier» να ηχεί ωραία στα αυτιά σου, αλλά ό,τι ισχύει για το στολισμό του σπιτιού ισχύει και για το δέντρο. Δε χρειάζεται ντε και καλά να κρεμάσεις κάθε μπάλα, κάθε γούρι και κάθε αγιοβασιλάκι που τυγχάνει να βρίσκεται κάπου στο πατάρι. Θυμήσου πως το minimal είναι πάντα στη μόδα. «Παίξε» έξυπνα και δώσε ξεχωριστό στιλ στο δέντρο σου με λίγες αλλά προσεγμένες κινήσεις. Αν βέβαια θες όντως ο στολισμός του δέντρου να αποπνέει μεγαλείο, ποιοι είμαστε εμείς που θα σε κρατήσουμε πίσω; Go for it! Φρόντισε μόνο να υπάρχει η απαραίτητη ποικιλία σε χρώματα και στολίδια.

christmas-tree-trends-02

Διάλεξε τις σωστές αποχρώσεις!

Αφού επιλέξεις το γενικότερο στιλ που θες να έχει ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου, σειρά έχει να βρεις την «κατάλληλη» απόχρωση. Για πιο μινιμάλ διακοσμήσεις, προτίμησε παστέλ χρώματα (όπως ροζ, μπεζ, θαλασσί κ.α.) και μη διστάσεις να δώσεις μια ευκαιρία και στο λευκό. Στον αντίποδα, αν θες το δέντρο σου να μαγνητίζει αμέσως τα βλέμματα των επισκεπτών, μπορείς να κινηθείς σε πιο έντονους χρωματισμούς, επιλέγοντας πολύχρωμους συνδυασμούς. Κίτρινο, πορτοκαλί, μπλε και φυσικά το κόκκινο είναι μερικά από τα χρώματα που θα δώσουν έναν πιο... funky χαρακτήρα. Αντίστοιχα χρυσό και ασημί θα δώσουν ένα πιο glam touch στο δέντρο σου. Μη τσιγκουνευτείς στα στολίδια, τις γιρλάντες και τα λαμπιόνια, αποφεύγοντας βέβαια τις υπερβολές που θα κάνουν το τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει μάλλον κιτς.

christmas-tree-trends-01

Let there be light(s)!

Μιας που αναφερθήκαμε στα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, ώρα να δούμε μερικές ιδέες για το φωτισμό του χριστουγεννιάτικο δέντρου. Τα Χριστούγεννα είναι η πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου, επομένως θέλουμε ο φωτισμός να είναι αισθητός χωρίς όμως να κουράζει. Και εδώ το θερμό λευκό, τα πολύχρωμα παστέλ και οι αποχρώσεις του μπλε έχουν την τιμητική τους. Ο φωτισμός είναι βασικό στοιχείο του στολισμού οπότε θα πρέπει να είναι matchy-matchy με τα χρώματα και το υπόλοιπο στιλ. Σε περίπτωση που δε θέλεις το δέντρο σου να λαμποκοπά ολημερίς και οληνυχτίς, υπάρχουν και άλλες Xmas προτάσεις φωτισμού για το χώρο σου, όπως τα λαμπάκια-κουρτίνες και οι φωτοσωλήνες τεχνολογίας LED.

christmas-tree-trends-06

Ανοίγουμε το κεφάλαιο «στολίδια»

Και πάμε τώρα στη διαδικασία που απολαμβάνουμε περισσότερο κάθε φορά που ξεκινάμε το χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού. Μιλάμε φυσικά για την τοποθέτηση των στολιδιών που θα κοσμήσουν το δέντρο. Οι επιλογές, όπως θα έχεις ήδη διαπιστώσει, τείνουν στο… άπειρο. Αστέρια, δεντράκια, φιγούρες, σπιτάκια, θόλοι και διάφορα ακόμη κρεμαστά στολίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εκατοντάδες συνδυασμούς για το στολισμό του δέντρου. Στολίδια μονόχρωμα, πολύχρωμα, στολίδια με πούλιες, ιδιαίτερα στολίδια με χρυσόσκονη και εντυπωσιακά μοτίβα είναι ακόμη λίγες από τις επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου για να δημιουργήσεις το πιο φαντασμαγορικό Christmas tree! Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και δημιούργησε.

christmas-tree-trends-05

Φυσικά υλικά για ένα ξεχωριστό δέντρο!

Αν αντί για glitz λες φέτος να δώσεις έναν πιο vintage χαρακτήρα στο δέντρο σου, τα στολίδια και τα γούρια από φυσικά υλικά είναι must. Ιδιαίτερα τα στολίδια που είναι φτιαγμένα από ξύλο, μαζί με αυτά από ύφασμα, δημιουργούν εκείνη τη χαρακτηριστική cosy αίσθηση στο σπίτι, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Πρόσθεσε σε αυτά μερικά διαλεχτά χειροποίητα στολίδια και τις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες φιγούρες και έχεις - σχεδόν - έτοιμο ένα δέντρο, βγαλμένο μέσα από τις σελίδες του πιο φανταστικού παραμυθιού.

christmas-tree-trends-03

DIY ιδέες για χειροποίητα στολίδια

Ο στολισμός του δέντρου είναι χαρά, είναι διασκέδαση, είναι τρόπος έκφρασης. Οι ιδέες και τα δημοφιλή Xmas trends που μπορείς να βρεις με ένα κλικ, θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις με τα basics. Οι δικές σου όμως ιδέες είναι αυτές που θα φέρουν για τα καλά τη μαγεία των Χριστουγέννων στο σπίτι. Αρκεί μόνο να έχεις όρεξη, υπομονή, και άπλετη φαντασία. Δε φαντάζεσαι πόσα μικρά αντικείμενα που έχεις ήδη μέσα στο σπίτι μπορούν με λίγες κινήσεις να μεταμορφωθούν στο επόμενο στολίδι που θα συναρπάσει του καλεσμένους σου. Ειδικά όταν μάθουν πως τα έχεις φτιάξει εσύ ο ίδιος με τα χεράκια σου. Μπορεί η «οδός» του DIY να σε παιδέψει λίγο περισσότερο, το αποτέλεσμα όμως, να ‘σαι σίγουρος πως θα σε δικαιώσει.

christmas-tree-trends-07

Το πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο σε περιμένει στα Public!

Οι μέρες περνούν και η αγαπημένη γιορτή του χρόνου πλησιάζει! Τίποτα δε «φωνάζει» Χριστούγεννα πιο δυνατά από ένα πανέμορφο δέντρο. Ένα δέντρο στολισμένο με τη φαντασία, το στιλ και την προσωπική σου πινελιά. Στα καταστήματα Public και το Public.gr σε περιμένουν όλα τα χριστουγεννιάτικα που χρειάζεσαι για να πετύχεις την πιο fun και μοντέρνα διακόσμηση. Αν ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος, στα Public σε περιμένει ακόμη έτοιμο και στολισμένο, το δέντρο που θα σε συντροφεύσει φέτος στις πιο γιορτινές σου στιγμές, παρέα με τους αγαπημένους σου.

Καλές γιορτές!