Πού θα βγεις το ΣΚ: Θέατρο, σινεμά, street food και τεχνολογία!

Περίληψη: Το σαββατοκύριακο έρχεται με πολλά events, και… δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις! Κάνε πλάνο για το διήμερο και μη χάσεις τίποτα.

Ο καιρός έχει αρχίσει και μας κάνει τα χατήρια, με τη θερμοκρασία να είναι στα σωστά επίπεδα για βόλτες και για διασκέδαση, χωρίς… να πάρεις ζακέτα. Το σαββατοκύριακο πλησιάζει και όλοι έχουν κάποια πλάνα. Μη βιάζεσαι, όμως, και μην κανονίσεις προτού διαβάσεις τι έχουμε διαλέξει για να έχεις περισσότερες και πιο ενδιαφέρουσες επιλογές! Πάμε να τις δούμε!

Θέατρο για τους λάτρεις του σανιδιού

Ας ξεκινήσουμε με μια… πολλαπλή επιλογή: Μπιζζζ… στο Off-Off Athens, και τέσσερις θεατρικές παραστάσεις κάτω από την ίδια ομπρέλα: Μονόκερως, Goldfish, βάιζα, γυναία γραφ-Οίδα, σε ένα εναλλασσόμενο πρόγραμμα στην κεντρική σκηνή του Επί Κολωνώ! Τέσσερα θεατρικά, για να διαλέξεις ποια θες να δεις!

Σε ένα άλλο επίπεδο, έχουμε μια ελεύθερη διασκευή του Ριχάρδου ΙΙΙ του Σαίξπηρ, αλλά με έναν αστερίσκο. Η παράσταση δεν επικεντρώνεται στην σαιξπηρική μυθοπλασία, αλλά στα γεγονότα εντός θεάτρου, καθώς ένας αυταρχικός σκηνοθέτης παρενοχλεί τους ηθοποιούς σε ένα ανέβασμα του έργου. Μια παράσταση σε τρεις παράλληλες ιστορίες, που δεν πρέπει να χάσεις!

events-sk-100-01

Περνάμε στην κωμωδία και στο κωμικό διήγημα «Οι Κάλπηδες» του Στρατή Μυριβήλη, το οποίο ανεβάζει η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες». Μεταφερόμαστε, λοιπόν, στη Λέσβο και στην εποχή του Μυριβήλη, και βλέπουμε από πρώτο χέρι την κουτοπονηριά και τα καμώματα δύο κατεργάρηδων του νησιού που προσπαθούν ο ένας να ξεγελάσει τον άλλο!

Για το τέλος έχουμε κάτι τεχνολογικό: το «Uncanny Valley», ένα θεατρικό από τους Rimini Protocol, το οποίο εξερευνά τα όρια μεταξύ μηχανής και ανθρώπου, και μας κάνει να αναρωτιόμαστε για την ίδια τη συνειδητότητα, σε μια εποχή που τα ανθρωποειδή ρομπότ είναι προ των πυλών. Τελικά, ποιο είναι το αντίγραφο και ποιο το πρωτότυπο; Χωρούν και τα δύο στο ίδιο σύμπαν; Για τους λάτρεις της τεχνολογίας, η τέλεια παράσταση!

Φως στην 7η Τέχνη

Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης σκηνοθετεί το «Πολύδροσο», μια ταινία στην οποία εναλλάσσεται η κωμωδία με το δράμα, καθώς οι αναμνήσεις του παρελθόντος, οι φόβοι του παρόντος, τα έντονα συναισθήματα, οι επίμονες σκέψεις, όλα ανακατεύονται σε ένα γλυκόπικρο ταξίδι μέχρι τα όρια πραγματικότητας και ονείρου. Η Σοφία Κόκκαλη και η Βίκυ Καγιά «ζωγραφίζουν» σε ένα έργο που πρέπει να δεις!

events-sk-100-05

Πηγαίνουμε στη Θεσσαλονίκη και στο In-Edit Festival, στο οποίο έχουμε ΠΟΛΛΕΣ ταινίες, μεγάλου αλλά και μικρού μήκους, σε πολλούς κινηματογράφους στην πόλη. Τσέκαρε τις ταινίες και… δες ποιες θέλεις να δεις, αλλά μην αργείς! Παράλληλα, μετά τις προβολές, το φεστιβάλ έχει και άλλα δρώμενα!

Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο… μουσική!

Πάμε στη Μονή Λαζαριστών και στο «Ρίζες Φεστ», για ένα μουσικό φεστιβάλ βγαλμένο από άλλες δεκαετίες! Οι Κανβινήτισσες, η Θαλασσινή Πάροδος, οι Γκιντίκι, και η μπάντα της Ανδριάνας Αχιτζάνοβα, σε περιμένουν για ένα… πανηγύρι (όπως λένε οι ίδιοι) σαν κι αυτά που είχες στο χωριό σου! Αν είσαι κοντά (ή και μέσα) στη Θεσσαλονίκη, μην το χάσεις!

events-sk-100-04

Επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα, όμως, και στο Athens Music Week στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Εδώ έχουμε 4 μέρες, 4 τοποθεσίες, 40 καλλιτέχνες, 160 ομιλητές, και 26 χώρες που έρχονται πιο κοντά με συνδετικό κρίκο την μουσική. Αυτή τη χρονιά, το φεστιβάλ θα φέρει μουσικές και ήχους από όλες τις ηπείρους (οκ, εκτός της Ανταρκτικής), αλλά εκεί θα βρεις και συζητήσεις που φέτος θα επικεντρωθούν στη σχέση μουσικής και τεχνολογίας, με άξονα την είσοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης στον χώρο. Είτε θέλεις να ακούσεις μουσική, είτε να μάθεις για τις εξελίξεις της τεχνολογίας, το Athens Music Week είναι εδώ!

…και τα λοιπά

Το Athens Street Food Festival 2024 δεν είναι σε καμία περίπτωση «λοιπά», όμως! Για όλο το τριήμερο, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, θα βρεις street food από ολόκληρο τον κόσμο, απίστευτες μυρωδιές, πρωτότυπα εδέσματα, και γνωστούς και άγνωστους σεφ! Ακόμα και χωρίς... αστέρι Michelin οι σεφ που θα βρεις στο Γκάζι θα φροντίσουν να φύγεις… φαγωμένος!

events-sk-100-02

Φεύγοντας από το φαΐ, πάμε στον απίστευτο κόσμο του ιδιοφυούς Salvador Dali και στην έκθεση Dali Cybernetics SKG – Immersive Experience που έρχεται στην Αποθήκη Γ' στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος ο Dali πίστευε πως η ζωγραφική θα έπρεπε να συνδεθεί με τους υπολογιστές, καθώς είχε διαβλέψει πως σε αυτούς βρίσκεται το μέλλον. Μάλιστα, είχε προβλέψει ένα μέλλον στο οποίο οι μηχανές θα μπορούν να δημιουργούν ακόμη και τέχνη. Σε αυτό το πλαίσιο, η έκθεση είναι μια περιήγηση στα πιο γνωστά έργα του Dali, αλλά από εντελώς άλλη οπτική, μέσα από την τεχνολογία που ο ίδιος τόσο λάτρευε!

Μετά από τόσες προτάσεις, events, δρώμενα, και μέρη για να επισκεφθείς, φτάσαμε στο τέλος. Είσαι έτοιμος για να υποδεχθείς το σαββατοκύριακο; Μην ξεχνάς πως υπάρχουν και άλλα events, τα οποία θα βρεις στο Public Tickets, αν θέλεις κι άλλες επιλογές. Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε, καλό ΣΚ και καλά να περάσεις!