Πού θα βγεις: Αυτό το ΣΚ έχει αρχαίο θέατρο, σινεμά & metal!

Περίληψη: Οι αυγουστιάτικες διακοπές πλησιάζουν! Στο μεταξύ ετοιμαζόμαστε για ακόμα ένα υπέροχο ΣΚ με παραστάσεις, νέες ταινίες και δυνατές συναυλίες!

Μπορεί ο υδράργυρος να ανεβαίνει γρηγορότερα απ' όσο ιδανικά θέλαμε, αυτό δε σημαίνει όμως πως χάνουμε την όρεξη μας για βόλτες, εξόδους και διασκέδαση. ΣΚ έρχεται άλλωστε! Καιρός λοιπόν να δεις «τι παίζει» τις επόμενες μέρες και να κανονίσεις ώρα και μέρος για να συνοδεύσεις τις βουτιές σου στην παραλία. Και αυτή την εβδομάδα σου έχουμε βρει τα καλύτερα events απ' όλο το φάσμα του πολιτισμού, οπότε ξεκίνα σιγά σιγά να στέλνεις προτάσεις στην ομαδική για τα περαιτέρω. Τι λες, πάμε να τα δούμε παρέα;

Αρχαίο θέατρο και «φρέσκες» κωμωδίες!

To φετινό Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου δε δίνει ραντεβού αποκλειστικά στο αργολικό θέατρο. Αυτό το ΣΚ, η παράσταση «Τα σκυλιά» έρχεται στην Πειραιώς 260. Η παράσταση του Ανέστη Αζά εμπνέεται από τις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη για να μελετήσει με σκωπτικό τρόπο το πάντα επίκαιρο ζήτημα της βίας. Με αφετηρία μια αληθινή ιστορία από το πρόσφατο αστυνομικό δελτίο και όχημα τη μέθοδο του θεάτρου ντοκιμαντέρ, ο Ανέστης Αζάς αναπτύσσει στη σκηνή μια πολιτική αλληγορία γύρω από το ζήτημα της κοινωνικής βίας που εκδηλώνεται εναντίον των πλέον αδύναμων. 

events-sk-108-01

Συνεχίζουμε με την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Αίας» του Σοφοκλή, η οποία αυτή την Κυριακή θα κάνει στάση στο Θέατρο «Ερωφίλη» του Ρεθύμνου. Η επιτυχημένη παράσταση του Γιώργου Νανούρη με τον Μιχάλη Σαράντη και τον Απόστολο Χαντζαρά που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει και το φετινό καλοκαίρι. Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει για άλλη μια φορά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας, ενώ ο Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών.

Επόμενος σταθμός οι Δελφοί, εκεί όπου την Κυριακή ανεβαίνει το έργο ενός ακόμη μεγάλου τραγικού. Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στην Επίδαυρο, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζει την εμβληματική τραγωδία του Αισχύλου «Ικέτιδες» σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη. Οι Λένα Παπαληγούρα και Λουκία Μιχαλοπούλου μαζί με τους Γιάννη Τσορτέκη και Άκη Σακελλαρίου, συνθέτουν το πρωταγωνιστικό σύνολο μιας παράστασης για τις βαθιές ρίζες της πατριαρχίας και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Με τους Άκη Σακελλαρίου, Γιάννη Τσορτέκη, Λένα Παπαληγούρα και Λουκία Μιχαλοπούλου.

events-sk-108-02

Στροφή 180 μοιρών και επιστροφή στην Αθήνα για μια φανταστική θεατρική κωμωδία, δια χειρός Δήμητρας Παπαδοπούλου. «Ο παππούς έχει πίεση» ανεβαίνει αυτό το καλοκαίρι στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη. Ένας παππούς, τρεις εξωφρενικές εγγονές, ένας αστυνομικός, ένας ιδεολόγος νεαρός και ένας «φόνος» οδηγούν μια θεότρελη ελληνική οικογένεια σε ξεκαρδιστικές καταστάσεις με πολλά ευτράπελα και γέλιο μέχρι δακρύων. Πρωταγωνιστούν οι Τάσος Χαλκιάς, Κρατερός Κατσούλης, Μαριλού Κατσαφάδου, Δήμητρα Στογιάννη, Ηρώ Πεκτέση και Άρης Αντωνόπουλος.

ΣΚ με υψηλά decibel & τραγουδιστές-θρύλους!

Οι συναυλίες του φετινού καλοκαιριού φαίνεται να μην τελειώνουν ποτέ, και εμείς ως μουσικόφιλοι χαιρόμαστε και με το παραπάνω. Μετά τις μεγαλειώδεις εμφανίσεις των Smashing Pumpkins και Massive Attack, ήρθε η ώρα να ανεβάσουμε λίγο την ένταση, τι λες; Οι metal days του Release Athens συνεχίζονται, και την Κυριακή μας περιμένουν όχι μία αλλά δύο από τις μεγαλύτερες φωνές του «σκληρού ήχου». Οι θρυλικοί Judas Priest επιστρέφουν στη χώρα μας, με τον Rob Halford να παραμένει ο metal god που έχουν αγαπήσει γενιές και γενιές. Στη σκηνή της Πλατείας Νερού θα ανέβει επίσης ο αειθαλής Bruce Dickinson με νέο solo δίσκο στις αποσκευές του και οι πρωτοπόροι του γερμανικού heavy metal, Accept.

events-sk-108-03

Μία μέρα πριν, το Sani Festival υποδέχεται το είδωλο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, τον Tom Jones, για μια μοναδική εμφάνιση στον Λόφο της Σάνης. Με μία καριέρα που εκτείνεται σε πάνω από έξι δεκαετίες, ο Ουαλός τραγουδιστής δεν σταματά να μαγεύει το κοινό με τις διαχρονικές μπαλάντες, τις χορευτικές επιτυχίες και το απαράμιλλο χάρισμά του επί σκηνής,

Rom-coms στα αγαπημένα θερινά!

Τα θερινά σινεμά έχουν πάντα θέση στην ατζέντα μας και το ΣΚ που μας έρχεται δεν είναι εξαίρεση. Το καλοκαίρι είναι η εποχή του έρωτα, λογικό λοιπόν να σου προτείνουμε δύο ταινίες με… σχετική θεματική. Στην «Ομαδική Θεραπεία» του Ισπανού Gerardo Herrero, τρία παντρεμένα ζευγάρια καλούνται από την ψυχολόγο τους σε μια ομαδική συνεδρία. Σταδιακά θα βγάλουν τα άπλυτά τους στη φόρα σχετικά με τη φροντίδα των παιδιών, τη ζήλεια και το σεξ, ώσπου οι συζητήσεις τους τελικά θα πάρουν μια παράξενη και απρόσμενη τροπή.

Video Duration
1:29

Στη «Φύση του Έρωτα» της Καναδής Monia Chokri, ένας κεραυνοβόλος έρωτας μεταξύ μιας ευκατάστατης γυναίκας και ενός άντρα της εργατικής τάξης, οδηγεί το ζευγάρι στο να έρθει αντιμέτωπο με τις αξίες, τις ιδέες, την ηθική αλλά και ολόκληρη την κοσμοθεωρία του. Άραγε τελικά έλκονται τα ετερώνυμα;

VR ταξίδια και βραδιές χορού!

Αν ο θόρυβος στη δυτική κοινωνία παραπέμπει σε κάτι αρνητικό, το νέο έργο «Borborygmi» της ανερχόμενης χορογράφου Χαράς Κότσαλη εξερευνά την ευεργετική δύναμη του θορύβου στον τρόπο του να παράγει χαρά και αλληλεγγύη. Με αφετηρία την πολιτική, ανθρωπολογική και φιλοσοφική διάσταση του θορύβου και αντλώντας έμπνευση από το παράδειγμα της noise μουσικής σκηνής, η Χαρά Κότσαλη μας καλεί να αφουγκραστούμε τα «θορυβώδη κοινωνικά σώματα» ‒ εκείνα που διαταράσσουν την αρμονία ολόκληρης της κοινωνίας.

events-sk-108-04

Κλείνουμε με ένα VR ταξίδι που θα μας κάνει να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε αλλά και να αφουγκραστούμε τις ανάγκες του πλανήτη μας. Η ψηφιακή περιπέτεια «Ο Πλανήτης μας είναι το μέλλον μας» είναι ένας φανταστικός συνδυασμός ψυχαγωγίας και μάθησης για όλη την οικογένεια με θέμα το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Και αυτή την εβδομάδα, όπως βλέπεις, έχεις πολλές επιλογές σε events για να γεμίσεις το ΣΚ σου! Εμείς ξεχωρίσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες που βρήκαμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχεις μόνο αυτές στη διάθεσή σου. Για ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, απλά μπες στο Public Tickets και κλείσε θέση!

Να περάσεις υπέροχα!