Πού θα βγεις το ΣΚ: Προτιμάς θέατρο, μουσική ή ταινία;

Περίληψη: Ετοιμάζεις τα πλάνα σου για το σαββατοκύριακο που έρχεται; Πάρε ιδέες εδώ, καθώς συγκεντρώσαμε τα πιο ενδιαφέροντα events των επόμενων ημερών!

Ό,τι εποχή και να έχουμε, σε ό,τι φάση και να βρισκόμαστε, όταν πλησιάζει το ΣΚ αρχίζουν τα πλάνα για εξόδους κι εξορμήσεις. Και για ακόμα ένα ΣΚ υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα events σε όλη την Ελλάδα που μπορείς να παρακολουθήσεις. Μην περιοριστείς στον κλασικό καφέ λοιπόν, κανόνισε κάτι διαφορετικό αυτό το Σαββατοκύριακο. Επίσης, μην τα αφήσεις όλα για την τελευταία στιγμή! Στείλε μήνυμα με τις προτάσεις σου στην ομαδική και μόλις αποφασίσετε τι θα κάνετε τις επόμενες μέρες κλείσε θέση με το Public Tickets. Πριν στείλεις μήνυμα πρέπει να μαζέψεις προτάσεις όμως, θα μας πεις τώρα. Δίκιο έχεις, αλλά δεν πρέπει να μαζέψεις τίποτα! Ψάξαμε εμείς και μαζέψαμε προτάσεις για βόλτα το ΣΚ. Σου έχουμε από όλα, οπότε έχεις πολλές επιλογές να στείλεις στην παρέα. Πάμε να τις δούμε;

Σαββατοκύριακο με μουσική σε όλη την Ελλάδα

Πόσον καιρό έχεις να πας σε συναυλία; Φέτος ήταν το πρώτο καλοκαίρι με «δυνατά» μουσικά events μετά από καιρό, οπότε παίζει να πήγες σε αρκετές. Ίσως όμως και να μην πήγες σε καμία. Όποιο από τα δύο σενάρια και να ισχύουν, οι συναυλίες ποτέ δεν είναι αρκετές, γι’ αυτό και οι επιλογές μας ξεκινάνε με μουσική! Στην Αθήνα ξεχωρίζουν δύο events. Το Σάββατο 10/9, στην Α’ Πλαζ Βούλας έρχεται ένα beach party με τον Κωστή Μαραβέγια και πολλούς ακόμα καλεσμένους! Το πρόγραμμα έχει μουσική και την Κυριακή. Από τη Βούλα μεταφερόμαστε στο Γκάζι, όπου στην Τεχνόπολη μπορείς να ακούσεις τον Σωκράτη Μάλαμα μαζί με πολλούς φίλους και συνεργάτες του.

Δεν έχουμε μόνο στην Αθήνα μουσικά events όμως. Το ΣΚ που πλησιάζει σου έχουμε μία συναυλία στα Νότια και ένα Φεστιβάλ στα Βόρεια. Το προς τα που θα κατευθυνθείς το αφήνουμε πάνω σου, αλλά και τα δύο τα περιμένει με ανυπομονησία το κοινό, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το πρώτο είναι το live των Λόγος Τιμής στα Χανιά, το Σάββατο 10/9. Το αγαπημένο ραπ συγκρότημα επέστρεψε στις ζωντανές εμφανίσεις μετά από καιρό. Αν είσαι Κρήτη αυτές τις μέρες και ακούς ραπ, δεν γίνεται να χάσεις το live των ΛΤ. Μία μέρα αργότερα, την Κυριακή 11/9, στην Καστοριά διεξάγεται η πρώτη μέρα του Rock Overdose Festival. Έξι διαφορετικά acts, με τους SEPTICFLESH να ξεχωρίζουν από το lineup, έρχονται στο Θέατρο Βουνού.

Που θα βγεις; Μήπως να κανονίσεις σινεμά;

Μπορεί το καλοκαίρι να δίνει σιγά σιγά (πολύ σιγά ελπίζουμε) τη θέση του στο φθινόπωρο, αλλά εμείς ακόμα είμαστε σε θερινό mood. Και θερινό mood σημαίνει θερινό σινεμά! Ελπίζουμε να μας καταλαβαίνεις. Τι λες λοιπόν για μία special προβολή στο Stellar Gastro Cinema; Μέχρι της 11/9 μπορείς να απολαύσεις την κωμωδία «Το Κόλπο της Νυφίτσας» στον ιδιαίτερο χώρο του pop-up diner/θερινού σινεμά που έχει ομορφύνει τόσες καλοκαιρινές νύχτες τους περασμένους μήνες. Σου έχουμε κι άλλη πρόταση όμως, καθώς αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε στις αίθουσες μία ταινία που την περιμέναμε εδώ και καιρό, το «Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες». Η νέα ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Delia Owens, με την Daisy Edgar-Jones, την οποία γνωρίσαμε από την τηλεοπτική μεταφορά του Normal People της Sally Rooney, να βρίσκεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία άρχισε να προβάλλεται πριν από λίγες μέρες και θα την βρεις να παίζεται σε πάρα πολλά σινεμά, θερινά και μη.

Στη χώρα μας αυτές τις μέρες διεξάγεται και ένα διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ με μεγάλη ιστορία. Μιλάμε φυσικά για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο πραγματοποιείται φέτος για 45η φορά! Οι προβολές έχουν ξεκινήσει και αν βρίσκεσαι κι εσύ στην όμορφη πόλη της Μακεδονίας (ή σε κάποια κοντινή) τότε κλείσε θέση. Υπάρχουν δεκάδες καθημερινές προβολές σε πολλά σημεία της Δράμας όλες τις επόμενες μέρες.

Οι Πέρσες του Αισχύλου και η Ακρόπολη του Περικλή

Επανερχόμαστε στην Αθήνα για δύο προτάσεις πολιτισμού από την αρχαιότητα. Η πρώτη είναι η θεατρική παράσταση «Πέρσες», η οποία ανεβαίνει στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022. Πέρα από την τραγωδία του Αισχύλου, μπορείς μέσα στο ΣΚ να βιώσεις με διαφορετικό τρόπο την Ακρόπολη. Δεν θα επισκεφθείς τον ιερό βράχο για αυτό, αλλά το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Εκεί, την Κυριακή 11/9, θα προβληθεί στη «ΘΟΛΟ» μία διαδραστική περιήγηση στην Ακρόπολη της εποχής του Περικλή. Αυτή είναι μία τέλεια ιδέα για βόλτα μαζί με τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς η εκδήλωση είναι και ενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική.

Τώρα που βρήκες τις προτάσεις για το που θα βγεις, ξεκίνα τα κανονίσματα!