Πού θα βγεις το ΣΚ: Ο Οκτώβριος έρχεται με μοναδικές προτάσεις

Περίληψη: Ο Οκτώβριος φέρνει μαζί του μια τεράστια γκάμα από καλλιτεχνικά δρώμενα. Εξερεύνησε μαζί μας ό,τι προσφέρει η Αθήνα και όχι μόνο, αυτό το ΣΚ.

Και κάπως έτσι ο Σεπτέμβριος έρχεται στο τέλος του και δίνει τη θέση του στον ωραιότερο μήνα του φθινοπώρου, τον Οκτώβριο. Οι πρώτες δροσούλες έχουν καταφτάσει, το πρώτο σοκ της μετάβασης από καλοκαιρινές διακοπές σε δουλειά έχει περάσει και πλέον μπορείς να απολαύσεις την πόλη και ό,τι έχει να προσφέρει. Οι προτάσεις μας για το ερχόμενο ΣΚ είναι ετοιμοπαράδοτες, όπως και κάθε εβδομάδα άλλωστε, με θεατρικές παραστάσεις, χιουμοριστικό stand-upβραδιές κινηματογράφου και μια ασύλληπτη ιστορική έκθεση που δε πρέπει να χάσεις!

Που θα βγεις: Θεατρικές επιλογές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας με μια από τις αρχαιότερες και σημαντικότερες κατηγορίες τέχνης, το θέατρο. Από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και για έναν μήνα θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις τη παράσταση «170 Τετραγωνικά» στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης στην Αθήνα. Στην Ελλάδα του σήμερα, εκτυλίσσεται μια ιστορία με πολύ αγωνία, χιούμορ και σκληρό ρεαλισμό, που συνδυάζει έντονες κωμικοτραγικές στιγμές. Τους ήρωες υποδύονται η Αμαλία Αρσένη, η Ήβη Νικολαΐδου, ο Θανάσης Ζερίτης, η Ελένη Τσιμπρικίδου και ο Γιωργής Τσουρής, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Και για να κλείσει όμορφα η βραδιά, πέντε μόλις λεπτά μακριά από το θέατρο (με τα πόδια), βρίσκεται το Iguazu Athens για jazzy beats, τροπικά cocktails και ασιατική κουζίνα.

Ανεβαίνουμε προς Θεσσαλονίκη τώρα. Εάν είσαι fan της κωμωδίας σου έχουμε μια άπαιχτη θεατρική παράσταση… τους Παίχτες! Το αριστούργημα του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή θα είναι κοντά μας για άλλη μια φορά, στις 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αριστοτέλειον! Η αδρεναλίνη της κομπίνας, η επιδεξιότητα του τζόγου, η έντονη θέληση να εξαπατήσεις τους πάντες, αλλά να μην εξαπατηθείς εσύ ο ίδιος και η ανάγκη για επιβίωση ακόμα κι αν αυτό σημαίνει… να πατήσεις επί πτωμάτων. Σάρκα και οστά στο θεατρικό αυτό κείμενο θα δώσουν οι Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Τζαβάρας, Γιώργος Μπουκαούρης και guest star ο Θέμης Πάνου.

Αλλάζουμε πόλη και είδος παράστασης αλλά κρατάμε το κωμικό στοιχείο. Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο BANYAN - ex Apotheosis στη Πάτρα, θα μας κρατήσει συντροφιά ο Θωμάς Ζάμπρας. Μια stand-up παράσταση ονόματι «Απόφοιτος Λυκείου» έρχεται για πολλά υποσχόμενο 100% νέο υλικό και πολύ γέλιο.

pou-tha-vgeis-to-sk-01

Βραδιές σινεμά ή εξόρμηση σε μουσείο;

Προτιμάς σινεμά; Τότε δώσε βάση στις επόμενες προτάσεις μας. Νοερά μεταφερόμαστε στη γαλλική επαρχεία μέσα από τη ταινία ASTRAKAN, που θα παίζει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Τριανόν στο πλαίσιο του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Μέσα από τα μάτια ενός δωδεκάχρονου αγοριού, βλέπουμε τη ζωή του μεγαλώνοντας με μια ανάδοχη οικογένεια, το φλερτ της ηλικίας και το θρησκευτικό συντηρητισμό της τοπικής κοινότητας. Και φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη ταινία «Μην Ανησυχείς Αγάπη μου» που κάνει το ντεμπούτο της στις αίθουσες αυτή τη περίοδο. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που διαδραματίζεται στην Αμερική του ’50 και πιο συγκεκριμένα σε μια κλειστή κοινότητα που αποτελείται από τις οικογένειες όσων εργάζονται για ένα πειραματικό και άκρως απόρρητο εγχείρημα. Ενώ οι άντρες δουλεύουν, οι γυναίκες γεύονται τους καρπούς μιας πολυτελής και ξέγνοιαστης ζωής. Τι γίνεται όμως όταν ξεσκεπάζεται η αλήθεια πίσω από το ουτοπικό αυτό lifestyle; Με τους Florence Pugh, Harry Styles, Chris Pine και Olivia Wilde να πρωταγωνιστούν.

Τέλος, η Θόλος στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει την απόλυτη ψηφιακή αναπαράσταση ενός μνημείου-σύμβολο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Του ναού της Αγίας Σοφίας. Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, θα μεταφερθούν σε ένα μοναδικό ταξίδι ανακάλυψης. Το εσωτερικό του ναού αναπαρίσταται λεπτομερώς και οι επισκέπτες δεν είναι απλοί παρατηρητές αλλά συμμετέχουν ενεργά μέσα από διάφορες περιηγήσεις και συζητήσεις. Μη χάσεις, λοιπόν, την διαδραστική αυτή παραγωγή με τίτλο «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας» τη Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Και κάπου εδώ τελειώνουν οι προτάσεις μας γι’ αυτό το ΣΚ. Παρ’ όλα αυτά, μπορείς να περιηγηθείς στο κόσμο των Public Tickets για ακόμη περισσότερα events που τρέχουν αυτό το καιρό.