Πού θα βγεις το ΣΚ: Τέλειοι Ξένοι, Πασχαλίδης ή Wakanda Forever;

Περίληψη: Δεν έχεις σχέδια για το ΣΚ; Κάθισε αναπαυτικά, και εμείς θα σου προτείνουμε τις πιο συναρπαστικές εκδηλώσεις που παίζουν τις επόμενες μέρες!

Είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι, κάθε εβδομάδα ψάχνουμε πώς θα γεμίσουμε το σαββατοκύριακό μας. Μην περιοριστείς όμως στον κλασικό καφέ ή ποτό, αλλά βγες έξω και απόλαυσε τις αμέτρητες εκδηλώσεις που σου προσφέρει η πόλη. Το μόνο που σου μένει είναι να διαλέξεις την κατάλληλη παρέα και να αφήσεις το procrastinating στην άκρη, κλείνοντας γρήγορα θέσεις στο Public Tickets. Τώρα εσύ σκέφτεσαι καλά όλα αυτά, αλλά τι να πρωτοδιαλέξω; Μην αγχώνεσαι! Έχουμε μαζέψει για σένα τις καλύτερες προτάσεις για το ΣΚ. Είσαι έτοιμος να τις δούμε μαζί;

Δυνατές θεατρικές παραστάσεις για όλα τα γούστα

Οι προτάσεις μας είναι ποικίλες για όλους τους θεατρόφιλους και ξεκινούν με τον «Αίαντα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Μία παράσταση που αναδεικνύει τη σύγκρουση δύο αντίθετων κόσμων, την ανάδειξη ενός νέου και την κατακρήμνιση του παλιού. Πρωταγωνιστής είναι ο Μιχάλης Σαράντης που ενσαρκώνει με επιτυχία και τους 9 ρόλους της τραγωδίας, ενώ ο Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών.

Ακολουθεί το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, ο θρυλικός «Ζορμπάς», ένα πνεύμα ελεύθερο, ανεμπόδιστο με διονυσιακή ψυχή και απεριόριστο ενθουσιασμό για την αγάπη και τα ταξίδια. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου στο ρόλο του Αλέξη Ζορμπά. Μαζί του η Όλια Λαζαρίδου στον ρόλο της Μαντάμ Ορτάνς, ο Αιμιλιανός Σταματάκης στον ρόλο του συγγραφέα, ο Ιβάν Σβιτάιλο στον ρόλο του Μαυραντώνη, η Ηλιάνα Μαυρομάτη στον ρόλο της χήρας. Μαζί τους ένας πολυμελής θίασος ταλαντούχων ηθοποιών και χορευτών.

pou-tha-vgeis-sk-01

Εάν αναζητάς κάτι συναισθηματικά έντονο για το ΣΚ σου, σου προτείνουμε την παράσταση «Η ανθρώπινη φωνή» του Jean Cocteau σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη με πρωταγωνίστρια την ταλαντούχα Λουκία Μιχαλοπούλου. Η ηρωίδα συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον αγαπημένο της, ο οποίος την παρατάει για να παντρευτεί κάποια άλλη γυναίκα. Περικυκλωμένη από την έννοια του θανάτου, βιώνει τον πόνο του έρωτα που αντί να είναι πηγή ζωής αποτελεί καταστροφικό συναίσθημα.

Με μια πιο ανάλαφρη διάθεση περνάμε στην παράσταση «Τέλειοι Ξένοι» του Paolo Genovese σε σκηνοθεσία του Πέτρου Λαγούτη και του Γιώργου Πυρπασόπουλου. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν: η Μυρτώ Αλικάκη, η Ντάνη Γιαννακοπούλου, ο Πέτρος Λαγούτης, ο Δημήτρης Λιόλιος, η Κατερίνα Μισιχρόνη, ο Δημήτρης Ξανθόπουλος, ο Γιώργος Χρανιώτης και στο ρόλο της μικρής κόρης, η Λυδία Σγουράκη. Η υπόθεση απλή, αλλά απρόβλεπτη. Επτά φίλοι, τρία ζευγάρια και ένας εργένης συναντιούνται για γεύμα και αποφασίζουν να παίξουν ένα παιγχνίδι εμπιστοσύνης και εκεί διαταράσσονται όλες οι ισορροπίες.

Συνεχίζοντας στο ίδιο mood, σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα την παράσταση το «Το πάρτυ της ζωής μου» σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά, με κείμενα της Ελένης Ράντου και πρωταγωνίστρια την ίδια, σηματοδοτώντας την μετά πανδημία επιστροφή της. Με φόντο τη σύγχρονη Ελλάδα, η Ελένη Ράντου αποκαλύπτει πενήντα χρόνια από το «τραύμα» της ηρωίδας της με χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια σε μια αληθινή ιστορία, αναζητώντας 5.000 λόγους για τους οποίους αξίζει να ζεις τη ζωή.

Πάμε Σινεμά;

Για τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης και φυσικά της Marvel, δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε στη λίστα μας το «Black Panther: Wakanda Forever». Μία επιπλέον πρόταση αποτελεί και η ταινία του Πάνου Κούτρα, «Dodo», που ταξίδεψε και μέχρι το Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών. Θα φέρει το εξωτικό πουλί που ήταν εξαφανισμένο 300 χρόνια τα πάνω κάτω;

Σαββατοκύριακο με ζωντανή μουσική

pou-tha-vgeis-sk-03

Ο Σταυρός του Νότου, υποδέχεται τον Μίλτο Πασχαλίδη για τα μουσικά βράδια του χειμώνα. Ευαίσθητος δημιουργός, χαρισματικός ερμηνευτής, ξεχωρίζει για τις ζωντανές εμφανίσεις που μαγεύουν το κοινό!

Για να μην μείνει παραπονεμένο και το κοινό της Θεσσαλονίκης, το απόλυτο YouTube δίδυμο, οι αγαπημένες μας Σκιαδαρέσες, προκαλούν ντελίριο και σε περιμένουν για ενα εξωφρενικό live στο Ολύμπιον.

Εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους

Έχεις στερέψει από ιδέες για οικογενειακές εμπειρίες τα ΣΚ; Σου έχουμε τη λύση! Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει και φέτος τις καλύτερες προτάσεις για τα σαββατοκύριακα των παιδιών. Κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι το Μάιο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του μουσείου μέσα από παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια προσαρμοσμένα σε κάθε ηλικία (2 έως 10 ετών).

Εάν συναρπάζει η επιστήμη της φυσικής εσένα και τα παιδιά σου, τότε μια πολύ καλή πρόταση θα ήταν το Planet Physics. Αποτελεί την πιο εντυπωσιακή έκθεση φυσικής στην Ελλάδα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η έκθεση στοχεύει να αναπτύξει το ενδιαφέρον των μικρών επισκεπτών για τα φυσικά φαινόμενα και τους νόμους που διέπουν τον κόσμο, χρησιμοποιώντας μια σειρά διαδραστικών εκθεμάτων.

Video Duration
0:30

Και τέλος, επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά τους μικρούς μας φίλους και τη λατρεία που έχουν για τους δεινόσαυρους, προτείνουμε τη φαντασμαγορική 3D ταινία «Ταξίδι στον Κόσμο των Δεινοσαύρων», που προβάλλεται στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου». Ταξίδεψε με τα παιδιά εκατομμύρια χρόνια πριν, και ανακαλύψτε μαζί τους τρομερούς προγόνους των σημερινών πουλιών: τους φτερωτούς δεινοσαύρους!

Αν διψάς για ακόμη περισσότερη διασκέδαση, ρίξε μια ματιά σε όλες τις εκδηλώσεις που παίζουν μέσω του Public Tickets. Μην ξέχασεις και τα δωρεάν events που «τρέχουν» αυτή την εβδομάδα και είναι εξίσου συναρπαστικά.

Καλό Σαββατοκύριακο!