Πού θα βγεις το ΣΚ: Μισάνθρωπος, Μενού ή Βιτάλη;

Περίληψη: Ήρθε πάλι το ΣΚ! Ελπίζουμε να μην έχεις γεμίσει από τώρα το πρόγραμμά σου γιατί σου έχουμε φοβερές προτάσεις και αυτή την εβδομάδα!

Ναι, καταλαβαίνουμε! Τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα είναι ιδανικά για να κάτσεις στο σπίτι με μια κουβερτούλα να δεις Maestro. Αλλά η πόλη σφύζει από ζωή και ο Δεκέμβρης είναι κοντά, οπότε δες το στο Netflix μια και καλή! Γι’ αυτό λοιπόν, ντύσου ζεστά και κανόνισε να βγεις έξω με φίλους, συντρόφους αλλά και με τα παιδιά. Για άλλη μια εβδομάδα, πιστοί στο ραντεβού μας, είμαστε εδώ με τις καλύτερες προτάσεις για να περάσεις ένα αξέχαστο ΣΚ, ώστε να μην έρθει η Δευτέρα και αισθάνεσαι πως πάλι δεν έκανες τίποτα. Τα πράγματα είναι απλά! Εμείς σου δίνουμε τις προτάσεις, εσύ αποφασίζεις και με ένα κλικ κλείνεις τα εισιτηρία σου μέσω του Public Tickets

Θέατρο ή Μιούζικαλ; 

Η αυλαία του ΣΚ ανοίγει με την αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου κόντρα στην κοινωνική κριτική, τον «Μισάνθρωπο», σε δύο διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις. Η μία είναι σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα και η άλλη σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μαγκανάρη. Στον Μισάνθρωπο του Γιάννη Κακλέα πρωταγωνιστούν ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η Ευγενία Σαμαρά. Αντίστοιχα, στον Μισάνθρωπο της Μαρίας Μαγκανάκη το ρόλο του Αλσέστ υποδύεται ο Κώστας Κουτσολέλος.

Άλλο ένα θεατρικό έργο που πρέπει να τσεκάρεις είναι το «Ψηλά απ’ τη Γέφυρα», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη. Το έργο παρουσιάζει το πάθος σαν υπέρβαση και καταστροφική δύναμη, όπως ορίζεται και από την αρχαιότητα και τον Αισχύλο. Εάν σου αρέσουν οι bitter κωμωδίες, σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα την παράσταση «Άσπρο Πάτο» σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη. «Μπορεί να βελτιωθεί η καθημερινότητά σου αν καταναλώνεις συστηματικά αλκοόλ;» μας ρωτά το έργο, το οποίο ανεβαίνει πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή. Προέρχεται από την ομώνυμη κινηματογραφική επιτυχία του Τόμας Βίντερμπεργκ, η οποία απέσπασε και Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το 2021.

Για ανάλαφρη διάθεση για τους λάτρεις του μιούζικαλ, προτείνουμε το πολυαναμενόμενο «γεια - the musical», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα και μουσική του Φοίβου. Τα 00s ζωντανεύουν 21 χρόνια μετά το θρυλικό άλμπουμ που έγινε πλατινένιο 4 φορές μέσα σε 11 μέρες. Στο μιούζικαλ πρωταγωνιστεί ένας 20μελής θίασος με συμμετοχές έκπληξη, όπως αυτή της Αλέκας Καννελίδου, της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου, της Τζώρτζιας Κεφαλά από τους «Μπλε» και του Παναγιώτη Πετράκη.

Ραντεβού στη μεγάλη οθόνη

Video Duration
1:35

Αυτή την εβδομάδα στο σινεμά έχεις να δεις πολλές ταινίες, αλλά ο Ρείφ Φάινς και η υπερταλαντούχα Άνια Τέιλορ-Τζόι, που λατρέψαμε στο «Queen’s Gambit» και στο «Peaky Blinders», σερβίρουν «Μενού» για γερά στομάχια, καθώς πρόκειται για ένα αγωνιώδες γαστρονομικό θρίλερ. Αντέχεις;

Live Μουσική που θα θυμάσαι

Η Ελένη Βιτάλη και ο Χρήστος Θηβαίος μας υποδέχονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για μια απρόβλεπτη συνάντηση κάθε Παρασκευή. Τραγούδια της προσωπικής τους πορείας αλλά και μεγάλων δημιουργών, όσα αγαπούν και όσα μας ενώνουν, σε ένα πρόγραμμα έκπληξη

Παιδικές εκδηλώσεις

Για άλλη μια εβδομάδα δεν θα αφήναμε τους μικρούς μας φίλους παραπονεμένους! Πάρε τα παιδιά και απολαύστε μαζί όχι μια, αλλά 3 διαφορετικές παραστάσεις. Πρώτη επιλογή είναι «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιούλιου Βερν, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παπαθανασίου. Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!

«Η Συμμορία του Μεσονυκτίου» στρέφει το βλέμμα μας σε έναν σύγχρονο κόσμο μέσα από ένα κλασικό έργο. Πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη χιούμορ, δράση και τρυφερότητα! Την σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Δεγαΐτης, ενώ τη διασκευή η Άνδρη Θεοδότου.

Για το τέλος αφήσαμε ίσως την πιο δημοφιλή πρόταση της εβδομάδας, η οποία δεν είναι άλλη από τον «Τριγωνοψαρούλη». Φέτος κλείνει τα 25 και γίνεται μιούζικαλ σε σκηνοθεσία της Μπίλιως Κωνσταντοπούλου. Η περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη είναι μια επίκαιρη και αισιόδοξη ιστορία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου η οποία αφορά τη φιλία, τη δύναμη της αγάπης και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, ενώ ταυτόχρονα τάσσεται ενάντια στο bullying, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Καλό Σαββατοκύριακο!