Πού θα βγεις το ΣΚ: Ένα διήμερο γεμάτο κωμωδία, σινεμά και techno

Περίληψη: Γέμισε το πρώτο ΣΚ του Δεκέμβρη με χειμωνιάτικες βόλτες, Glühwein και τρομερές εκδηλώσεις! Δες τις προτάσεις μας για θέατρο, μουσική και πολλά ακόμα events.

Μπήκε ο Δεκέμβριος και οι πόλεις ήδη πλημμυρίζουν με λάμψη και φως. Από άκρη σε άκρη, η γιορτινή και Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα είναι διάχυτη στις γειτονιές, θυμίζοντάς μας πόσο όμορφη είναι η εποχή που διανύουμε. Μια βόλτα στην στολισμένη πόλη το ΣΚ επιβάλλεται, αλλά γιατί να μείνεις μόνο εκεί; Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και σήμερα, παίρνουμε τον ρόλο του διοργανωτή και προτείνουμε κάθε λογής εκδηλώσεις, για να περάσεις όμορφα και να κάνεις την κάθε μέρα ξεχωριστή. Πάμε να τις δούμε παρέα!

Πάμε θέατρο: Ανατρεπτικές κωμωδίες και δυνατές ερμηνείες

Οι προτάσεις μας ξεκινούν με θέατρο! Η ξεκαρδιστική κωμωδία «Ο μπακαλόγατος ή Της κακομοίρας» του Ντίνου Κατσουρίδη θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες και δημοφιλείς κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η φιλόδοξη παραγωγή παρουσιάζεται στο θέατρο Πειραιώς 131 από 1 Δεκεμβρίου έως και τις 8 Ιανουαρίου και υπόσχεται πολύ γέλιο!

Αν ψάχνεις μια δυνατή, σύγχρονη και ανατρεπτική κωμωδία, δε πρέπει να χάσεις τη θεατρική παράσταση «Άντρες με τα όλα τους!» Η παράδοξη επιλογή μια ομάδας αντρών να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί, αναστατώνει τους πάντες! Ετοιμάσου για μια παράσταση γεμάτη γέλιο, ανθρώπινες ιστορίες, αγάπη, χορό και μουσική από 1 Δεκεμβρίου έως 29 Ιανουαρίου στο θέατρο Βέμπο.

pou-tha-vgeis-28-01

Αλλάζουμε κλίμα αλλά παραμένουμε στη θεατρική σκηνή. Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου, «Σωτηρία με λένε», αποτελεί ένα αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού. Τον ρόλο ενσαρκώνει μοναδικά η Κάτια Γκουλιώνη. Κλείσε το εισιτήριο σου και πήγαινε να απολαύσεις την παράσταση από 1 Δεκεμβρίου έως και 8 Ιανουαρίου, στο θέατρο Μικρό Χορν.

Τέλος, εάν είσαι θεατρόφιλος, δε πρέπει να χάσεις το έργο «Ο θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά. Ένα τραπέζι, ένας τόπος όπου οκτώ πρόσωπα καταναγκασμένα να συνυπάρχουν, καλούνται να αναμετρηθούν με τη ματαίωση και να συμφιλιωθούν με τη ζωή. Η παράσταση θα παίζεται από 1η Δεκεμβρίου και για ένα μήνα, στο θέατρο Προσκήνιο.

pou-tha-vgeis-28-02

Γέμισε το ΣΚ σου με μουσική

Και τι πιο όμορφο από το να γεμίσεις το ΣΚ σου με live μουσικές εκδηλώσεις; Η Μαρινέλλα έρχεται να συναντήσει τους χιλιάδες θαυμαστές της με τη παράσταση «Τα λαϊκά της Μαρινέλλας». Πολυαγαπημένα τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο, αλλά και πολλά διαχρονικά κομμάτια που έχουν αφήσει το στίγμα τους, και με πρωταγωνιστή τον ήχο του εθνικού μας οργάνου, του μπουζουκιού! H ερμηνεύτρια - φαινόμενο που θεωρείται  από τις σημαντικότερες εκπρόσωπους του λαϊκού μας τραγουδιού, θα δώσει το παρών στο Christmas Theater από 1 Δεκεμβρίου και για μια εβδομάδα!

Επόμενος μουσικός σταθμός, μια βραδιά με τον Σωκράτη Μάλαμα στο Block 33 στη Θεσσαλονίκη! Ο καλλιτέχνης, παρέα με την κιθάρα και τα τραγούδια του, θα μας ταξιδέψει νοερά σε αγαπημένες στιγμές και ζωηρά καλοκαίρια.

Αλλάζοντας είδος, πάμε σε πιο techno ρυθμούς. Σίγουρα θα έχεις ακούσει τους Deerislnd -μια παρέα που γνωρίστηκε στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους ραστώνης στην Ελαφόνησο (εξού και το παιχνιδιάρικο όνομα 😉). Πολλά lives και βραδιές μουσικής μετά, οι Deerislnd κλείνουν 1 χρόνο και θέλουν να το γιορτάσουν! Follow the van στις 3 Δεκεμβρίου στο Oddity Club!

Κινηματογραφικές ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις

Κλείνουμε τις προτάσεις μας με δύο ταινίες που αξίζει να παρακολουθήσεις στη μεγάλη οθόνη. Το «The Fabelmans» αποτελεί ένα βαθιά προσωπικό πορτρέτο της αμερικανικής παιδικής ηλικίας του 20ού αιώνα. Οικογενειακά μυστικά, η δύναμη των ταινιών και ένα ταξίδι προς την ενηλικίωση μπλέκονται αριστοτεχνικά στη νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

pou-tha-vgeis-28-03

Τέλος, εάν είσαι λάτρης των ρομαντικών ταινιών (ή fan του Timothée Chalamet) τότε δε πρέπει να χάσεις τη ταινία «Bones and All». Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα στην Μάρεν, μία νεαρή γυναίκα που μαθαίνει πως να επιβιώνει στο περιθώριο της κοινωνίας, και τον Λι, έναν ακραίο τυχοδιώκτη. Ενώνονται για μια οδύσσεια χιλιομέτρων που τους οδηγεί στις περιφερειακές διαδρομές, στα κρυφά περάσματα και στις παγίδες της Αμερικής. Θα καταφέρει να επιβιώσει η αγάπη τους παρά την διαφορετικότητά τους;

Για ακόμα περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας, ρίξε μια ματιά στο Public Tickets και κλείσε εύκολα τα εισιτήριά σου! Σου ευχόμαστε ένα γεμάτο και γιορτινό ΣΚ!