Πού θα βγεις: ΣΚ με θέατρο, Οσκαρική ταινία ή ροκ συναυλία;

Περίληψη: Το σαββατοκύριακο πλησιάζει και εσύ θες να το γεμίζεις με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και συναυλίες; Σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις!

Όλοι θα θέλαμε το Σαββατοκύριακο να διαρκούσε περισσότερο και να είχαμε παραπάνω χρόνο να ξεσκάσουμε και να διασκεδάσουμε με τους αγαπημένους μας. Μην αγχώνεσαι, όμως, εμείς είμαστε εδώ! Μπορεί χρόνος παραπάνω να μην υπάρχει, αλλά σου έχουμε ενδιαφέρουσες προτάσεις για events που θα γεμίσουν με τον καλύτερο τρόπο το ΣΚ σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις σημειώσεις και να κλείσεις τα εισιτήριά σου μέσα από το Public Tickets.

3 θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Το 2022, αλλά και το 2023 από ό,τι φαίνεται είναι η χρονιά του θεάτρου, καθώς μετά από δυο χρόνια που τα θεατρικά σανίδια ήταν άδεια, ξαφνικά έχουν γεμίσει με απίστευτες παραστάσεις.

Πρώτη πρόταση για την εβδομάδα είναι τα «Ανεμοδαρμένα ύψη». Η παράσταση, βασισμένη στο κορυφαίο βιβλίο της Έμιλυ Μπροντέ με την άγρια ποιητική του δύναμη, θα σε παρασύρει και θα σε σαγηνεύσει. Ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως των ηρώων, θα ανακαλύψεις την καταστροφική έννοια της αγάπης. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Γλάστρας, η Ιωάννα Κολλιοπούλου, η Μαρία Κωνσταντά, η Αγγελική Λεμονή, ο Γιώργος Μακρής, η Χριστίνα Μαξούρη, η Λυγερή Μητροπούλου, ο Γιώργος Μπένος, ο Γιώργος Μπινιάρης, ο Άγγελος Μπούρας και ο Δημήτρης Πασσάς.

Video Duration
0:31

Συνεχίζουμε με την τεράστια επιτυχία του Γιώργου Καπουτζίδη, το «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του». Για δεύτερη χρόνια, η παράσταση που όλοι αγαπήσαμε ανεβαίνει στο σανίδι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για να μας χαρίσει αυθόρμητο γέλιο και να μας προβληματίσει για τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και τα κοινωνικά ζητήματα. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν η Ελευθερία Αγγελίτσα, η Χρύσα Τουμανίδου, η Μαριάννα Πουρέγκα, ο Νίκος Κουσούλης, ο Γιώργος Παπαδάκος, ο Γιάννης Γκρέζιος, η Έφη Σταμούλη και ο Γιάννης Τσεμπερλίδης.

Για τέλος, αφήσαμε την «Άνοδο του Αρτούρο Ούι» του Μπέρτολτ Μπρέχτ σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Γραμμένο το 1941, το κείμενο του Μπρεχτ στηρίζεται θεματολογικά στην άνοδο και την πτώση του Τρίτου Ράιχ και αποτελεί μια ξεκάθαρη καταγγελία του μεγάλου συγγραφέα προς κάθε μορφή ξεγελάσματος ή και στυγνής εκμετάλλευσης του απλού ανθρώπου από τα συνδικάτα  του εγκλήματος. Ερμηνεύουν ο Γιάννης Αναστασάκης, ο Μιχάλης Βαλάσογλου, ο Θανάσης Ισιδώρου, ο Άρης Κασαπίδης, ο Τάσος Κορκός, ο Κώστας Κορωναίος, ο Δαυίδ Μαλτέζε, ο Ερρίκος Μηλιάρης, η Μαρία Παρασύρη, η Αλεξία Σαπρανίδου, ο Φοίβος Συμεωνίδης και ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Οσκαρικές προβολές με καλή παρέα!

Οι υποψηφιότητες των Όσκαρ για το 2023 ανακοινώθηκαν και φυσικά αυτή την εβδομάδα μπαίνουμε στο κλίμα με το «Babylon», με πρωταγωνιστές την εκρηκτική Margot Robbie και τον σαγηνευτικό Brand Pitt. Μια ιστορία εξωφρενικής υπερβολής και φιλοδοξίας που ακολουθεί την άνοδο και την πτώση πολλαπλών χαρακτήρων κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αχαλίνωτης παρακμής και ακολασίας στις απαρχές του Χόλυγουντ, την δεκαετία του 1920.

Video Duration
2:25

3D ταινία για όλη την οικογένεια

Αυτή την εβδομάδα εάν θέλεις να ζήσεις μια αξέχαστη εμπειρία με όλη την οικογένεια, σου προτείνουμε την «Οδύσσεια των Ωκεανών» σε 3D. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο των ωκεανών και να ανακαλύψουν πως οι κλιματικές συνθήκες, το οικοσύστημα, η οικονομία και η ζωή στον πλανήτη μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την αέναη κίνηση των θαλασσίων ρευμάτων των ωκεανών.

Μουσικά lives και parties για όλα τα γούστα

Για τους λάτρεις του κλασικού ελληνικού ρεπερτορίου, ο Γιάννης Πάριος φωνάζοντας «Αχ Αγάπη», μας υποδέχεται στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών. Ο κορυφαίος ερωτικός τραγουδιστής και συνθέτης θα μας χαρίσει δυο αξέχαστες βραδιές με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του και τις μοναδικές ερμηνείες του έχει καταφέρει να είναι χαραγμένος ανεξίτηλα στη συνείδηση του κοινού τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει.

Φεύγοντας από το ερωτικό κλίμα, μεταφερόμαστε στο Κύτταρο με ροκ διάθεση, καθώς τα θρυλικά Υπόγεια Ρεύματα, οι Magic de Spell και ο Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια), ενώνονται μετά από τρία χρόνια για να μας χαρίσουν ένα εκρηκτικό live. Τρεις μπάντες, τρεις «μεγάλοι» της σκηνής, τρεις από τους θεμελιωτές της θρυλικής και τόσο επιδραστικής ροκ σκηνής των 90s, ξανά μαζί, στη σκηνή που γεννήθηκε αυτή η ιδέα.

Κρατάμε τη ροκ διάθεση για το «Infinity Music Festival». Οι Infinity rock band παρουσιάζουν στη σκηνή UpStage του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου το Infinity Music Festival. 40 καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους για μια αξέχαστη μουσική βραδιά την Κυριακή 29 Ιανουαρίου. Συμμετέχουν οι Anna Capone's Polyphonic, Manos Del Mago, Γκρίζα Πόλη, Έναυσμα, DVC Studios και η Infinity σε μια special rock εμφάνιση.

Last but not least, όπως λένε και στο χωριό μας, εάν σου αρέσει η minimal house μουσική, σου έχουμε το καλύτερο event για εσένα και την παρέα σου. Το all time classic event της σεζόν, έρχεται στο gig space του «SIX D.O.G.S: BELIEVE w/ RHADOO · JONN · ALWAYS LATE». Το Believe υποδέχεται τον άρχοντα της Ρουμάνικης minimal house σκηνής και αγαπημένο του Αθηναϊκου κοινού Rhadoo! Μαζί του οι Believe residents Jonn & Always Late.

Καλή διασκέδαση!