Πού θα βγεις το ΣΚ: Ώρα για θέατρο, σινεμά ή δυνατές συναυλίες;

Περίληψη: Δύο ημέρες για το αγαπημένο ΣΚ που τόσο περιμένεις! Εάν δεν έχεις ήδη πλάνα, σου έχουμε βρει μοναδικά events για να περάσεις τέλεια!

Δεν πλησιάζει ένα απλό ΣΚ. Βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα και υποδεχόμαστε πλέον επίσημα την Άνοιξη! Εάν λοιπόν δεν έχεις κανονίσει κάποια απόδραση για το ΣΚ, παίρνουμε την σκυτάλη όπως κάθε εβδομάδα και σου βρίσκουμε τις top προτάσεις για ψυχαγωγία και καλοπέραση. Ψάχνεις μοναδικές θεατρικές παραστάσεις; Έχεις όρεξη για μια βραδιά σινεμά; Ανυπομονείς να πιείς το ποτάκι σου ακούγοντας live ελληνική ή ξένη μουσική; Ό,τι κι αν κάνεις κέφι, είμαστε σίγουροι πως θα μείνεις ευχαριστημένος! Φύγαμε λοιπόν;

Θέατρό μου αγαπημένο!

Οι προτάσεις μας έχουν αφετηρία την παράσταση «Η κυρία δεν πενθεί»! Μια διαθήκη, ένα χαλί, μια σημαία, μια γυμνή αφίσα κι η φωτογραφία ενός μακαρίτη γίνονται αφορμή για να φτάσει ένα νεόπλουτο ζευγάρι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Τι θα γίνει; Για να το ανακαλύψεις, μη χάσεις την παράσταση από τις 24 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου στο Θέατρο Πρόβα!

Ακολουθεί το έργο «Η Αφροδίτη με τη γούνα». Βασισμένο στο διάσημο βιβλίο του Leopold von Sacher-Masoch, που γράφτηκε το 1870, παρακολουθούμε την ερωτική σχέση του Σεβερίν, ενός γοητευτικού γαιοκτήμονα, με την Βάντα, μια εικοσιτετράχρονη χήρα. Η εκρηκτική συνάντησή τους σε ένα απομονωμένο θέρετρο των Καρπαθίων θα γίνει το πεδίο μάχης ενός οριακού έρωτα. Μη το χάσεις από τις 26 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου στο Θέατρο Άνεσις!

pou-tha-vgeis-42-01

Tο σουρεαλιστικό θρίλερ του Alistair McDowall, «Pomona» παίρνει σάρκα και οστά στο Θέατρο Πόρτα από τις 23 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου! Η γοητεία του έργου, έγκειται στη μυστηριώδη δομή του, τον ελλειπτικό χαρακτήρα των σκηνών του και τη δυστοπική, αινιγματική του ατμόσφαιρά καθώς η αλληλουχία των συμβάντων παρασύρει σταδιακά τον θεατή σε μία ακαταμάχητη δίνη πιθανοτήτων.

Σειρά έχει το δυνατό δικαστικό δράμα του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Jeffrey Archer, «Αθώος ή Ένοχος». Το θεατρικό που ξεσήκωσε με την πλοκή του το Λονδίνο, έρχεται από τις 24 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου στο Θέατρο Αμαλία της Θεσσαλονίκης. Ένας διακεκριμένος γιατρός κατηγορείται ότι δολοφόνησε την γυναίκα του για να κληρονομήσει την περιουσία της. Ο καλύτερος του φίλος και γνωστός ποινικολόγος, αναλαμβάνει την υπεράσπισή του. Μια γιατρός ισχυρίζεται ότι είχαν ερωτική σχέση και πως το βράδυ του φόνου ήταν μαζί. Τα στοιχεία της ενοχής είναι εξίσου ισχυρά με τα στοιχεία της αθωότητάς του. Οι θεατές καλούνται να γίνουν ένορκοι, με το κοινό να αποφασίζει την τελική έκβαση της υπόθεσης. Μη το χάσεις!

Τελευταία θεατρική πρόταση γι’ αυτή την εβδομάδα αποτελεί η παράσταση «Σίρλεϊ»! Η Σίρλεϊ είναι μια γυναίκα που βρίσκεται σε ένα τέλμα, σε έναν συμβατικό γάμο, με έναν σύζυγο που την καταπιέζει και μια κοινωνία που την περιορίζει. Εκείνη όμως βρίσκει μέσα της χώρο για να ονειρεύεται και να ξεφεύγει από τη ματαιότητα που την απειλεί. Αυτή η έντονη ανάγκη της για ζωή την οδηγεί να ταξιδέψει από την Αγγλία στην Ελλάδα και να βρει τελικά πολλά περισσότερα απ’ όσα αναζητούσε. Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από τις 24 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου!

Σινεμά vs. Μουσική!

Στη Νότια Κορέα, εκατοντάδες μωρά κάθε χρόνο βρίσκονται παρατημένα, γεγονός που έχει οδηγήσει δημόσιους φορείς και απλούς πολίτες να προσθέσουν στα κτίρια και τα σπίτια τους κουτιά-δοχεία που προστατεύουν τα βρέφη μέχρι να τα μαζέψει κάποιος. Ένας υπάλληλος μιας εγκατάστασης με baby boxes και ο φίλος του που παλεύει με τα χρέη του, κλέβουν ένα μωρό για να το πουλήσουν σε καλή τιμή. Όλα όμως ανατρέπονται. Τι θα γίνει; Το «Τυχερό αστέρι» προβάλλεται από σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες της πόλης! 

Video Duration
1:32

Ένας διαρρήκτης, κατά τη διάρκεια μιας ληστείας πολύτιμων έργων τέχνης που στραβώνει, βρίσκει τον εαυτό του ξαφνικά εγκλωβισμένο σε ένα πολυτελές και τεχνολογικά προηγμένο νεοϋορκέζικο ρετιρέ. Έτσι από το πουθενά θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να επιβιώσει, αλλά και να προστατέψει την πνευματική του διαύγεια. Οι προβολές για το «Inside» με τον μοναδικό Willem Dafoe ξεκίνησαν - μην τις χάσεις!

Τέλος, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τις μουσικές μας προτάσεις γι’ αυτή την εβδομάδα! Ξεκινώντας με έντεχνη ελληνική μουσική, η Ευριδίκη μαζί με τους Μπλε θα βρίσκονται στο Mylos Club στη Θεσσαλονίκη στις 24 και 25 Μαρτίου. Στο «Duets, ζήσε την στιγμή» θα μας παρουσιάσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια και μια σειρά από ντουέτα έκπληξη, ελληνικά και ξένα, χωρίς να λείπουν φυσικά οι μεγάλες τους επιτυχίες.

Εάν βρίσκεσαι στη Κομοτηνή, ο Παύλος Παυλίδης έρχεται για να μας παρουσιάσει ένα ανανεωμένο δυναμικό πρόγραμμα με επιλογές από όλη τη δισκογραφία του. Μόνο για τις 25 Μαρτίου στο ΟΧΤΩ! Την ίδια μέρα, το Gazarte Main Stage θα φιλοξενήσει τους James Taylor Quartet, το συγκρότημα που επαναπροσδιόρισε την βρετανική jazz dance σκηνή και εδραίωσε τη φήμη τους ως masters της jazz-funk-R’n’B.

pou-tha-vgeis-42-02

Το SLAM! επιστρέφει στο six d.o.g.s. με τη γνωστή queer αισθητική και inclusive διάθεση. Με ερωτικό mood, house, techno, acid, electro, progressive, 90's & italo blend ρυθμούς προσκαλεί την underground κοινότητα της πόλης σε ένα party γεμάτο χορό, ιδρώτα κι ελευθερία έκφρασης.

Οι προτάσεις μας μπορεί να τελείωσαν εδώ, όμως στο Public Tickets μπορείς να βρεις ακόμη περισσότερες επιλογές για όλα τα στιλ! Να περάσεις μοναδικά ό,τι κι αν επιλέξεις! 😊