Πού θα βγεις το ΣΚ: Θέατρο, Comedy Festival ή Guardians of the Galaxy;

Περίληψη: Αναρωτιέσαι τι θα κάνεις το σαββατοκύριακο που έρχεται; Ανακάλυψε παρακάτω μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις των επόμενων ημερών!

Άλλο ένα ΣΚ φτάνει ολοταχώς και η ερώτηση «Πού θα βγούμε;» δίνει το παρών της σε κάθε συζήτηση και group chat. Εσύ μπορείς να δώσεις στη παρέα σου τη λύση, προτείνοντας τις παρακάτω εκδηλώσεις που δε θα αφήσουν κανένα παραπονεμένο! Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και αυτή, πάμε να ανακαλύψουμε μαζί πως μπορείς να μετατρέψεις τα βράδια του σαββατοκύριακου, σε νύχτες που θα θυμάσαι για πολύ καιρό με ποικίλα events από θέατρο, μουσική, standup αλλά και νέες προβολές στο σινεμά!

Οι καλύτερες επιλογές αν αγαπάς το θέατρο

Η νουβέλα του Γεωργίου Βιζυηνού «Αι συνέπειαι της παλαιάς ιστορίας», που θεματοποιεί τον έρωτα, τον θάνατο και τις ψυχικές διαταραχές, επιστρέφει για μία ακόμη παράσταση στο θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 13/5! Ένας άνδρας που σπουδάζει στη Γοτίγγη της Γερμανίας και πάσχει από κάποιου είδους «νευρικό πάθος» επισκέπτεται έναν παλιό συμμαθητή και καλό του φίλο στην Κλάουσθαλ. Εκεί θα διαπιστώσει ότι ο φίλος του υποφέρει από βαθιά μελαγχολία, εξαιτίας ενός έρωτα που δεν ευοδώθηκε. Το έργο, με τα έντονα αυτοβιογραφικά του στοιχεία και την ψυχογραφική διείσδυση στους χαρακτήρες, αναδεικνύει την περιπλοκότητα των ανθρώπινων (συν)αισθημάτων και σχέσεων, καθώς και το εύθραυστο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ακολουθεί η παράσταση «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», το πιο αγαπημένο και συνάμα το πιο πολυπαιγμένο ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου. Ο νέος την ακούει αμίλητος. Του μιλά για τον έρωτα, τη ζωή το θάνατο... Τα λόγια της γεμάτα σύμβολα και αλληγορίες. Ζητά από τον νέο συνεχώς να την πάρει φεύγοντας μαζί του. Να την πάρει από το γερασμένο σπίτι που πια την πνίγει... Το Σάββατο 13/5 στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον.

Επόμενη παράσταση που ξεχωρίζουμε είναι «Η αιμολήπτρια», σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καρατζά. Σε ένα δυστοπικό, αλλά επικίνδυνα αναγνωρίσιμο μέλλον, οι άνθρωποι χαρακτηρίζονται και καθορίζονται από έναν αριθμό. Είναι ο γενετικός αριθμοδείκτης τους, η βαθμολογία δηλαδή του DNA τους, από την οποία εξαρτώνται η εκπαίδευση, η υγεία, ο πλούτος και τελικά η ευτυχία τους. Σε αυτό το όλο και πιο σκοτεινό περιβάλλον, η Μπέα, που δουλεύει ως αιμολήπτρια σε τμήμα πιστοποίησης αριθμοδεικτών, γνωρίζει τον γενετικά ανώτερο Ααρών. Η ιστορία τους εξελίσσεται σταδιακά σε ένα θρίλερ με διαρκείς και απρόσμενες ανατροπές, ενώ ταυτόχρονα κρατάει την επαφή με την πραγματικότητα, δημιουργώντας μας την ανησυχητική σκέψη πως πράγματι όλα αυτά θα μπορούσαν να συμβούν ακόμη και στο άμεσο μέλλον. Από τις 11 μέχρι τις 14/5 στη Μικρή Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις.

Κλείνουμε τις προτάσεις μας για θέατρο με το έργο «IRAQ – 9 Τόποι Επιθυμίας» της πολυβραβευμένης συγγραφέως Heather Raffo που πρωτοπαρουσιάστηκε στο off-Broadway τον Αύγουστο του 2003. Δύο κόσμοι γεμάτοι αντιφάσεις και ανισότητες που, ενώ φαίνονται παράλληλοι, τέμνονται στην αναζήτηση της γυναικείας φύσης και θέσης. Με φόντο τους δύο πολέμους του Κόλπου, το λόγο παίρνουν οι Ιρακινές γυναίκες και εξιστορούν τις ζωές τους εμβαθύνοντας στο τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σε μία χώρα που επισκιάζεται από το καθεστώς του πολέμου. Στις 14/05 στο Τεχνοχώρο Εργοτάξιον!

Βραδιές stand up comedy, μουσικής και σινεμά!

Το Athens Comedy Festival επιστρέφει για 5η χρονιά, 12 με 14 Μαΐου πιο ανανεωμένο, πιο φεστιβαλικό και πιο αεράτο από ποτέ στο Βοτανικό, το Βοτανικό Plus και το Θέατρο Άβατον. Τρεις σκηνές για τρεις ημέρες θα φιλοξενήσουν 22 παραστάσεις με περισσότερους από 70 κωμικούς δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να απολαύσει μοναδικά Comedy Clubs, πολυσχηματικές παραστάσεις, work in progress, νέα tailor made shows, αλλά και τις καθιερωμένες και αγαπημένες του παραστάσεις Big Talk Live, Κάψε το Σενάριο, Comedy Battle και Logopaignia Fright Night.

Τι θα έλεγες τώρα για ένα ραντεβού στην Αθήνα για ένα ανοιξιάτικο μουσικό φεστιβάλ στο κέντρο της πόλης; Που και πότε; Το «ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Spring Festival» έρχεται στο Σταυρό του Νότου στις 14/05. Οκτώ νέοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα που γνωρίσαμε μέσα από τις «Εξερευνήσεις» της αγαπημένης μουσικής εκπομπής «Μουσικό Κουτί» αναλαμβάνουν να πάρουν την σκυτάλη από την άνοιξη και να φέρουν το καλοκαίρι στο αγαπημένο στέκι της Αθήνας.

Γιόρτασε τα πρώτα γενέθλια του ENTEKA ATHENS το Σάββατο 13/05 στις 17:00 - 01:00 στο θέατρο του Άλσους Βεΐκου, απολαμβάνοντας μουσική από τους πιο γνωστούς Έλληνες DJs που συμμετείχαν στο Tunnel του Enteka Athens!

Σειρά έχει ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ που επιστρέφει σε μία από τις πόλεις που τον αγαπά όσο λίγες. Έρχεται στην Πάτρα, ανεβαίνει στη σκηνή του Frida Bar & Stage και παρουσιάζει τον ολοκαίνουργιο δίσκο του «ΑΚΑΡΕΑ», καθώς και highlights της πλούσιας δισκογραφίας του. Μαζί του, o μόνιμος μουσικός του συνοδοιπόρος Dj Micro στα Decks. Μην το χάσεις!

Video Duration
2:22

Τέλος, σου έχουμε δύο μοναδικές, ολοκαίνουργιες ταινίες που αξίζει να παρακολουθήσεις. «Οι Φύλακες του Γαλαξία 3» επιστρέφουν! Καθώς οι Φύλακες προσπαθούν να εγκλιματιστούν σε μια ήσυχη καθημερινότητα, σκοτεινά κομμάτια από το παρελθόν του Ρόκετ έρχονται στην επιφάνεια, τα οποία απειλούν την ίδια την ύπαρξη της ομάδας. Είσαι έτοιμος για την επόμενη περιπέτεια του MCU;

Η ταινία «Ο Μπο φοβάται» έχει ώς κεντρικό ήρωα έναν παρανοϊκό άντρα, τον οποίο ενσαρκώνει ο οσκαρικός Χοακίν Φίνιξ, που παρασύρεται σε ένα δαίδαλο σουρεαλιστικών εμπειριών, καθώς ταξιδεύει προς το σπίτι της μητέρας του. Μην το χάσεις!

Αν θες να κανονίσεις ακόμα περισσότερες εξόδους αυτό το σαββατοκύριακο, ρίξε μια ματιά στις εκδηλώσεις που θα βρεις στο Public Tickets. Καλή διασκέδαση! 😊