Πού θα βγεις το ΣΚ: Ανατρεπτικές παραστάσεις, σινεμά και indie fest!

Περίληψη: Δύο ημέρες για το αγαπημένο ΣΚ που τόσο περιμένεις! Λες να κάτσεις σπίτι; Think again γιατί σου έχουμε μοναδικά events και γι’ αυτή την εβδομάδα!

Ο καιρός επιτέλους μοιάζει καλοκαιρινός και η διάθεση ανεβαίνει στα ύψη! Εάν λοιπόν δεν έχεις κανονίσει κάποια απόδραση για το ΣΚ, αναλαμβάνουμε εμείς, γιατί, όπως κάθε εβδομάδα, σου έχουμε τις top προτάσεις για ψυχαγωγία και διασκέδαση. Φύγαμε λοιπόν!

Παραστάσεις για κάθε φίλο του θεάτρου!

Αφετηρία και για αυτό το σαββατοκύριακο είναι το θέατρο και πιο συγκεκριμένα η παράσταση «Μηχανή Κάφκα» βασισμένη στο μυθιστόρημα «Σωφρονιστική αποικία» του μεγάλου γερμανόφωνου λογοτέχνη! Σε ένα σύγχρονο ολοκληρωτικό καθεστώς, τρία σώματα – ο αξιωματικός, ο στρατιώτης και ο κατάδικος – παρουσιάζουν σε δυο Ευρωπαίες επισκέπτριες ένα «ιδιόρρυθμο» μηχάνημα βασανιστηρίων που εγγράφει στο σώμα του κατάδικου την ποινή του μέχρι θανάτου. Οι δυο εκπρόσωποι του δυτικού πολιτισμού θα παραστούν μάρτυρες στη ζωντανή εκτέλεση ενός ανθρώπου. Εκείνες, αν και, ευαισθητοποιημένες απέναντι στο θέαμα της βίας, παραμένουν αδρανείς και προστατευμένες, υπερασπιζόμενες με κάθε κόστος την αιμοσταγή τους αθωότητα, αφού «η εμπλοκή σε ξένες υποθέσεις δημιουργεί πάντοτε προβλήματα».Έως και τις 22/05 στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Θεσσαλονίκης!

pou-tha-vgeis-sk-49-01

Ακολουθεί η παράσταση με τίτλο «Εμείς, οι ημιάνθρωποι του πουθενά», μια δραματουργία βασισμένη σε θραύσματα από το  μυθιστόρημα της Μιμίκας Κρανάκη «Φιλέλληνες, Είκοσι τέσσερα γράμματα μιας Οδύσσειας». Επτά άγνωστοι περιμένουν ένα διαστημόπλοιο που θα έρθει να τους σώσει. Με άφθονο χρόνο και ελάχιστες προμήθειες αναγκάζονται να συνυπάρξουν. Αποφασίζουν να διασκεδάσουν αναμασώντας ανέκδοτα, αναμνήσεις, πεποιθήσεις, λάθη και συνθήματα. Μια υποψία κλοπής ανάμεσα τους, οδηγεί στην ανακάλυψη ενός άχρηστου θησαυρού, κληρονομιά για τον επόμενο πλανήτη! Ένας πάκος γράμματα, με διευθύνσεις, ονόματα και γραμματόσημα, αποκαλύπτει κομμάτια προσωπικών ιστοριών και ανθρώπων νεκρών εδώ και καιρό. Έως τις 28/05 στο Από Μηχανής Θέατρο!

Αντλώντας έμπνευση από την αληθινή ιστορία μιας οικογένειας στο Αιγαίο, η παράσταση «Δίψα» επιχειρεί να συνδέσει την ανθρώπινη δίψα με αυτή της γης και τις βουλές των ανθρώπων με αυτές της φύσης. Ξηρασία, στοιχεία της φύσης και μια βάρκα-βυτίο συνθέτουν μια ιστορία στέρησης, που ψηλαφεί τη δίψα του ανθρώπου και της γης, μέσα από ρεαλιστικές και ψυχεδελικές εικόνες. Ένα ποιητικό, μουσικοκινητικό «ντελίριο» που ενορχηστρώνει τον ήλιο, τη θάλασσα, τον άνεμο, τη γη και το πολύτιμο γλυκό νερό σε μια ιστορία αναμέτρησης του διψασμένου ανθρώπου με το πραγματικό και το φανταστικό. Έως τις 27/05 στο Θέατρο Φούρνος!

Σειρά έχει η παράσταση «Άκου καθώς περνάει». Ένας κωμικός μονόλογος και ένα υποκριτικό στοίχημα με 23 μεταμορφώσεις της ηθοποιού στο πέρασμα του χρόνου, ένα παιχνίδι εναλλαγής ρόλων του γυναικείου φύλου, αναζήτησης της ευτυχίας, της συντροφικότητας, του σκοπού της ζωής. Η κινητήρια δύναμη είναι αυτό που έπεται, αυτό που περιμένουμε, που ελπίζουμε. Μετά όμως η ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη ξανά με νέες προκλήσεις. Μια σισύφεια διαδρομή, αναφορά στην κωμικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, στην οποία ο θεατής νιώθει συντροφευμένος. Έως και τις 10/06 στο θέατρο Επί Κολωνώ!

Τελευταία θεατρική παράσταση αποτελεί το «Χάος»! Η ομάδα θεάτρου Male Di Luna μέσα από μια πρωτότυπη θεατρική διασκευή διηγημάτων του Luigi Pirandello, μας μεταφέρει στη Σικελία, εξερευνώντας το δράμα και τις χαρές της καθημερινής ζωής μέσα στο χάος που μας περιβάλλει. Πέντε αεικίνητοι ηθοποιοί ζωντανεύουν τις γλυκόπικρες ιστορίες του Pirandello, όπου απλοί άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε καταστάσεις καθημερινού παραλογισμού. Μόνο για δύο παραστάσεις, 19 & 20 Μαΐου στο Θέατρο Τ!

ΣΚ με μουσικά lives ή κινηματογραφικές πρεμιέρες;

Video Duration
1:39

Συνεχίζουμε με σινεμά και πιο συγκεκριμένα τη συγκινητική ταινία του Davy Chou «Επιστροφή στη Σεούλ»! Η 25χρονη Φρέντι ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Νότια Κορέα όπου γεννήθηκε πριν δοθεί για υιοθεσία και μεγαλώσει στη Γαλλία, σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθεί με την καταγωγή της και να αναζητήσει τους βιολογικούς της γονείς. Σε μια χώρα για την οποία δεν ξέρει σχεδόν τίποτα, γνωρίζει πολλές διαφορετικές ζωές, με τη ζωή της να παίρνει νέες απρόσμενες κατευθύνσεις.

Αλλάζοντας ύφος, οι «Υπνωτιστές» του iconic Robert Rodriguez, έρχονται σε ένα καθηλωτικό αστυνομικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο Ben Affleck. Ένας αστυνομικός ντεντέκτιβ βρίσκεται μπλεγμένος σε μια απίστευτη πλεκτάνη από την οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει διαφυγή. Την ώρα που αναζητά την εξαφανισμένη κόρη του και ερευνά μια σειρά από ληστείες τραπεζών, καταδιώκεται από έναν απειλητικό άντρα με δολοφονικά ένστικτα. Μοναδική αρωγός στην οδύσσεια του πρωταγωνιστή μια μέντιουμ, η οποία θα αποτελέσει το μέσο για να λύσει τα δεσμά του, αλλά και να ανακαλύψει τρομερά σκοτεινά μυστικά. 

Τέλος, στη «Γυναίκα του Τσαϊκόφσκι», βλέπουμε την ιστορία μιας όμορφης κοπέλας, μέλος της ρωσικής αριστοκρατίας του 19ου αιώνα. Η νεαρή γυναίκα αναπτύσσει μια εμμονή με τον ήδη περιζήτητο συνθέτη Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, τον οποίο ερωτεύεται τρελά με το που ακούει τη μουσική του. Ο μοναδικός της σκοπός είναι να τον παντρευτεί και δε διστάζει να τον στηρίξει δια βίου με όλες της τις δυνάμεις στο θεάρεστο έργο του.

pou-tha-vgeis-sk-49-02

Να βάλουμε και λίγο μουσική όμως στο σαββατοκύριακό σου. Τι λες; Οι Warhaus έρχονται αυτόν τον Μάιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για δυο βραδιές γεμάτες από sexy, σκοτεινές jazz και pop μελωδίες, που θα μας θυμίσουν γιατί τους αγαπήσαμε από το πρώτο άκουσμα! Παρασκευή 19/05 στο WE στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 20/05 στο Gazarte στην Αθήνα! Ανεβάζοντας τέμπο, το opening του Blend είναι γεγονός, με τον θρύλο της ηλεκτρονικής σκηνής Marco Carola, να ανεβαίνει στα decks του Bolivar, το Σάββατο 20/05. Ο Ναπολιτάνος πρεσβευτής της techno & house μουσικής, γνωστός για το γεμάτο ενέργεια και εντυπωσιακό του style να μιξάρει σε 3 decks, έρχεται να μας ταξιδέψει σε ένα πολύωρο groovy set.

Το καλύτερο όμως το αφήσαμε για το τέλος! Το 1ο Athens Pop Undergound Fest and Convention είναι γεγονός. Στην σκηνή του Half Note, το διήμερο 19 – 20 Μαΐου, 12 συγκροτήματα απ’ όλο τον κόσμο, ορισμένοι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και πλήθος μουσικόφιλων θα δώσουν το παρών, σε ένα διήμερο γεμάτο μουσική, fanzines, δίσκους και ό,τι περιστρέφεται γύρω από την indie κουλτούρα και αισθητική. Μη το χάσεις με τίποτα!

Οι προτάσεις μας για το ερχόμενο ΣΚ μπορεί να τελείωσαν εδώ, στο Public Tickets όμως μπορείς να βρεις όλα τα events που παίζουν δυνατά, για όλα τα στιλ! Να περάσεις τέλεια ό,τι κι αν επιλέξεις! 😊