Πού θα βγεις: ΣΚ με Frida Kahlo, Μικρή Γοργόνα & Μαντάμα Μπαττερφλάι

Περίληψη: Το πολυαγαπημένο ΣΚ είναι καθοδόν! Ελπίζουμε να μην έχεις γεμίσει εντελώς την ατζέντα σου γιατί όπως πάντα σου έχουμε ετοιμάσει φοβερές προτάσεις!

Το καλοκαίρι είναι και επισήμως κοντά μας και δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι! Σε περίπτωση που δεν έχεις κανονίσει κάτι για το ερχόμενο τριήμερο, don't worry σου. Σου έχουμε τη λύση! Τι εννοούμε; Μα φυσικά εκδηλώσεις, παραστάσεις, και πολλά ακόμα φανταστικά events. Καλωσορίζουμε τον Ιούνιο λοιπόν, με τις top προτάσεις του ΣΚ για σένα και την παρέα σου. Τι λες; Φύγαμε;

Θεατρικές παραστάσεις που θα σε κάνουν να σκεφτείς!

Πόσο ελεύθεροι και ελεύθερες είμαστε να ορίζουμε τη μοίρα και την ταυτότητά μας; Τι μπορούμε να αντιτάξουμε ως βίωμα και ως τρόπο ζωής στη σημερινή αναδίπλωση των αξιών, στην όλο και μεγαλύτερη συντηρητικοποίηση της δυτικής κοινωνίας; Τα παραπάνω ερωτήματα θα προσπαθήσει να λύσει η παράσταση «Τι να κάνουμε;»!  Έως την Κυριακή 4 Ιουνίου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν!

Συνεχίζουμε με την παράσταση «Υπερβολές» των Γιάννη Καλαβριανού, Μαριάννας Κάλμπαρη, και Βασίλη Μαυρογεωργίου. Οι τρεις συγγραφείς-σκηνοθέτες εξερευνούν, καθένας μέσα από την προσωπική του ματιά και μέσα από τη δική του πρωτότυπη ιστορία, τα όρια της φανερής αλλά και κρυμμένης βίας που διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα. Της βίας που ελλοχεύει παντού και απειλεί ανά πάσα στιγμή να ξεπηδήσει και να μας κατασπαράξει.

pou-tha-vgeis-sk-51-01

Ο Στέλιος νόσησε βαριά από κορωνοϊό. Εδώ και δύο εβδομάδες βρίσκεται σε κώμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Για τρίτη φορά οι γιατροί θα προσπαθήσουν να τον επαναφέρουν. Η Αριάδνη, το κορίτσι του, περιμένει στο κρεβάτι τους τα νέα από το νοσοκομείο και για να αντέξει «τα χιλιάδες δευτερόλεπτα της ώρας που σφάζουν σα μαχαίρια» παίζει θέατρο! Αναμνήσεις και φαντασία, άνθρωποι και φαντάσματα γίνονται παράσταση, γίνονται η ιστορία του Στέλιου και της Αριάδνης. Η παράσταση τελειώνει και το τηλέφωνο χτυπά. Η πολλά υποσχόμενη παράσταση «Στέλιο ξύπνα» θα είναι κοντά μας από τις 4 έως και τις 27 Ιουνίου στο θέατρο Κ4!

Σειρά έχει το έργο «Δεσποινίς Τζούλια» του August Strindberg! Η κληρονομικότητα και το φύλο, η ταξική προέλευση αλλά και το ένστικτο της επιβίωσης –μια μεταφορά των θέσεων του Δαρβίνου για την επικράτηση του ισχυρότερου– συνιστούν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του δράματος πίσω από τους δύο βασικούς χαρακτήρες. Η ισχυρή έλξη και η τελική σύγκρουσή τους είναι σύγκρουση ανάμεσα στο ένστικτο της ζωής και την ενόρμηση του θανάτου – μια επιθυμία δύναμης, κατακυρίευσης και επικράτησης με κάθε κόστος. Από τις 2 έως και τις 4 Ιουνίου στο θέατρο 104!

Η Φρίντα Κάλο είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες γυναικείες μορφές της ιστορίας. Το πρόσωπό της, πλέον, το βλέπουμε παντού. Μέσα στους πίνακές της, η αποτύπωση του προσωπικού της πόνου, σωματικού και ψυχικού, φαίνεται να εκφράζει τα αιώνια τραύματα της γυναικείας διαδρομής. Δίπλα τους ο ερωτισμός της, η αντισυμβατική της ζωή, σαν ένα προ-μεταμοντέρνο βιωμένο μανιφέστο. Η παράσταση «Frida Kahlo, Mε Σπασμένα Φτερά» έρχεται για δύο μόνο παραστάσεις, 2 και 3 Ιουνίου στο Θέατρο Όροφως!

Τελευταία θεατρική πρόταση γι’ αυτή την εβδομάδα, το έργο του Stig Dagerman «Η σκιά του Μαρτ» που ανεβαίνει στο Θέατρο Αργώ από σήμερα έως τις 11 Ιουνίου! Μια μητέρα και ένας γιος στο τέλος ενός πολέμου ζουν με την ανάμνηση αλλά και τον θαυμασμό ενός ήρωα. Ενός ήρωα που χάθηκε στον πόλεμο. Ενός ήρωα που αντιστάθηκε και πολέμησε τους κατακτητές της πατρίδας του. Η σκιά του όμως αποδεικνύεται δυσβάσταχτη.

Όπερα, σινεμά & Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

Video Duration
1:24

«Η Μικρή Γοργόνα» είναι μαζί με την Barbie, μια από τις ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς να δούμε στη μεγάλη οθόνη. Ήδη μετά το πρώτο trailer το hype ήταν τέραστιο. Η ιστορία της αγαπημένης γοργόνας που κάνει συμφωνία με μια θαλάσσια μάγισσα ώστε να μπορέσει να ανακαλύψει τον κόσμο πάνω από το νερό, δε παύει να συναρπάζει και να συγκινεί.

Σειρά έχει η νέα ταινία «Στα Άκρα» του Juan Diego Botto! Κατά τη διάρκεια ενός 24ώρου, τρεις διαπλεκόμενοι χαρακτήρες παλεύουν να κρατήσουν τη ζωή τους σε ισορροπία και να μην καταρρεύσουν, την ώρα που συνεχώς νέα εμπόδια εμφανίζονται στο δρόμο τους. Με την Penelope Cruz και τον βραβευμένο Luis Tosar.

Video Duration
0:34

Μετά την τεράστια επιτυχία του, ο κορυφαίος Γάλλος σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Châtelet στο Παρίσι και πρώην διευθυντής του Φεστιβάλ της Αβινιόν Ολιβιέ Πυ επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή για να σκηνοθετήσει, αυτή τη φορά στη σκηνή του Ηρωδείου, ένα από τα δημοφιλέστερα αριστουργήματα του Πουτσίνι, τη «Μαντάμα Μπαττερφλάι». Μόνο για λίγες παραστάσεις: 01, 04, 07, 10 Ιουνίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Ηρώδειο!

Τέλος, το Τμήμα Τέχνης & Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης διοργανώνει χοροθεατρική παράσταση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμού! Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης στις 3 Ιουνίου, με τη συμμετοχή σχολών χορού και ΚΔΑΠ από την Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια. Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν χορογραφίες μπαλέτου, σύγχρονου αλλά και hip-hop.

Οι προτάσεις μας μπορεί να τελείωσαν εδώ, όμως στο Public Tickets θα βρεις δεκάδες άλλα events για να περάσεις ακόμα ένα μοναδικό σαββατοκύριακο!