Barbiecore και 5 ακόμα λόγοι που ανυπομονούμε για τη νέα ταινία!

Περίληψη: Come on Barbie, let's go party! Η ομώνυμη ταινία έρχεται στις 21 Ιουλίου και εμείς ετοιμαζόμαστε να μπούμε στον φανταστικό ροζ κόσμο της διασημότερης κούκλας!

Μπορεί το cheesy Barbie Song των Aqua να λέει «Life in plastic, it’s fantastic», ωστόσο όταν ακούσαμε για τo live-action adaptation της Barbie, η αλήθεια είναι πως κάπως ενθουσιαστήκαμε. Η κούκλα της Mattel, είναι από τους πιο iconic χαρακτήρες παγκοσμίως και σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια για μικρά παιδιά. Στις 21 Ιουλίου, η ταινία Barbie κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους, με τη Margot Robbie να δίνει σάρκα και οστά στην πιο διάσημη Barbara του πλανήτη.

Barbie: Margot Robbie, memes και ένας κόσμος ντυμένος στα ροζ!

Το δίδυμο Robbie-Gosling, η σκηνοθεσία της Greta Gerwig, ο ροζ κόσμος της Barbie, ο παράγοντας «νοσταλγία» και ακόμα περισσότεροι λόγοι έχουν βάλει το «Barbie» στη λίστα με τις must-see ταινίες για το 2023. Ας δούμε λοιπόν γιατί αυτό το καλοκαίρι αξίζει να κάνεις ένα «ταξίδι» στη φαντασμαγορική Barbieland!

Το τρελό hype του Barbiecore

Ναι και όμως. Tο Barbiecore όχι μόνο είναι legit όρος, αλλά από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν οι πρώτες teaser φωτογραφίες των πρωταγωνιστών, «τρεντάρει» ακατάπαυστα. Το retro pink look της Margot Robbie και του Ryan Gosling απέκτησe τεράστιο hype στα social και γρήγορα βρήκε μιμητές. Η τάση των «Barbie aesthetics», επιτάσσει χτυπητά ροζ και φούξια outfits μαζί με αξεσουάρ εμπνευσμένα από τον κόσμο της διάσημης κούκλας. Ήδη μεγάλοι οίκοι μόδας έχουν αγκαλιάσει το νέο αυτό trend, το οποίο είναι σχεδόν σίγουρο πως θα γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο μετά την πρεμιέρα της ταινίας στις αίθουσες.

barbie-tainia-01

Η 1η ever live action ταινία της Barbie

Αν και η αγαπημένη κούκλα είναι pop culture icon για πάνω από έξι δεκαετίες, έπρεπε να φτάσουμε στο 2023 για να δούμε την πρώτη live action ταινία. Φυσικά στο παρελθόν είχαν προηγηθεί δεκάδες animated ταινίες και σειρές, η κινηματογραφική όμως μεταφορά της Barbie ταλαιπώρησε το Hollywood για πολλά χρόνια. Μετά από πολλαπλά πισογυρίσματα και αλλαγές ανάμεσα στα studios, η Warner Bros. πήρε τα δικαιώματα και επιτέλους θα δούμε τις περιπέτειες της Barbie και του Ken στην μεγάλη οθόνη.

Το φανταστικό ensemble cast

Ακόμα ένας λόγος για να απολαύσεις την ταινία της Barbie στο σινεμά, είναι φυσικά το cast. Εκτός από το πρωταγωνιστικό δίδυμο, και οι υπόλοιπες «κούκλες» ενσαρκώνονται από μεγάλους σταρ. Στο ρόλο των άλλων Barbies και Kens βρίσκουμε μεταξύ άλλων την Emma Mackey, την Kate McKinnon, την Alexandra Shipp, τον Scott Evans και τον Simu Liu. Το εντυπωσιακό cast συμπληρώνει η πολυτάλαντη Dua Lipa, η  βραβευμένη Helen Mirren και ο πάντα απολαυστικός Will Ferrell.

Η σπουδαία Greta Gerwig

Μπορεί το cast να τραβάει και με το παραπάνω τα βλέμματα, όμως το όνομα της Greta Gerwig είναι αυτό που μας κάνει να ανυπομονούμε. H Αμερικανίδα σκηνοθέτις του Lady Bird και του βραβευμένου με Όσκαρ Little Women, βρίσκεται πίσω από τις κάμερες, αναλαμβάνοντας να δώσει ζωή στο πολύχρωμο κόσμο της Barbie. Οι πρώτες εικόνες των trailers είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές και μένει να δούμε κατά πόσο η ταινία θα ξεπεράσει τον ψηλό πήχη. Να αναφέρουμε εδώ πως η Greta Gerwig υπογράφει και το σενάριο της ταινίας, μαζί με τον Noah Baumbach (Marriage Story, White Noise).

Video Duration
1:45

Τα ξεκαρδιστικά memes

Το ενδιαφέρον γύρω από την ταινία της Barbie δε θα μπορούσε παρά να μεταφραστεί σε ευφάνταστο content στα social. Και φυσικά memes. Πολλά memes. Στο «στόχαστρο» βρέθηκαν οι στιλιστικές επιλογές και το look των πρωταγωνιστών, ενώ το poster με την trademark ατάκα «This is Barbie» έγινε template για χιλιάδες αστεία μιμίδια που άρχισαν να κατακλύζουν το διαδίκτυο.

Η «άγνωστη» πλοκή

Λίγες εβδομάδες πριν την πρεμιέρα της ταινίας, η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε στη διάθεσή μας αρκετές πληροφορίες για την πλοκή. Το μόνο που ξέρουμε προς στιγμήν είναι το premise. Αφού εκδιώχθηκε από τη Barbieland επειδή δεν ήταν «η τέλεια κούκλα», η Barbie ξεκινά το ταξίδι της στον πραγματικό κόσμο με στόχο να βρει την αληθινή ευτυχία. Αν και θα θέλαμε λίγες ακόμα παραπάνω λεπτομέρειες, ωστόσο η άγνωστη πλοκή εντείνει το ενδιαφέρον και δεν αποκλείεται να δούμε κάτι που δεν περιμένουμε από μια ταινία με κούκλες.

Barbie: Ήρθε η ώρα για το επόμενο blockbuster;

Η ταινία της Greta Gerwig έχει όλα τα φόντα για να γίνει το επόμενο blockbuster. Αναγνωρίσιμους χαρακτήρες, πρωτοκλασάτους ηθοποιούς, μεγαλο budget και μια σκηνοθέτιδα που έχει αποδείξει πως διαθέτει ένα όραμα για ό,τι καταπιάνεται. Παρά τον ελαφρώς campy χαρακτήρα, η ταινία μπορεί ακόμη να σταθεί αιτία για να δούμε μια νέα βερσιόν της διασημότερης κούκλας του κόσμου. Μια Barbie που αφήνει επιτέλους πίσω της τα κλισέ και τα στενά όρια της ετεροκανονικότητας. Πάντα όμως στιλάτη, γεμάτη με αποχρώσεις του ροζ και του φούξια.