Πού θα βγεις: ΣΚ με βραδιές spoken word, κωμωδίες & πολλή μουσική

Περίληψη: Κοντοζυγώνει το Σαββατοκύριακο και είμαστε ενθουσιασμένοι! Πάμε να ανακαλύψουμε παρέα τις εκδηλώσεις που θα βγάλουν από μέσα μας την πιο ωραία διάθεση.

Πέμπτη σήμερα, που σημαίνει ότι το πολυπόθητο σαββατοκύριακο είναι (σχεδόν) εδώ. Πιθανόν να αναρωτιέσαι ήδη τι θα κάνεις το ΣΚ. Εντάξει υπάρχει πάντα η επιλογή να δεις και πάλι το αγαπημένο σου sitcom. Υπάρχει όμως και η επιλογή του «έξω» και πίστεψέ μας αυτή την εβδομάδα παίζουν events που δε θα θες να χάσεις. Για να μην νιώσεις overwhelmed με τόσες επιλογές, εμείς σου έχουμε κάνει ήδη μία πρώτη διαλογή. Οπότε ρίξε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις και ξεκίνα τις διαπραγματεύσεις στην ομαδική!

Θεατρικές κωμωδίες ή μουσικά events;

pou-tha-vgeis-73-05

Ιδού το πρώτο δίλημμα αγαπητέ αναγνώστη. Αυτό το σαββατοκύριακο το πρόγραμμα έχει έξυπνες κωμωδίες, ποιοτική ελληνική μουσική και δυνατά πάρτι μέχρι πρωίας. Ευχάριστος «πονοκέφαλος» βέβαια μιας και είναι σίγουρο ότι θα περάσεις καλά. Ξεκινάμε με την «Εκατομμυριούχο» που κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Θέατρο Παλλάς. Το θεατρικό έργο του George Bernard Shaw ανεβαίνει μόλις για δεύτερη φορά στη χώρα μας, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Ξεκινώντας από την ιστορία της ομώνυμης κληρονόμου, η παράσταση εξερευνά τη σχέση μεταξύ πλούτου και ευτυχίας, αλλά και τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει ο έρωτας. Με την Ελεονώρα Ζουγανέλη και τον Νίκο Κουρή.

Συνεχίζουμε με την παράσταση «Φιλουμένα Μαρτουράνο». Μετά τα συνεχόμενα sold out και τη μεγάλη αγάπη του θεατρικού κοινού, οι φτωχογειτονιές της Νάπολης παίρνουν σάρκα και οστά για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Δημήτρης Χορν. Ο πολυτάλαντος Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί τη Μαρία Ναυπλιώτου και τον Μελέτη Ηλία, μεταφέροντας αυτούσιο το πνεύμα της γλυκόπικρης κωμωδίας του Eduardo de Filippo. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται η γυναίκα, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι προβληματικές κοινωνικές δομές.

Αυτό το ΣΚ έχουμε δύο διαφορετικές αλλά εξίσου συναρπαστικές εξόδους για σένα που λατρεύεις τη μουσική. Έχοντας συμπληρώσει τρεις δεκαετίες καλλιτεχνικής δημιουργίας, ο αγαπημένος Γιάννης Κότσιρας συναντά τον Μίλτο Πασχαλίδη στη σκηνή του Vox, το Σάββατο και την Κυριακή. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργιες και παλιές επιτυχίες αλλά και κοινές ερμηνείες σε ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα που θα λατρέψεις.

Μένουμε στην περιοχή του Κεραμεικού, και συγκεκριμένα το Σάββατο περνάμε μια βόλτα από το Oddity Club. Τα χειμερινά SEDS party series ξεκινούν με τη Γερμανίδα θρύλο της ηλεκτρονικής μουσικής Ellen Allien. Με μια καριέρα βαθιά ριζωμένη στο επίκεντρο της κουλτούρας της techno σκηνής του Βερολίνου, η Ellen Allien όχι μόνο έχει καθορίσει το ηχητικό τοπίο της πόλης, αλλά έχει εμπνεύσει ένα παγκόσμιο κίνημα.

Τον Οκτώβριο είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ πολυθεματικά events και φεστιβάλ. Στον ίδιο ρυθμό συνεχίζει και ο Νοέμβριος. Το ερχόμενο ΣΚ το 7o Athens Tattoo Expo γίνεται σημείο συνάντησης για τους καλύτερους artists της Ελλάδας, και φυσικά όσους αγαπούν την τέχνη, την αισθητική και την κουλτούρα του tattoo. Από τις 10 έως τις 12/11 ο χώρος του Παλιού Αμαξοστασίου θα γεμίσει με σχέδια και χρώματα αλλά και συναρπαστικά δρώμενα όπως διαγωνισμοί, DJ sets, game rooms, graffiti shows και πολλά άλλα.

Χατ Τρικ και ένα… ταξίδι στη Γη της Επαγγελίας

Εννοείται πως και αυτό το ΣΚ η Θεσσαλονίκη έχει να αντιτάξει τις δικές της φανταστικές προτάσεις εξόδου. Πρώτος σταθμός ο πολυχώρος του WE. Οι Χατ Τρικ η τελευταία rock n’ roll «συμμορία» συνεχίζει την «αυτοκαταστροφική της κάθοδο προς την κορυφή» με μία μοναδική εμφάνιση το ερχόμενο Σάββατο μπροστά στο κοινό της πόλης. Ασταμάτητη ενέργεια, καταιγιστικοί ρυθμοί και φυσικά το αθάνατο πνεύμα του punk περιμένει όσους επιλέξουν να ζήσουν από κοντά την εμπειρία μιας συναυλίας των Χατ Τρικ, που φέτος κλείνουν 18 χρόνια ενεργούς παρουσίας στην ελληνική ροκ σκηνή.

Μεταφερόμαστε στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, εκεί όπου για δεύτερο χρόνο ανεβαίνει μια πραγματικά ξεκαρδιστική κωμωδία. Μετά την περσινή εντυπωσιακή sold out επιτυχία, η παράσταση-φαινόμενο του Γιώργου Καπουτζίδη, «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» επανέρχεται «ανανεωμένη» στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός για να μας χαρίσει γέλιο, αισιοδοξία και να μας κάνει να αναλογιστούμε γύρω από τον χαρακτήρα και την πολυπλοκότητα των σύγχρονων σχέσεων.

Αν από την άλλη, θεωρείς εαυτόν φίλο της έβδομης τέχνης, να ξέρεις έχουμε μεριμνήσει (και) για σένα. Μετά τους «Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού», η «Γη της Επαγγελίας» είναι ακόμα μια πολύ καλή αφορμή για να κανονίσεις σινε-έξοδο με την παρέα. Στο ατμοσφαιρικό ιστορικό δράμα που υπογράφει ο ελληνικής καταγωγής Nikolaj Arcel, πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος Mads Mikkelsen και μας μεταφέρει στη σκληρή πραγματικότητα της άγονης Δανίας τον 18ο αιώνα.

Video Duration
2:09

Οι spoken word βραδιές κερδίζουν συνεχώς όλο και περισσότερους φίλους στη χώρα μας και συστήνονται ανεπιφύλακτα σε όσους αναζητούν έναν «εναλλακτικό» προορισμό για την έξοδό τους. Δύο χρόνια μετά την τελευταία τους ομαδική εμφάνιση, οι The Bad Poetry Social Club ανεβαίνουν την Κυριακή στη σκηνή του Mylos Club για να προλογίσουν με το ταλέντο και τη χαρακτηριστική θεατρικότητά τους το φετινό χειμώνα.

Και τα events του σαββατοκύριακου δε σταματούν εδώ. Στο Public Tickets θα βρεις ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις κομμένες και ραμμένες στα γούστα σου. Εσύ δεν έχεις παρά να επιλέξεις τον ιδανικό προορισμό για εσένα και την παρέα σου. Μέχρι το επόμενο ραντεβού μας, σου ευχόμαστε ένα όμορφο ΣΚ!