Πού θα βγεις: ΣΚ με Napoleon, Συρανό & μουσικές περιπλανήσεις!

Περίληψη: All I want for Christmas is… ατελείωτες βόλτες στην πόλη! Το πρώτο ΣΚ του Δεκέμβρη μας δίνει μια πρώτη X-mas γεύση με φανταστικά events για όλους!

Ο Νοέμβριος, και όλο το φθινόπωρο εδώ που τα λέμε, αποδείχθηκε φανταστικός. Θέατρο θες; Συναυλίες θες; Πολιτιστικά δρώμενα θες; Παράπονο ουδέν! Τώρα όμως έφτασε η ώρα για τον πιο φαντασμαγορικό μήνα του χρόνου. Ο Δεκέμβριος είναι επιτέλους εδώ και είναι πλέον καιρός να βάλουμε τα γιορτινά μας και να καλωσορίσουμε τη μεθυστική περίοδο των Χριστουγέννων. Και αν σου φαίνεται κομματάκι νωρίς, να σε ενημερώσουμε ότι η πόλη έχει ήδη μπει σε X-mas mood. Ρίξε μια ματιά γύρω σου. Events, εκδηλώσεις, παραστάσεις και πάρτι δίνουν και παίρνουν. Αρκεί να ξέρεις πού να κοιτάξεις. Γι’ άλλη μια εβδομάδα σε καλούμε να το αφήσεις πάνω μας. Εσύ πολύ απλά βάλε την παρέα – και την καλή σου διάθεση – και ετοιμάσου να περάσεις ακόμα ένα φανταστικό σαββατοκύριακο.

Joaquin Phoenix, soul grooves & Τρεις… Ψηλές Γυναίκες

Είσαι στην Αθήνα και ψήνεσαι για θέατρο; Η ατζέντα μας είναι γεμάτη με προτάσεις ώστε να περάσεις όλο το ΣΚ με θέα το… πάλκο. Έχουμε και λέμε. Στο θέατρο Αλκυονίς ανεβαίνει η παράσταση «Συρανό» σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Το έμμετρο ρομαντικό δράμα του Edmond Rostan ακροβατεί ανάμεσα στο χιούμορ και τη συγκίνηση με ζωντανή μουσική, τραγούδια και καθηλωτικές ερμηνείες. Με τους Μιχάλη Σαράντη και Λένα Παπαληγούρα.

pou-tha-vgeis-76-05

Στo Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά ανεβαίνει αυτό το ΣΚ το σαρκαστικό θεατρικό του Edward Albee, «Τρεις ψηλές γυναίκες». Ο διεθνούς φήμης Αμερικανός σκηνοθέτης Robert Wilson, σκηνοθετεί τη Ρένη Πιττακή, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τη Λουκία Μιχαλοπούλου σε μια καθηλωτική παράσταση που εξερευνά το γυναικείο πνεύμα, τη μητρότητα, τη θνητότητα και την έννοια του εαυτού. Μη το χάσεις!

Τον καταστροφικό αντίκτυπο του πολέμου, της διχόνοιας και της εκμετάλλευσης πραγματεύεται η παράσταση «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα». Η σκηνοθέτις Αικατερίνη Παπαγεωργίου και η ομάδα The Young Quill παρουσιάζουν στο Θέατρο Μπέλλος το φημισμένο έργο του Ρουμάνου συγγραφέα Matei Visniec. Ο συγγραφέας εμπνέεται από τη σύγχρονη ιστορία της Γιουγκοσλαβίας και των Βαλκανίων, θέτοντας ένα ερώτημα με ιδιαίτερες προεκτάσεις. Τι συνιστά σήμερα «πρόοδο» τη στιγμή που η «ανθρώπινη ψυχή» βάλλεται από εθνικές έριδες, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και διεθνή οικονομικά συμφέροντα;

Οι θεατρικές μας προτάσεις για τους φίλους μας στην Αθήνα δε σταματούν εδώ. Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» ανοίγει την αυλαία και προσκαλεί όλους τους θεατές να έρθουν να απολαύσουν μεγάλες θεατρικές παραστάσεις και εντυπωσιακές παραγωγές με σπουδαίους ηθοποιούς, με μοναδικό αντίτιμο μια δωρεά στο Όλοι Μαζί Μπορούμε. Θέατρο για καλό σκοπό λοιπόν!

Στην ατζέντα μας έχουμε γι’ αυτό το ΣΚ σινεμά και πολλή, πολλή μουσική. Δύο χρόνια μετά το C’mon C’mon του Mike Mills, o βραβευμένος με Όσκαρ Joaquin Phoenix επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για να ενσαρκώσει το Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Το έπος διάρκειας τριών ωρών υπογράφει ο Ridley Scott, παρουσιάζοντας την άνοδο και την πτώση του εμβληματικού Γάλλου Αυτοκράτορα σε όλο τους το μεγαλείο.

Video Duration
2:25

Από τους μουσικούς προορισμούς της εβδομάδας ξεχωρίσαμε το Arch Club και το Gazarte. Αυτό το Σάββατο στη σκηνή του Arch θα ανέβουν οι αγαπημένοι μας Covenant. Οι Σουηδοί έγραψαν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στα late ‘90s και early ‘00s, ακροβατώντας με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στους σκοτεινούς synthpop, ΕΒΜ και industrial ήχους.

Λίγο πιο δίπλα, στο main stage του Gazarte, η εκθαμβωτική China Moses θα μας συνοδεύσει σε ένα μουσικό ταξίδι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Η Παριζιάνα ντίβα της soul υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει το αρχέτυπο του jazz vocal ιδιώματος, δίνοντας το δικό της ξεχωριστό χρώμα σε μια απολαυστική μουσική βραδιά.

Wine tasting ή βραδιά stand-up

Λίγες ιστορίες θυμίζουν τόσο έντονα Χριστούγεννα όπως ο «Καρυοθραύστης». H ωραιότερη χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ernest Amadeus Hoffmann ζωντανεύει από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης στη σκηνή του θεάτρου Metropolitan. Την παράσταση που σκηνοθετεί η Ανδρονίκη Μαλακόζη θα συνοδεύσει η ομάδα μπαλέτου της Μαρίας Σούγγαρη και η αιθέρια μουσική του Pyotr Ilyich Tchaikovsky.

Συνεχίζουμε με μια στάση στο Θέατρο Τ. Μετά από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε την περσινή σεζόν, η περίφημη «Έντα Γκάμπλερ» του Henrik Ibsen επιστρέφει για δεύτερη χρονιά σε απόδοση και σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή. Εγκλωβισμένη σε μια ζωή που περιφρονεί αλλά δεν μπορεί να αλλάξει, η ομώνυμη πρωταγωνίστρια αποφασίζει να «αποχωρήσει» από τον ανδροκρατούμενο και καθωσπρέπει κόσμο, επαναστατώντας ενάντια στον ασφυκτικό κλοιό του γάμου και της οικογένειας.

Προτού σε αποχαιρετίσουμε, σου προτείνουμε αυτό το ΣΚ να περάσεις μια βόλτα από το Βελλίδειο. Το κρασί είναι τέχνη και ο «Χάρτης των Γεύσεων» αποτίνει φόρο τιμής σε αυτή την τέχνη με ένα διήμερο αφιερωμένο σε όλους τους θιασώτες του οίνου. Στην επετειακή 20η έκθεση θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 160 οινοποιοί, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς, εκπροσωπώντας πολλά από τα μεγαλύτερα οινοποιεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αυτά είναι μόλις μερικά από τα events που αξίζει να τιμήσεις με την παρουσία σου το ερχόμενο ΣΚ. Σε περίπτωση όμως που δεν σε έχουν καλύψει οι προτάσεις μας, στο Public Tickets σε περιμένουν ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις για να εγκαινιάσεις το φετινό Δεκέμβριο με την καλύτερη διάθεση!

Να περάσεις υπέροχα 😊!