Δωρεάν events: Εβδομάδα με συναυλίες, digital art & ανοιχτές σκηνές

Περίληψη: Ο Δεκέμβριος ετοιμάζεται να δώσει το έναυσμα των φετινών γιορτών με ακόμα περισσότερα δωρεάν events για όλους! Ανακάλυψέ τα όλα εδώ!

Τελευταίες μέρες του Νοέμβρη και η πόλη ξεκινά σιγά σιγά να φοράει τα γιορτινά της. Κάτι η πτώση της θερμοκρασίας, κάτι η φαντασμαγορική γιορτή της Black Friday, δεν μπορούμε παρά να μπούμε και εμείς σε εορταστικό mood. Τι σημαίνει αυτό; Βόλτες σε γνωστούς – και άγνωστους – προορισμούς με events που θα συναρπάσουν εσένα και την παρέα σου. Όπως κάθε εβδομάδα, εμείς ξεχωρίσαμε τις πιο «δυνατές» προτάσεις που παίζουν δωρεάν, για να μη μείνεις στιγμή στο σπίτι. Ώρα λοιπόν να δούμε αναλυτικά τι έχει η ατζέντα μας γι’ αυτή την εβδομάδα. Vamos!

Μουσική, χορός & πρόωρα Χριστούγεννα στο Νιάρχος!

Δεν μπορούμε να φανταστούμε Χριστούγεννα χωρίς τον απαραίτητο εορταστικό στολισμό. Το ίδιο ισχύει και για τη μουσική. Ήδη η πόλη μπαίνει στο «ρυθμό» των Χριστουγέννων με σαγηνευτικές μελωδίες και πολύ τραγούδι. Ξεκινάμε από τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, εκεί όπου βρίσκουμε τη μία και μοναδική Πέννυ Μπαλτατζή. Το «πιο φωτεινό κορίτσι της ελληνικής μουσικής» μάς καλεί σε μια ξεχωριστή, παρείστικη συναυλία που θα μας κάνει να χαμογελάσουμε και να χορέψουμε. Αυτή την Πέμπτη.

dwrean-events-69-03

Ένα εντυπωσιακό fest μουσικής μας περιμένει αυτή την εβδομάδα στο Ωδείο Αθηνών. Το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά ένα διήμερο μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη σύγχρονη μουσική. Στο φεστιβάλ θα ακουστούν πρωτότυπα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών γραμμένα για κλασικά μουσικά όργανα αλλά και live electronics. Μέσα από το φεστιβάλ το ΚΣΥΜΕ συνεχίζει το έργο του ιδρυτή του Ιάννη Ξενάκη, με φόντο την προώθηση της σύγχρονης μουσικής στη χώρα μας.

Η επόμενή μας πρόταση απευθύνεται σε όσους αγαπούν την ιστορία και το ελληνικό σινεμά. Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Την Τρίτη θα προβληθεί στο Κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς» η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία, «Ζ», παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη. Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Βασίλη Βασιλικού έγινε παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία.

Video Duration
3:48

Από το ιστορικό κινηματοθέατρο του Περιστερίου μεταφερόμαστε στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν». Η «Ανοιχτή Σκηνή», είναι ένα πρωτότυπο πρόγραμμα γνώσης, διαλόγου και δημιουργίας, όπου επιστήμη και τέχνη συναντώνται με αφορμή ζητήματα που απασχολούν την εποχή μας. Η αρχή θα γίνει αυτή την Τετάρτη με την εκδήλωση «Κλιματική κρίση: η ζωή μας αλλάζει». Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί θα συνομιλήσουν με το κοινό γύρω από το φλέγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, το μεγαλύτερο κίνδυνο που απειλεί σήμερα τον πλανήτη μας.

Αποχαιρετούμε – γι’ αυτή την εβδομάδα – τους φίλους μας στην Αθήνα με ένα event που θα μείνει αξέχαστο. Το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος καλωσορίζει το Δεκέμβριο, με μια λαμπερή χριστουγεννιάτικη γιορτή γεμάτη χρώμα και φαντασία. Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει και μαζί του ολόκληρη η πόλη κινείται στον ρυθμό των Χριστουγέννων. Παιδικές χορωδίες, κάλαντα απ’ όλο τον κόσμο, γιορτινές συναυλίες, παγοδρόμια και πολλά ακόμα δρώμενα περιμένουν όσους βρεθούν την Παρασκευή στο «Νιάρχος» για την πρώτη βόλτα των φετινών Χριστουγέννων.

dwrean-events-79-01

Δωρεάν events: Εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη που θα σε κάνουν να σκεφτείς!

Συνεχίζουμε με τα δωρεάν events που ξεχωρίσαμε για όσους σκοπεύουν να υποδεχτούν τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη. Πρώτος προορισμός, το πάντα εντυπωσιακό Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Το ΑΜΘ κλείνει φέτος τα 60 του χρόνια και το γιορτάζει με ένα τριήμερο επιστημονικό συμπόσιο αφιερωμένο στην ιστορία και τη συμβολή του μουσείου στη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Από την Πέμπτη έως και την Κυριακή.

Μέχρι αυτή την Κυριακή θα διαρκέσει και η έκθεση ζωγραφικής του Ορέστη Παπαδημητρίου με τίτλο «Anti-Star». Με επίκεντρο το αστικό περιβάλλον και τους ανθρώπους που το πλαισιώνουν, τα έργα του εικαστικού αναδεικνύουν έννοιες όπως ο εγκλεισμός, ο φόβος και η ανάγκη για απόδραση από την καθημερινότητα. Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός αυτόνομου εικαστικού κόσμου που σε μια δεύτερη ματιά απεικονίζει την ωμή πραγματικότητα του σήμερα. Στο φιλόξενο χώρο της Toss Gallery.

dwrean-events-69-05

Οι εκθέσεις της Photobiennale είναι πάντα μια καλή πρόταση για όσους αναζητούν θεαματικά φωτογραφικά – και όχι μόνο – events. Αυτή την Πέμπτη, θέατρο και φωτογραφία γίνονται ένα στο Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Πολεμικού Μουσείου. Βασισμένη στο έργο του Νίκου Καββαδία, η παρουσίαση-performance με τίτλο «Ιππό – λογος» συνδιαλέγεται με την τρέχουσα έκθεση «Shifters» που επιμελείται η Πολωνή εικαστικός Marta Bogdańska. Θα προηγηθεί σύντομη ξενάγηση στην έκθεση από την επιμελήτρια της έκθεσης και διευθύντρια του MOMus, Ηρώ Κατσαρίδου

Τι γίνεται όταν η καλλιτεχνική δημιουργία συναντά την τεχνητή νοημοσύνη; 24 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό επιχειρούν να δώσουν απάντηση μέσα από την έκθεση «Capturing the Future /Φωτογραφία στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης» αναζητώντας το σημείο όπου η τέχνη της φωτογραφίας γίνεται ένα με τις νέες τεχνολογίες. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

dwrean-events-79-04

Με τόσες εκδηλώσεις καταλαβαίνεις πως είναι αμαρτία να μείνεις μέσα. Επίλεξε τον ιδανικό προορισμό που ταιριάζει σε σένα – και την παρέα – και ετοιμάσου να υποδεχτείς όπως πρέπει την ομορφότερη γιορτή του χρόνου. Τα Χριστούγεννα!