Πού θα βγεις: ΣΚ με θέατρο, όπερα, τρόμο &… serial killer!

Περίληψη: Οι πιο ψαγμένες προτάσεις για την έξοδο του σαββατοκύριακου έχουν ένα εκρηκτικό μείγμα με φόνους, τρόμο, ουίσκι, αλλά και όπερα και μουσική!

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών, όλα είναι στολισμένα και γιορτινά, και τώρα είναι η ιδανική εποχή για βόλτες αλλά και εξόδους! Οι επιλογές πολλές, αλλά εμείς κάτσαμε και βρήκαμε τις πιο ενδιαφέρουσες, για να ξεφύγεις από την πεπατημένη – ή και να την ακολουθήσεις. Συνέχισε την ανάγνωση και διάλεξε!

Θέατρο με… άπλυτα, ηλίθιους, Ρωμαίο και Ιουλιέττα, μα… πιο κοντά!

Ξεκινάμε με Θεσσαλονίκη και το «This is not Romeo & Juliet», μια διαφορετική προσέγγιση στο αειθαλές έργο του Shakespeare, από τον Αργύρη Παντζάρα, μαζί με τη Σίσσυ Τουμάση, σε μια τραγική κωμωδία η οποία… ΔΕΝ είναι ο Ρωμαίος, ούτε η Ιουλιέττα! Μένουμε στην συμπρωτεύουσα, όπου οι «Ηλίθιοι» του Neil Simon ανεβαίνουν στο Αθήναιον, και ανεβάζουν μια ξεκαρδιστική… κατάρα αιώνιας ηλιθιότητας που πέφτει σε ένα ολόκληρο χωριό της Ρωσίας! Αν θες να δεις κι εσύ αν καταφέρουν να τη σπάσουν μέσα σε 25 ώρες, βγάλε εισιτήριο για το Αθήναιον!

pou-tha-vgeis-sk-77-01

Από το Αθήναιον περνάμε στην Αθήνα και στο θέατρο Χώρα, εκεί που ανεβαίνει το «Closer» του Patrick Marber. Η ακατανίκητη επιθυμία για δέσμευση και ένα πολλαπλά αδιέξοδο κουαρτέτο έρχεται… closer, για να αναδείξει την εύθραυστη φύση της κάθε ανθρώπινης επαφής σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια για σύνδεση. Τέλος, αν θέλεις κάτι πιο ανάλαφρο, το «Sexy Laundry» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τη Ρένια Λουιζίδου αγγίζει κάτι που… αγγίζει (ή θα αγγίξει) όλους μας: τη φθορά των μακροχρόνιων σχέσεων, αυτό το «ρούχα μαζί που πλύθηκαν», βγάζοντάς τα στη φόρα μαζί με την πάλη τους για αγάπη και ευτυχία, σε ένα απολαυστικό κωμικό περιτύλιγμα!

pou-tha-vgeis-sk-77-04.jpg

Κινηματογράφος με τρόμους και φόνους!

Για τους fans του silver screen αλλά και της αδρεναλίνης, έχουμε ένα μεγάλο φεστιβάλ με τίτλο «Horror Things», σε ένα μοναδικό event με θέμα… τι άλλο, τον τρόμο! Μαζί, όμως, με 40 ηθοποιούς και ανιματέρ, σκοτάδι, ειδικά εφέ που θα κρατήσουν τα επίπεδα αδρεναλίνης σου σε υψηλότατα επίπεδα και τους σφυγμούς σου γρήγορους! Μια μοναδική μίξη «Friday the 13th», «REC», «The Ring», «Insidious», «Zombieland», και «Shaun of the Dead», σε περιμένει για να τσεκάρει την αντοχή σου (αλλά κάνε ένα triplex πριν πας), στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

pou-tha-vgeis-sk-77-02 (1)

Σε ένα άλλο επίπεδο, η εικονική «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη έρχεται στη μεγάλη οθόνη, σε μια διασκευή του μυθιστορήματος, με πρωταγωνιστές την Καρυοφιλλιά Καραμπέτη, τη Μαρία Πρωτόπαππα, την Πηνελόπη Τσιλίκα, τη Γεωργιάννα Νταλάρα, την Έλενα Τοπαλίδου, και άλλους γνωστούς ηθοποιούς. Αν δεν ξέρεις την ιστορία… καλύτερα! Η Φόνισσα είναι μια δυστοπική ιστορία της Ελλάδας των αρχών του προηγούμενου αιώνα, με μια πρωταγωνίστρια – serial killer σε ένα ανδροκρατούμενο και σκληρά πατριαρχικό περιβάλλον ενός νησιού. Και όχι, δεν είναι αυτό που νομίζεις!

Video Duration
2:09

Σοπράνο, ουίσκι, και πολλές νότες!

Εκκίνηση με το «La Vestale» (η Εστιάς) του Gaspare Spontini, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ένα έργο–συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη grand opera του 19ου αιώνα και την λυρική τραγωδία. Μάλιστα, έχεις επιλογή για τον ρόλο της Τζούλια, της νεαρής εστιάδας, μεταξύ της Ελληνίδας σοπράνο Αλεξίας Βουλγαρίδου (8 & 10/12) και της Indra Thomas (9/12).

Σε κάτι πιο… intoxicating, στο νεοκλασικό της Αμαλίας 36 στην Αθήνα, διοργανώνεται το Athens Rum & Whisky Festival, για να πας και να δοκιμάσεις τα καλύτερα αποστάγματα σε ρούμι και ουίσκι, να γνωρίσεις master distillers, αλλά και εκπρόσωπους κορυφαίων αποστακτηρίων, και βέβαια να δοκιμάσεις εξαιρετικά δείγματα της δουλειάς τους. Παράλληλα, θα παρακολουθήσεις σεμινάρια και τουρ γευσιγνωσίας, αλλά και θα πάρεις δείγματα πολύ special αποσταγμάτων, των οποίων η τιμή μπορεί να είναι και… αστρονομική!

pou-tha-vgeis-sk-77-03

Τέλος, στα μουσικά δρώμενα του «σουκού», έχουμε τον Monsieur Minimal στο Roof Stage του Gazarte ο οποίος θα φέρει το νέο του μαγευτικό single «Desert In Your Eyes», αλλά και τα πιο γνωστά κι αγαπημένα του κομμάτια από τα έξι προσωπικά του άλμπουμ, ντύνοντας με το δικό του μοναδικό blend της vintage dream-pop το βράδυ της Κυριακής!
Σε κάτι ελαφρώς διαφορετικό, ο Φοίβος Δεληβοριάς έρχεται στο Θέατρον Θησείο, επίσης την Κυριακή, για να φέρει τους δικούς του μοναδικούς ρυθμούς παρέα με τον πολυοργανίστα Γιώργο Κατσάνο και την Νεφέλη Φασούλη, να αυτοσχεδιάσουν, και να φέρουν στις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων τις δικές τους μουσικές ευχές!

Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις! Μπορείς να μπεις στο Public Tickets και να κλείσεις εισιτήρια, αλλά και να ψάξεις κι άλλα events και δρώμενα του σαββατοκύριακου, γιατί υπάρχουν πραγματικά πολλά!

Καλά να περάσεις ;) !