Πού θα βγεις: ΣΚ με Μαντάμ Μποβαρί, Therion & cult ταινίες τρόμου!

Περίληψη: Ψάχνεις προορισμούς για το ΣΚ; Τους έχουμε βρει εμείς για σένα! Συνέχισε να διαβάζεις για να βρεις τις εκδηλώσεις που θα κάνουν το σαββατοκύριακό σου μαγικό!

Οι μέρες κυλούν πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζουμε, φίλε αναγνώστη, και ακόμα μια εβδομάδα γεμάτη δουλειές, υποχρεώσεις και τρεξίματα φτάνει επιτέλους στο τέλος της. Όλα τα βλέμματα τώρα πέφτουν στο ΣΚ, που, όπως ξέρεις, περιμένουμε πώς και πώς μικροί, μεγάλοι. Τι έχει το πρόγραμμα; Ξεκούραση, χαλάρωση και φυσικά πολλές βόλτες στην πόλη. Με τόσες επιλογές είναι φυσικό να νιώθεις ολίγον τι «overwhelmed». Εμείς είμαστε εδώ για να σηκώσουμε αυτό το «βάρος» από τους ώμους σου και για άλλη μια εβδομάδα σου έχουμε βρει τους πιο fun προορισμούς. Ώρα να δούμε μαζί τα events που βρίσκουμε στην Public ατζέντα για το σαββατοκύριακο.

Από τον Flaubert στον Μικρό Νικόλα!

Σαββατοκύριακο χωρίς τουλάχιστον μία θεατρική έξοδο γίνεται; Δε γίνεται. Γι’ αυτό βγάλε χαρτί και σημείωνε. Η Ελένη Σκότη επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο με την παράσταση «O Πατέρας». Η τραγική φάρσα του Florian Zeller – που μεταφέρθηκε με επιτυχία και στη μεγάλη οθόνη – προσεγγίζει με χιούμορ και τρυφερότητα τα όρια των σχέσεων μέσα στην οικογένεια, θέτοντας θεμελιώδεις προβληματισμούς γύρω από την ίδια τη ζωή. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους δύο σημαντικοί ηθοποιοί από διαφορετικές γενιές. Λόγος για τον Περικλή Μουστάκη και την Ιωάννα Παππά.

pou-tha-vgeis-86-01

Αλλάζουμε ύφος και συνεχίζουμε με μια παράσταση γεμάτη δράση, ανατροπές, φαντασία και μια γενναία δόση κωμωδίας. Ο ταλαντούχος Μάκης Παπαδημητρίου δίνει τη δική του θεατρική βερσιόν στα «39 σκαλοπάτια» του John Buchan. Ο Richard Hannay, ένας άνδρας με μια μάλλον βαρετή ζωή, βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένος σε ένα πολύπλοκο σχέδιο κατασκοπείας, ρομαντισμού και θανατηφόρων μυστικών. Γρήγορες σκηνές καταδίωξης, εφευρετικά σκηνικά και απολαυστικοί διάλογοι συνθέτουν μια αληθινά συναρπαστική περιπέτεια. Στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Στο Θέατρο Αποθήκη ανεβαίνει αυτό το ΣΚ η «Μαντάμ Μποβαρί», με την υπογραφή της Λίλλυς Μελεμέ. Η σκανδαλιστική, για την εποχή που γράφτηκε, ιστορία του μεγάλου Gustave Flaubert παραμένει μέχρι σήμερα ένα ηχηρό κατηγορώ στις ασφυκτικές μικροαστικές αντιλήψεις, τις συντηρητικές προκαταλήψεις της κοινωνίας, την καταπίεση των γυναικών και ταυτόχρονα μια ωδή στη γυναικεία χειραφέτηση και τον αγώνα κάθε ανθρώπου που παλεύει ανακαλύψει τη δική του φωνή και τη δική του προσωπική αλήθεια.

Video Duration
0:19

Επόμενος προορισμός το ιστορικό κινηματοθέατρο Δαναός. Ο Μικρός Νικόλας, ο γνωστός παιδικός ήρωας που έχουν λατρέψει γενιές και γενιές, ανεβαίνει για πρώτη φορά σε σκηνή παιδικού θεάτρου, καλώντας μικρούς και μεγάλους σε μια διαδραστική εμπειρία που ξεχειλίζει από περιπέτειες, γέλιο, τραγούδια και παιχνίδια. Η παράσταση είναι βασισμένη στον αγαπημένο ήρωα των René Goscinny που από το 1956 μέχρι σήμερα έχει συναρπάσει τη φαντασία εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Έχεις όρεξη για stand-up; Στοιχηματίζουμε πως η απάντηση είναι ναι. Ο «δικός μας» Σπήλιος Φλώρος βρίσκεται on tour με τη δεύτερη σόλο παράστασή του. Ο ευρηματικός κωμικός εμφανίζεται… ακάλεστος σε πάρτι, παντρεύεται, χωρίζει, συμφιλιώνεται με το πένθος, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην είναι το πιο αμήχανο άτομο στον πλανήτη και εν τέλει συνειδητοποιεί με πολύ γέλιο και ακόμα περισσότερο τζέρτζελο πως «δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δε θέλω».

pou-tha-vgeis-86-04

Συναυλίες και μεταμεσονύχτιες προβολές!

Να βάλουμε όμως και λίγη μουσική στο ΣΚ μας, δε νομίζεις; Πρώτη στάση το main stage του Gazarte. Οι Gadjo Dilo επιστρέφουν για δύο μοναδικές εμφανίσεις, το ερχόμενο Σάββατο και το Σάββατο (24/2), και όπως φαίνεται από την αγάπη του κοινού, η ιδιαίτερη μουσική του συγκροτήματος θα μας συντροφεύει για πολύ καιρό ακόμα. Gypsy jazz και ελληνική μουσική γίνονται ένα, με το πάθος των Gadjo Dilo να μας παρασύρει σε ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο χορό και θετικά vibes.

Την ίδια στιγμή που οι Gadjo Dilo θα παντρεύουν την jazz με το ελληνικό τραγούδι, οι Therion θα ταρακουνήσουν το Fuzz Club με ένα εκρηκτικό show όπου η συμφωνική μουσική συναντά το heavy metal. Με 19 full-length albums και δεκάδες τραγούδια-ύμνους στις αποσκευές του, το θρυλικό συγκρότημα της Σουηδίας επιστέφει και πάλι στην Αθήνα για μια εμφάνιση που δε πρέπει να χάσει κανένας φίλος του σκληρού ήχου. Μία μέρα αργότερα, οι Therion θα εμφανιστούν ζωντανά στη σκηνή του ιστορικού Principal της Θεσσαλονίκης.

pou-tha-vgeis-86-02

Το Snap - Athens Queer Comedy Club, το πρώτο και μοναδικό queer comedy club της πόλης επιστρέφει στην σκηνή του Red Jasper Cabaret Theatre για 4 μόνο παραστάσεις! Ταλαντούχοι νέοι καλλιτέχνες εναλλάσσονται κάθε Κυριακή σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που συνδυάζει stand-up comedy, τραγούδι, spoken word, καμπαρέ και πολλά άλλα. Το αγαπημένο variety show της πόλης είναι και πάλι εδώ και κάθε παράσταση δε μοιάζει σε τίποτα με την προηγούμενη!

Τελευταία μας πρόταση εξόδου, ένα cult movie night βγαλμένο από τη χρυσή εποχή των ‘80s! Το «The Thing», το διαβόητο έπος του John Carpenter, έρχεται αυτό το Σάββατο στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1, για μία και μοναδική μεταμεσονύχτια προβολή. Αν δηλώνεις φίλος του καλού horror, μη χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις το εμβληματικό έργο του Carpenter σε ανάλυση 4K, 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του!

Video Duration
1:58

Κάπου εδώ θα σε αποχαιρετίσουμε και θα σε αφήσουμε να οργανώσεις σιγά σιγά τα πλάνα του σαββατοκύριακου. Οι προτάσεις μας μπορεί να τελείωσαν εδώ, μη ξεχνάς όμως πως στη διάθεσή σου βρίσκεται πάντα και το Public Tickets με δεκάδες ακόμα επιλογές σε events και εκδηλώσεις για εσένα και την παρέα σου!

Να περάσεις υπέροχα!