Που θα βγεις αυτή την εβδομάδα; Βόλτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Περίληψη: Ψάχνεις τι θα κάνεις σήμερα ή το σαββατοκύριακο που έρχεται; Ανακάλυψε παρακάτω μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις των επόμενων ημερών.

Όσο πλησιάζει το σαββατοκύριακο ερωτήματα όπως «τι θα κάνω το ΣΚ;», «πού θα βγω;» και άλλα παρόμοια έρχονται στο μυαλό όλων. Τα καλά νέα είναι πως από εδώ και πέρα δεν χρειάζεται πια να… βασανίζεσαι. Κάθε εβδομάδα θα βλέπουμε τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και τα πιο hot spots για τις εξόδους σου! Αφού πρώτα είδαμε τα δωρεάν events της εβδομάδας, σήμερα θα δούμε ακόμα περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας για τις ημέρες που έρχονται, για τις οποίες μπορείς να κλείσεις θέση μέσα από το Public Tickets.

Θα ξεκινήσουμε με το απόλυτο κινηματογραφικό event των τελευταίων ημέρων, την ταινία «Doctor Strange in the Multiverse of Madness»! Η νέα ταινία της Marvel είναι η δεύτερη ταινία με πρωταγωνιστή τον Doctor Strange και εδώ και μία εβδομάδα παίζει στους κινηματογράφους όλης της χώρας. Αν δεν το έχεις δει ακόμα, έφτασε η ώρα να κλείσεις το εισιτήριό σου.

Που θα βγεις στην Αθήνα

Ας αφήσουμε όμως το MCU για να δούμε μερικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που συμβαίνουν μόνο στην πρωτεύουσα μέσα στο επόμενο διάστημα. Το πρόγραμμα έχει πολύ θέατρο και εμείς ξεχωρίσαμε δύο παραστάσεις που μπορείς να παρακολουθήσεις. Η πρώτη είναι η κωμωδία «Το Σώσε!». Πρόκειται για μία εμβληματική κωμωδία του Michael Frayn, την οποία σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Η παράσταση παίζεται για λίγες μέρες ακόμα (μέχρι την Κυριακή 15/5) στο θέατρο Παλλάς.

Μία ακόμα εξαιρετική θεατρική επιλογή είναι το «Ματωμένα Χώματα», το οποίο ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Το περίφημο λογοτεχνικό έργο της Διδώς Σωτηρίου μιλά για τη ζωή ενός Μικρασιάτη στρατιώτη στα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και μεταφέρεται στη σκηνή από τον Γιώργο Παλούμπη. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μαύρη αυτή σελίδα του σύγχρονου ελληνισμού και αξίζει να δεις από κοντά μία παράσταση που θα σε μεταφέρει στα χρόνια εκείνα.

Το μενού της εβδομάδας στην Αθήνα έχει και αθλητισμό. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μάχονται για τον τίτλο του League Cup στο βόλεϊ ανδρών και στις 13 Μαΐου στις 19:15 θα γίνει ο δεύτερος αγώνας της σειράς. To πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο κορυφαίων ελληνικών ομάδων για φέτος ήταν μία διαφήμιση για το άθλημα και έληξε με τον ΠΑΟΚ νικητή με 3-2 σετ. Ελπίζουμε πως και ο δεύτερος τελικός θα είναι το ίδιο συναρπαστικός! Κι επειδή το να το ζεις από κοντά έχει άλλη αξία, κλείσε από τώρα θέση για το κλειστό του ΟΑΚΑ!

Ιδέες για έξοδο στη Θεσσαλονίκη

Βρίσκεσαι Θεσσαλονίκη; Σου έχουμε ακόμα μία πρόταση για ταινία εκτός από τον Doctor Strange. Στο θερινό σινεμά Απόλλων το επόμενο σαββατοκύριακο παίζουν τα «Φτηνά Τσιγάρα». Αν «ψήνεσαι» περισσότερο για θέατρο σου έχουμε και πάλι πρόταση. Στο Θέατρο Αριστοτέλειον ανεβαίνει αυτή τη στιγμή «Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού». Η παράσταση είναι εξαιρετικά δημοφιλής και γίνεται συνεχώς sold out, οπότε κλείσει τα εισιτήριά σου άμεσα. Η παράσταση θα παίζει μέχρι τις 22/5!

Αυτό το Π-Σ-Κ στη Θεσσαλονίκη έχει και πολύ φαΐ! Τα τριήμερα 13-15 Μαΐου και 20-22 Μαΐου διεξάγεται στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ - TIF Helexpo το Thessaloniki Street Food Festival 2022! To TSFF διεξάγεται φέτος για 5η φορά και θα είναι ξανά το απόλυτο σημείο συνάντησης των foodies. Φαγητά από όλο των κόσμο, signature cocktails, μουσική και μεγάλοι χώροι συνθέτουν το απόλυτο φεστιβάλ φαγητού του δρόμου, το οποίο δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα!

Εκδηλώσεις για παιδιά και γονείς

Από τις προτάσεις μας για αυτές τις ημέρες δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι εκδηλώσεις για παιδιά. Θα ξεκινήσουμε πάλι από τη Θεσσαλονίκη εκεί όπου το σαββατοκύριακο μπορείς να παρακολουθήσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την παράσταση «Οι άθλοι του Ηρακλή» της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Κατεβαίνουμε και πάλι στην Αθήνα, εκεί όπου σου έχουμε δύο προτάσεις ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους αυτό το Σ-Κ. Το Σάββατο 21/5, στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον στον Άγιο Δημήτριο μπορείς να παρακολουθήσεις το Φεστιβάλ Μαγείας, μίας διαδραστική παράσταση που θα αφήσει κάθε θεατή με το στόμα ανοιχτό! Την Κυριακή πάρε τα παιδιά και πηγαίνετε στο Γκάζι, στο θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού, στο οποίο ανεβαίνει η παράσταση «Έλσα II - Περιπέτεια στο μαγεμένο δάσος». Αν και τα παιδιά σου αγαπούν το Frozen τότε θα αγαπήσουν αυτή την παράσταση, στη σκηνή της οποίας ξετυλίγεται μία χιονισμένη ιστορία που συνοδεύεται από εντυπωσιακά κοστούμια και μαγικά κόλπα.

Τελείωσαν οι προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα! Μείνε συντονισμένος στο Public Blog καθώς κάθε εβδομάδα θα σου παρουσιάζουμε τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.