Που θα βγεις αυτές τις μέρες; Προτάσεις για έξοδο!

Περίληψη: Δεν ξέρεις που να βγεις αυτές τις μέρες; Ανακάλυψε προτάσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας σε Αθήνα και Θεσ/κη και γέμισε δημιουργικά τις μέρες που έρχονται!

Η θερινή σεζόν έχει ξεκινήσει για τα καλά και τα events που τρέχουν για να βγεις, είναι πλέον αμέτρητα. Πήρες μερικές ιδέες για τα free events που παίζουν αυτή την εβδομάδα αλλά ας μη σταθούμε μόνο σε αυτά. Παρακάτω σου έχουμε ετοιμάσει πολλές προτάσεις ψυχαγωγίας και διασκέδασης για το σαββατοκύριακο για να επιλέξεις αυτήν που σου ταιριάζει. Και φυσικά επειδή γίνεται χαμός, για να μην αγχώνεσαι ότι θα χάσεις κάτι, μπορείς να κλείσεις τα εισιτήριά σου από τα Public tickets εύκολα και γρήγορα.

Προτάσεις για να βγεις στην Αθήνα

Ένα από τα πιο σημαντικά events του καλοκαιριού δεν είναι άλλο από το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022. Το Φεστιβάλ αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο θεσμός της έναρξης των πολιτιστικών δρώμενων του καλοκαιριού. Λειτουργεί εδώ και 67 χρόνια, φιλοξενώντας μεγάλες παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικής σε χώρους όπως το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στους χώρους της Πειραιώς 260 και το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. Αυτό το Σάββατο, αν θέλεις να περάσεις μία πιο ήρεμη βραδιά, μπορείς να επιλέξεις την όπερα «Ριγολέττος» του Τζουζέππε Βέρντι, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που παίζεται στο Ηρώδειο.

Αν έχεις διάθεση για πιο σύγχρονη μουσική και πιο έντονη διασκέδαση, το Plisskën Festival είναι η ευκαιρία σου για να βγεις αυτό το ΣΚ. Το event λαμβάνει χώρα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιουνίου, με 4 stages, 44 καλλιτέχνες, art & visual installations, ένα Food Court με ελληνικές και διεθνείς γεύσεις, δροσερά summer drinks και πολλές άλλες δραστηριότητες!

poy-tha-bgeis-05-01

Αν σε ενδιαφέρει και μία ήρεμη βόλτα την μέρα και έχεις διάθεση για εξερεύνηση, μία πολύ καλή πρόταση είναι να επισκεφθείς το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Πειραιώς 254 και να παρακολουθήσεις την πλήρη ψηφιακή αναπαράσταση του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Θα ανακαλύψεις με κάθε λεπτομέρεια το εσωτερικό του ναού, την αρχιτεκτονική του, τη διακόσμηση του και ταυτόχρονα θα μάθεις για την ιστορία του ναού.

Δε γίνεται βέβαια να παραλείψουμε και προτάσεις για να βγεις με τα αγαπημένα σου παιδάκια. Από τις 9 Ιουνίου ξεκινά παραστάσεις ο αγαπημένος όλων, μικρών και μεγάλων, Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα στον Φλοίσβο. Μπορείς να προμηθευτείς τα εισιτήρια σου από τώρα εδώ.

Προτάσεις για να βγεις στη Θεσσαλονίκη

Στην αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα για να βγεις τις επόμενες μέρες, έχει… πολύ σινεμά! Η αλήθεια είναι ότι η έξοδος σε ένα θερινό τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού είναι ότι καλύτερο μπορείς επιλέξεις. Μπορείς, λοιπόν, να επισκεφθείς το θερινό CINE ALEX όπου στο πρόγραμμα του έχει τις ταινίες «Σήμερα φτιάχνουμε τον κόσμο», μία χαλαρωτική κωμωδία και «Το Γεγονός», μία δραματική Γαλλική ταινία. Ακόμη, αν αυτές τις ταινίες τις έχεις ήδη δει, μπορείς να προσθέσεις στο πρόγραμμα σου, μία επίσκεψη στο θερινό κινηματογράφο Απόλλων. Σε αυτό το θερινό παίζει τις ταινίες «Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα» και την ελληνική ταινία «18».

poy-tha-bgeis-05-02

Όσον αφορά τις επιλογές για να βγεις με την οικογένεια, και για αυτό έχουμε πολύ υλικό! Αρχικά, ο Καραγκιόζης είναι παντού, όποτε δε μπορεί να λείψει και από τη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 10 Ιούνιου το Θέατρο Σκιών Αθανασίου Ιωάννης, κάνει παράσταση στο cine ΠΥΛΑΙΑ, με τον Καραγκιόζη στο SURVIVOR!

Επιπλέον, μπορείς να προσθέσεις στη λίστα και κάτι ακόμα πολύ ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους που έρχεται λίγο πιο μετά και συγκεκριμένα την Τετάρτη στις 15 Ιουνίου. Αναφερόμαστε σε μία παράσταση Τσίρκου στον πολυχώρο We με δωρεάν είσοδο! Οι μαθητές και οι δάσκαλοι της ακαδημίας σύγχρονου τσίρκου Kirko, θα παρουσιάσουν παράσταση εναέριου χορού και τσίρκο!

Τέλος, μία πρόταση η οποία περιλαμβάνει διασκέδαση αλλά και μάθηση και σίγουρα θα συναρπάσει όλα τα παιδιά, είναι μία επίσκεψη στο Κέντρο διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, Νόησις. Εκεί, στις 11 και 12 Ιουνίου μπορούν να δουν τα παιδάκια το ντοκιμαντέρ «Το κλίμα της Γης» και να μάθουν για την Γη, τη θέση της στο ηλιακό σύστημα και τους παράγοντες που επηρεάζουν τις κλιματικές της συνθήκες.

Για ακόμα περισσότερες προτάσεις για το που θα βγεις, μείνε συντονισμένος στο Public Blog.