Mi Smart Standing Fan 2: η Xiaomi βάζει εξυπνάδα και στους ανεμιστήρες!

Περίληψη: Η Xiaomi φέρνει τρία νέα μοντέλα πλάι στον Mi Smart Standing Fan 2 της και σου δίνει δροσιά και τεράστιες δυνατότητες ελέγχου, με ελάχιστη κατανάλωση!

Το Smart Home βρίσκεται καθ' οδόν. Έχουμε γράψει πολλές φορές για διάφορες συσκευές οι οποίες είναι προορισμένες για το smart home, ενώ έρχονται πολλές περισσότερες. Η Xiaomi είναι μια εταιρεία η οποία έχει παρουσιάσει πολλές συσκευές "smart", και τώρα έρχεται η ώρα να διευρύνει τη σειρά Mi Smart Standing Fan 2 με επιπλέον μοντέλα!

Smart ανεμιστήρες, λοιπόν. Είναι, όμως, όλα τα πράγματα "καταδικασμένα" να γίνουν smart; Χρειάζεται πραγματικά "ευφυία" σε όλα τα πράγματα και όλες τις συσκευές μέσα στο σπίτι; Κάποιος θα έλεγε "όχι", αλλά οι εταιρείες (και μερικές φορές οι αυτοδίδακτοι εφευρέτες) κάθε τόσο μας βγάζουν ψεύτες. Ήδη υπάρχουν κατασκευαστικές εταιρείες οι οποίες έχουν παρουσιάσει μέχρι και "έξυπνα" δομικά στοιχεία από… οπλισμένο σκυρόδεμα (!!!), δηλαδή smart δοκάρια, smart κολώνες, smart τσιμεντόπλακες κ.ο.κ., τα οποία διαθέτουν αισθητήρες και μεταφέρουν δεδομένα σε κάποιο σύστημα ελέγχου, εντοπίζοντας προβλήματα στη στατικότητα του κτηρίου στο οποίο ανήκουν! Επομένως, όλα τα υπόλοιπα "smart" είναι ευκολάκια, εφ' όσον υπάρχουν smart… τσιμέντα. Γιατί όχι και ανεμιστήρες;

Ο smart ανεμιστήρας είναι… cool!

Pun not intended, sort of. Συγγνώμη. Αλλά είναι cool, πώς να το κάνουμε! Έχοντας απολαύσει ήδη ένα καλοκαίρι με τον Mi Smart Standing Fan 2, οφείλουμε να το παραδεχτούμε. Είναι απόλαυση να μπορείς να ελέγξεις τον ανεμιστήρα από το smartphone, ανοίγοντας το app και στρίβοντάς τον… λίγο πιο δεξιά ή λίγο πιο αριστερά, ή χαμηλώνοντας την ένταση του αέρα, ή ακόμη και βάζοντας τον χρονοδιακόπτη για να σβήσει μετά από λίγη ώρα. Έχοντας συνηθίσει τον Mi Smart Standing Fan 2, το να γυρίσει κανείς σε "απλό" ανεμιστήρα είναι σαν να σου βάλουν μπροστά σου μια από αυτές τις παλαιολιθικές τηλεοράσεις που δεν είχαν τηλεχειριστήριο και, για να αλλάξεις κανάλι, έπρεπε να σηκωθείς για να πατήσεις το κουμπί και να κουνήσεις την κεραία! 

Mi Smart Standing Fan 2: Τα… supermodels της Xiaomi

Η Xiaomi είχε κάνει την αρχή με τον Mi Smart Standing Fan 2 και τώρα διευρύνει την οικογένεια των έξυπνων ανεμιστήρων της με άλλα τρία μοντέλα: το Smart Standing Fan 2 Lite, το Smart Standing Fan 2 Pro, αλλά και τον "πύργο" Smart Tower. Για τους τρεις πρώτους, δηλαδή τον "σκέτο", τον Pro και τον Lite οι διαφορές είναι μικρές. Βέβαια, ο Pro έχει μια μοναδικότητα: μπαταρία! Αυτό σημαίνει πως μπορείς να τον βγάλεις από το βύσμα και να τον μεταφέρεις όπου θέλεις. Η μπαταρία του μπορεί να κρατήσει έως και 18 ώρες! Ο Lite, από την άλλη, ενδείκνυται για μικρότερα δωμάτια. Ταυτοχρόνως, έχει και λίγο μικρότερο εύρος περιστροφής, 90° έναντι 140°, αρκετό όμως για να τον βάλεις σε μια γωνία και να καλύπτει ολόκληρο το δωμάτιο.

Ο Tower Fan είναι διαφορετικός από τους άλλους. Πρόκειται για έναν ανεμιστήρα "πύργο", ο οποίος μπορεί να περιστραφεί κατά 150°, ενώ παρέχει ροή αέρα χωρίς να δημιουργεί ρεύματα, περιβάλλοντάς σε με ένα δροσερό αεράκι. Ταυτοχρόνως, είναι ιδιαιτέρως ήσυχος, κάτι που τον κάνει ιδανικό για υπνοδωμάτιο. Μπορεί να καλύψει μεγάλους χώρους, ενώ λόγω σχεδιασμού, μπορεί να ψύξει ταχύτερα το εκάστοτε δωμάτιο καθώς έχει απόδοση 541m³/h.

La vie en Smart

Η ζωή στο smart είναι… άνετη! Είναι εύκολη! Και, κυρίως, είναι ασφαλής και οικολογική! Οι ανεμιστήρες της Xiaomi, όπως και τα πολλά προϊόντα "smart" της εταιρείας, κάνουν πιο εύκολη τη ρύθμισή τους, έτσι ώστε να καλύπτουν ακριβώς τις ανάγκες σου, χωρίς να οδηγούν σε σπατάλες. Το πιο απλό παράδειγμα είναι ο προγραμματισμός και ο τηλεχειρισμός: πόσες φορές, με έναν "απλό" ανεμιστήρα, δεν τον έχεις αφήσει να δουλεύει για ώρες, απλά επειδή σε πήρε ο ύπνος ή έφυγες από το δωμάτιο; Ή, ακόμη χειρότερα, σε πήρε ο ύπνος με τον ανεμιστήρα στο φουλ, και ξύπνησες με ψύξη; Πόσες φορές δεν έφυγες από το σπίτι αναρωτώμενος αν έκλεισες τον ανεμιστήρα – ή και σίγουρος πως… τον ξέχασες; Ο έξυπνος ανεμιστήρας σου δίνει δυνατότητες που δεν φανταζόσουν. Όπως το να τον κλείσεις από οπουδήποτε! Ή να ρυθμίσεις τη γωνία περιστροφής, έχοντας επιλογές μεταξύ 30°, 60°, 90°, 120° ή και 150° (αναλόγως του μοντέλου), ενώ έχεις δυνατότητα ρύθμισης και της ταχύτητας από 0% έως 100% μέσω του app, για όλα τα μοντέλα (εκτός του lite).

Ταυτοχρόνως, οι ανεμιστήρες της Xiaomi διαθέτουν και μια άλλη μοναδική ρύθμιση: το "Natural breeze", το οποίο μεταβάλλει με "τυχαίο" τρόπο την ένταση, γύρω από την ταχύτητα που έχεις επιλέξει, έτσι ώστε να δημιουργείται η εντύπωση πως δεν πρόκειται για ανεμιστήρα (με σταθερή ροή) αλλά για ένα δροσερό αεράκι! Αλλά ακόμη και η σχεδίαση των λεπίδων του ίδιου του ανεμιστήρα είναι μοναδική! Δημιουργούν μια ειδικά μελετημένη ροή, η οποία δεν σχηματίζει στροβίλους αλλά διαχέεται στον χώρο.

Όλα αυτά, βέβαια, γίνονται δυνατά μέσα από το app της Xiaomi. Όλοι οι ανεμιστήρες της εταιρείας διαθέτουν Wi-Fi και μπορείς να τους ελέγξεις από οπουδήποτε, ακόμη και να τους κλείσεις από το γραφείο ή από την παραλία, αν ξέχασες κάποιον αναμμένο!

Όλα τα μοντέλα είναι διαθέσιμα για αγορά τόσο από το Public.gr όσο και από τα καταστήματα Public! Πέρνα μια βόλτα από το κοντινό σου κατάστημα (ή παράγγειλέ τον on-line) και βάλε smart μέσα στο σπίτι σου!