Samsung Galaxy Unpacked: Τα Z Flip5 και Z Fold5 είναι εδώ!

Περίληψη: Τα ανανεωμένα Galaxy Z Flip5 και Z Fold5, αλλά και τη σειρά Galaxy Tab S9 και Galaxy Watch6 ανακοίνωσε η Samsung στο δεύτερο Galaxy Unpacked του 2023!

Η ώρα των μεγάλων ανακοινώσεων για τη Samsung έφτασε! Στο Galaxy Unpacked που μόλις ολοκληρώθηκε η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε τη νέα γενιά foldable συσκευών της, όπως περιμέναμε, αλλά μας επιφύλασσε και κάποιες ακόμα εκπλήξεις. Εκτός από τα Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5, η Samsung ανακοίνωσε επίσης τα tablet της σειράς Galaxy Tab S9, ενώ το «μενού» είχε και νέο smartwatch, με τη Samsung να αποκαλύπτει τα Galaxy Watch6 και Galaxy Watch6 Classic. Πάμε να τα γνωρίσουμε όλα πιο αναλυτικά, ξεκινώντας από τα smartphones!

Galaxy Z Flip5 με ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη

Η σειρά Flip είναι διαχρονικά μία από τις καλύτερες λύσεις για όσους αναζητούν ένα smartphone που προσφέρει κορυφαία φορητότητα. Εννοείται πως η Samsung διατήρησε και στη νέα γενιά αυτή τη σχεδιαστική φιλοσοφία που τόσο αγαπάμε. Βελτίωσε όμως το Galaxy Z Flip5 σε έναν πολύ σημαντικό τομέα, το οποίο πολλοί πελάτες ζητούσαν. Αναφερόμαστε φυσικά στην εξωτερική οθόνη, η οποία μεγάλωσε και έγινε ακόμα πιο χρήσιμη.

Το πάνελ στην εξωτερική πλευρά είναι πλέον 3,4 ιντσών και ανάλυσης 720×748, επιτρέποντας έτσι την πραγματοποίηση ακόμα περισσότερων ενεργειών απευθείας από την εξωτερική οθόνη. Στο Flex Window μπορείς να δεις βασικές πληροφορίες με μία ματιά, όπως η ώρα, ημερομηνία, μπαταρία, και οι τελευταίες ειδοποιήσεις σου. Και μπορείς να δώσεις και τον προσωπικό σου χαρακτήρα στην εξωτερική οθόνη. Αυτά τα έκανες ήδη όμως. Η διαφορά φέτος είναι πως έχεις ακόμα περισσότερα widgets στη διάθεσή σου, και μπορείς να τρέξεις εφαρμογές στο εξωτερικό πάνελ. Μπορείς, για παράδειγμα, να πλοηγηθείς μέσω Google Maps, να δεις βίντεο στο YouTube, να ελέγξεις τις smart συσκευές του σπιτιού, να απαντήσεις σε μηνύματα, χωρίς να ανοίξεις το κινητό.

Το premium design που περιμένουμε από τη Samsung γίνεται ακόμα πιο εμφανές αν παρατηρήσεις το Galaxy Z Flip5 από το πλάι. Πλέον το κινητό είναι ακόμα πιο λεπτό καθώς το κλείσιμο είναι απόλυτα επίπεδο, χωρίς να υπάρχει κενό όταν το κινητό είναι διπλωμένο. Η Samsung έχει φροντίσει και για την ανθεκτικότητα της συσκευής, εξοπλίζοντας το εμπρός και πίσω μέρος του Galaxy Z Flip5 με Gorilla Glass Victus 2 και εξασφαλίζοντας πιστοποίηση IPX8, που σημαίνει πως το smartphone είναι ανθεκτικό στο νερό.

Φυσικά, μία κορυφαία συσκευή σαν κι αυτή συνοδεύεται από κορυφαία specs. Έτσι, το Galaxy Z Flip5 εξοπλίζεται με τον Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy που είδαμε και στα S23. Το SoC συνοδεύεται από 8GB RAM και 256/512GB αποθηκευτικό χώρο. Ανοίγοντας της συσκευή θα αντικρίσεις την αναδιπλούμενη Dynamic AMOLED 2X οθόνη 6,7″ ανάλυσης 2640×1080 με μεταβαλλόμενο ρυθμό ανανέωσης 1-120Hz. Στον τομέα της κάμερας η Samsung διατήρησε ένα σχεδόν ίδιο setup με την προηγούμενη γενιά. Στο βασικό σύστημα υπάρχει μία wide camera 12MP με OIS και ένας υπερευρυγώνιος αισθητήρας, επίσης 12MP. Στο εσωτερικό υπάρχει selfie κάμερα στα 10MP. Το Samsung Galaxy Z Flip5 έρχεται με μπαταρία 3.700 mAh η οποία υποστηρίζει υπερταχεία φόρτιση, αλλά και ταχεία ασύρματη φόρτιση 2.0.

Λεπτότερο και ταχύτερο το Galaxy Z Fold5

Το μεγάλο «αδερφάκι» της οικογένειας των foldable συσκευών της Samsung ανανεώθηκε επίσης. Το Galaxy Z Fold4 ήταν ήδη μία υπερπλήρης συσκευή, οπότε οι βελτιώσεις που έγιναν στη νέα γενιά είναι μικρές και στοχευμένες. Η βασικότερη είναι στο design, με το Galaxy Z Fold5 να ακολουθεί το παράδειγμα του Galaxy Z Flip5 και να εξαλείφει το κενό μεταξύ των δύο μερών όταν η οθόνη είναι κλειστή και να κλείνει τελείως επίπεδα πλέον. Το μειωμένο πάχος γίνεται εμφανές ακόμα κι αν επιλέξεις τη θήκη με το S Pen καθώς και εκεί έχει μειωθεί. Και παρότι η κατασκευή από αλουμίνιο και γυαλί δεν έχει αλλάξει, η Samsung κατάφερε να μειώσει το βάρος του Galaxy Z Fold5 κατά 10 γραμμάρια.

Μπορεί οι διαστάσεις να μειώθηκαν ελαφρώς, αλλά οι δύο οθόνες παραμένουν το ίδιο μεγάλες στο Galaxy Z Fold5. Έτσι, αν θέλεις το απόλυτο multitasking smartphone σήμερα δεν έχεις παρά να αξιοποιήσεις την εσωτερική οθόνη Dynamic AMOLED 2X 7,6″ με ανάλυση 2176×1812! Η φωτεινότητα αγγίζει τα 1.200 nits οπότε μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις παντού, ενώ ο ρυθμός ανανέωσης 1-120Hz εξασφαλίζει εξαιρετικά ομαλή λειτουργία. Όταν δεν χρειάζεσαι το μεγάλο εσωτερικό πάνελ μπορείς να βασιστείς στην εξωτερική οθόνη. Και φέτος αυτή έχει διαγώνιο 6,2″ και προσφέρει ανάλυση 2316×904, με ρυθμό ανανέωσης 48-120Hz. Η Samsung φρόντισε και για την αποτελεσματική προστασία των δύο οθονών. Η εσωτερική οθόνη είναι 25% ανθεκτικότερη, ενώ όταν η συσκευή είναι κλειστή το εμπρός και πίσω μέρος είναι καλυμμένα από Gorilla Glass Victus 2. Φυσικά και εδώ έχουμε πιστοποίηση IPX8, που σημαίνει πως το Galaxy Z Fold5 είναι ανθεκτικό στο νερό.

Το κορυφαίο foldable smartphone της Samsung δεν θα μπορούσε να εξοπλίζεται από τίποτα άλλο παρά το κορυφαίο chipset. Έτσι και εδώ συναντάμε τον Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy, που σε συνδυασμό με 12GB RAM και 256/512GB ή 1TB αποθηκευτικού χώρου υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις σε όλες τις εργασίες. Για να μπορείς να παίζεις και να δουλεύεις απρόσκοπτα, το Galaxy Z Fold5 εξοπλίζεται με μεγάλη μπαταρία 4.400 mAh, η οποία υποστηρίζει Υπερταχεία Φόρτιση, Ταχεία ασύρματη φόρτιση 2.0 και Wireless PowerShare.

Στο κομμάτι της κάμερας θα βρεις και εδώ ένα γνώριμο setup. Το Samsung Galaxy Ζ Fold5 εξοπλίζεται με τριπλό σύστημα κάμερας στην πίσω πλευρά. Αυτό αποτελείται από ευρυγώνιο αισθητήρα 50MP με OIS, υπερευρυγώνιο φακό με ανάλυση 12MP, και τηλεφακό με ανάλυση 10MP που προσφέρει 3× οπτικό ζουμ. Μην ξεχνάς όμως πως υπάρχουν και δύο selfie κάμερες! Η πρώτη είναι αυτή που βρίσκεται στην εξωτερική οθόνη και προσφέρει ανάλυση 10MP. Υπάρχει όμως ακόμα μία, η οποία είναι κρυμμένη κάτω από την εσωτερική οθόνη! Η Under Display Camera του Galaxy Z Fold5 είναι ανάλυσης 4MP και ενδείκνυται για τις βίντεο κλήσεις σου.

Στο Galaxy Unpacked είδαμε επίσης τη σειρά Galaxy Tab S9 και Galaxy Watch6

Μπορεί την παράσταση να έκλεψαν τα νέα foldables της Samsung, αλλά στο Galaxy Unpacked είχαμε την παρουσίαση 5 ακόμα συσκευών! Τα 3 από αυτά είναι tablet, ενώ τα άλλα δύο είναι smartwatches.

Ξεκινάμε από τα tablets, όπου η Samsung παρουσίασε την οικογένεια συσκευών Galaxy Tab S9. Η γκάμα αποτελείται από τα Galaxy Tab S9, Tab S9+, και Tab S9 Ultra. Και τα 3 μοντέλα ξεχωρίζουν για την premium, λεπτή κατασκευή τους και τις ακόμα καλύτερες επιδόσεις που προσφέρουν. Και στις 3 εκδόσεις της σειράς Tab S9 έχει τοποθετηθεί ο Snapdragon 8 Gen 2. Επιπλέον, όλα διαθέτουν Dynamic AMOLED 2X οθόνες. Το Tab S9 εξοπλίζεται με WQXGA πάνελ 11″ με 120Hz ρυθμό ανανέωσης. Το S9+ ανεβάζει τις διστάσεις στις 12,4″. Τέλος, το Galaxy Tab S9 Ultra έρχεται με οθόνη 14,6″ και ανάλυση WQXGA+. Μία σημαντική διαφοροποίηση φέτος είναι πως σε όλα τα μοντέλα υπάρχει πιστοποίηση IP68, αλλά και υποστήριξη για eSIM! Η μπαταρία ξεκινά από τα 8.400 mAh στο Galaxy Tab S9, ανεβαίνει στα 10.090 mAh στο Tab S9+, και φτάνει μέχρι τα 11.200 mAh στο κορυφαίο Tab S9 Ultra. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των νέων tablet είναι πως και τα 3 έρχονται με S Pen στη συσκευασία οπότε θα απολαμβάνεις αξεπέραστη εμπειρία παραγωγικότητας.

Περνάμε τώρα και στα νέα έξυπνα ρολόγια της Samsung. Στο Galaxy Unpacked η κορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε τα Galaxy Watch6 και Galaxy Watch6 Classic. Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, η βασική διαφορά είναι πως η οθόνη μεγάλωσε. Τόσο στο Galaxy Watch6 όσο και στο Galaxy Watch6 Classic η οθόνη είναι πλέον 1,31″ ή 1,47″ (ανάλογα την έκδοση) προσφέροντας ευκολότερη χρήση. Μεταξύ τους τα δύο ρολόγια έχουν κυρίως σχεδιαστικές διαφορές. Αυτό που τα ξεχωρίζει είναι πως το Galaxy Watch6 Classic διαθέτει περιστρεφόμενη στεφάνη, παρομοιάζοντας ένα κλασικό ρολόι, και κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι. Το Galaxy Watch6 έρχεται με στεφάνη αφής και κατασκευή από Armor Aluminum. Στο εσωτερικό και των δύο ρολογιών υπάρχει ο Exynos W930 με ταχύτητα 1,4GHz, 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικός χώρος. Η μπαταρία είναι 300 ή 425 mAh (ανάλογα την έκδοση) και τα ρολόγια έρχονται με πιστοποίηση IP68, MIL-STD-810H.

Όλα τα νέα Samsung στα Public

Ήρθε η ώρα να αποκτήσεις νέα foldable συσκευή; Μήπως ψάχνεις το κορυφαίο Android tablet σήμερα; Θέλεις ένα κορυφαίο smartwatch για να προσέχεις την ευεξία σου; Ό,τι κι αν χρειάζεσαι, οι νέες συσκευές που ανακοίνωσε η Samsung μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες σου! Προπαράγγειλε σήμερα το Galaxy Z Flip5 ή Galaxy Z Fold5 και πάρε δωρεάν διπλασιασμό της εσωτερικής χωρητικότητας. Αν δηλαδή παραγγείλεις το μοντέλο 256 θα παραλάβεις την έκδοση 512GB! Δωρεάν διπλασιασμό χωρητικότητας θα πάρεις και άμα παραγγείλεις ένα μοντέλο της σειράς Galaxy Tab S9, ενώ υπάρχει και επιπλέον μπόνους προπαραγγελίας, η θήκη πληκτρολόγιο Black Book Cover Keyboard Slim. Όσο για τα νέα Galaxy Watch6/Watch6 Classic, προπαραγγέλνοντάς τα θα πάρεις δώρο 2 λουράκια!