Τα Live Audio Rooms & τα podcasts έφτασαν στο Facebook!

Περίληψη: Οι δυνατότητες του Facebook διευρύνονται με την προσθήκη live audio rooms και podcasts. Πάμε να τα γνωρίσουμε καλύτερα!

Εδώ και μήνες γνωρίζαμε πως το Facebook θα δημιουργήσει μια νέα λειτουργία, για να ανταγωνιστεί το Clubhouse. Τώρα πλέον το χαρακτηριστικό ανακοινώθηκε επίσημα, κυκλοφορεί ήδη (σε μία μόνο χώρα) και ονομάζεται Live Audio Rooms. Μαζί με τα live audio rooms το Facebook λανσάρει και την υποστήριξη podcasts μέσω του smartphone app, εξέλιξη που περιμέναμε από την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως συμβαίνει και στο Clubhouse, στα live audio rooms οι συζητήσεις συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο. Οι διοργανωτές των συζητήσεων μπορούν αυτή τη στιγμή να είναι μόνο αναγνωρισμένες προσωπικότητες. Ακροατές όμως μπορεί να είναι όλοι οι χρήστες που το επιθυμούν ενώ οι διοργανωτές μπορούν να προσκαλέσουν και μέλη του κοινού να πάρουν ρόλο ομιλητή. Οι απλοί χρήστες δεν μπορούν προς το παρόν να ξεκινήσουν τα δικά τους Rooms. Μια ακόμα ομάδα που θα μπορεί να δημιουργήσει τα δικά της rooms είναι οι διαχειριστές διαφόρων groups.

Τα live audio rooms είναι από σήμερα διαθέσιμα σε σελίδες δημοσίων προσώπων και επιλεγμένα groups στις ΗΠΑ. Το ίδιο ισχύει και για τους ακροατές, καθώς τα live audio rooms κάνουν ντεμπούτο αποκλειστικά στην Αμερική για αρχή. Το Facebook φαίνεται ότι δίνει μεγάλη σημασία σε αυτό το feature, καθώς τα live audio rooms πήραν θέση στην κορυφή της κεντρικής σελίδας του app - πάνω κι από τα stories.

Η δεύτερη νέα δυνατότητα που έρχεται στο smartphone app του Facebook είναι τα podcasts. Μετά από αυτή την προσθήκη οι fans διαφόρων podcasts θα μπορούν να ακούν τα επεισόδια μέσα από την εφαρμογή του Facebook όσο κάνουν scroll στο feed τους. Και τα podcasts ξεκινούν να είναι διαθέσιμα από μια  μικρή ομάδα δημιουργών αλλά μέσα στις επόμενες εβδομάδες ακόμα περισσότερα podcasts θα γίνουν διαθέσιμα.

Οι νέες προσθήκες είναι διαθέσιμες τόσο στο iOS όσο και στο Android αλλά το Facebook δεν έκανε ακόμα γνωστό πότε θα γίνουν διαθέσιμες και εκτός ΗΠΑ.

Για ακόμα περισσότερα social media news & tips μείνε συντονισμένος στο Public Blog!