Xiaomi Smart Glasses / Γνώρισε το concept έξυπνων γυαλιών της Xiaomi

Περίληψη: Η Xiaomi ανακοίνωσε τα Xiaomi Smart Glasses, ένα εξαιρετικά εξελιγμένο ζευγάρι έξυπνων γυαλιών, τα οποία όμως είναι concept και δεν θα κυκλοφορήσουν επίσημα.

Ο χώρος των smart glasses ετοιμάζεται να «απογειωθεί», με πολλές μεγάλες εταιρίες να κάνουν την είσοδό τους σε αυτή την κατηγορία. Πρόσφατα το Facebook ανακοίνωσε τα Ray-Ban Stories, ενώ τώρα και η Xiaomi μπαίνει στο «παιχνίδι» με τα Xiaomi Smart Glasses. Αυτά είναι τα πρώτα έξυπνα γυαλιά της κινέζικης εταιρίας και προς το παρόν υπάρχουν μόνο ως concept προϊόν.

Τα Xiaomi Smart Glasses είναι γεμάτα με ακόμη περισσότερη τεχνολογία σε σχέση με τα Ray-Ban Stories, παρότι ζυγίζουν μόλις 51 γραμμάρια. Το πιο επαναστατικό χαρακτηριστικό τους είναι η υιοθέτηση της microLED τεχνολογίας. Αυτή η τεχνολογία οθόνης ΔΕΝ είναι ίδια με αυτή των Mini-LED οθονών, όπως αυτές που βρίσκουμε στις νέες QNED τηλεοράσεις της LG, αλλά είναι ακόμα πιο εξελιγμένη. Κάθε pixel μίας microLED οθόνης παράγει το δικό του φως, όπως στις OLED, και έτσι τα πάνελ με αυτή την τεχνολογία είναι πολύ λεπτά. Σε αντίθεση με την OLED τεχνολογία όμως, τα microLED pixels δεν «υποφέρουν» από το φαινόμενο του burn in. Στα Xiaomi Smart Glasses η οθόνη είναι μονόχρωμη και χρησιμοποιείται ως HUD (heads-up display) για την παρουσίαση AR πληροφοριών στον φακό, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Τα Xiaomi Smart Glasses έχουν το επιπλέον πλεονέκτημα πως λειτουργούν ως αυτόνομη συσκευή. Δεν χρειάζονται δηλαδή διαρκή σύνδεση με smartphone για να εκμεταλλευθείς πλήρως τις δυνατότητές τους. Για το λόγο αυτό, τα έξυπνα γυαλιά της Xiaomi εξοπλίζονται με μία ειδική έκδοση του Android, τετραπύρηνο επεξεργαστή ARM, μπαταρία, αισθητήρα αφής και Wi-Fi/Bluetooth. Στο μπροστά μέρος υπάρχει επίσης κάμερα με ανάλυση 5MP, ενώ τα γυαλιά διαθέτουν επίσης διπλό μικρόφωνο και ηχείο. Μέσα από τα γυαλιά και τον XiaoAi AI Assistant θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάμερα για άμεση μετάφραση εικόνων με κείμενο, για πλοήγηση ή απλώς για να τραβήξεις φωτογραφίες με τα γυαλιά σου.

Φυσικά, αν συνδέσεις το κινητό θα έχεις ακόμα περισσότερα features. Θα μπορείς, για παράδειγμα, να λάβεις ειδοποιήσεις, να απαντήσεις σε κλήσεις και να δεις τα εισερχόμενα μηνύματα στην οθόνη των γυαλιών.

Τα Xiaomi Smart Glasses είναι, για την ώρα, ένα concept προϊόν. Η Xiaomi δεν σκοπεύει να διαθέσει τα πρώτα έξυπνα γυαλιά της για πώληση, άρα μην περιμένεις να μάθεις πληροφορίες διαθεσιμότητας και τιμής για αυτά. Ως concept όμως, είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν τη συσκευή επάνω στην οποία θα βασιστούν τα επόμενα wearable gadgets της Xiaomi. Τα smart glasses είναι μία κατηγορία που αναπτύσσεται γρήγορα αυτή την εποχή και υπάρχουν φήμες πως ακόμα και η Apple ετοιμάζει τα δικά της AR γυαλιά. Άρα η Xiaomi μας δείχνει με τα Xiaomi Smart Glasses πως είναι έτοιμη να κάνει την επίσημη είσοδό της στην αγορά ανά πάσα στιγμή.